Alla som klagar på SJ räck upp en hand!

I-landsproblem

Nu vill jag att alla som INTE är nyblivna föräldrar eller hundägare tar ner era händer. Sådär ja... Okej, ni som har kvar er hand i luften: ni har INGEN som helst anledning att klaga på SJ för ni är fan inte mycket bättre själva.

Jag har lyckats komma mig upp i den där åldern att nästan alla polare har skaffat barn eller hund i brist på barn eller både och i brist på barn som kan lära sig trick. Och det är jättefint -  tro inte att jag klankar ner på er som föräldrar eller som vänner. Alla som lyckats bli vän med mig förtjänar att föröka sig - även om det är i hundform. Men ni nyblivna föräldrar och hundägare kan fan inte komma på utlovad tid - precis som SJ.

Varför då? Varför blir ni alltid lika chockade över att era barn ska ha mat eller hämtas från dagis eller inte kan lämnas hemma längre än en timme ensam för då börjar de skälla. (Det sistnämnda var angående hundar.) Det är som Stockholmstrafiken som varje vinter blir chockade över att de lever i ett land där det kommer snö under vinterhalvåret och tidningarna skriver "SNÖKAOS" och trafiken stannar upp bara för att folk inte tänkt på att ploga i tid. Det händer varje gång, okej!

Och varenda gång jag bestämt träff med nån av er, spelar ingen roll hur lång tid innan, så får jag ringa upp efter en halvtimmes väntan bara för att höra "Ja, jag är på väg - jag ska bara göra lite mat åt Lillan". Va? Kom du på det NU!? "Nä, jag kom precis hem från jobbet." Det gör du varje dag - hur kommer det sig att du inte lyckade ha mat till ditt barn/din hund i beräkningarna?

Varför förvandlas ni till 08:or så fort ni fått tillökning? 08:or kan aldrig komma i tid till möten heller. "Tunnelbanan var sen." Ja, tunnelbanan är ALLTID sen så det är därför JAG tog den som gick tidigare så jag kom i tid. "Jag hittade ingen parkeringsplats." Nä, det gör man ALDRIG i Stockholm och såvida det här inte var första gången i ditt liv som du försökte parkera i stan så borde du veta det OCH ha med det i dina beräkningar.
FAKTA: När jag bodde i Stockholm så var jag så sjukt less på att vänta på folk som dök upp för sent så jag började sätta i praxis att komma till möten 15 minuter för sent. (Jag var ÄNDÅ alltid först på plats.)

Vad vill jag komma fram till? Jo: skyll inte på era barn eller er hund om ni kommer för sent. Speciellt inte VARJE gång ni kommer för sent för det får er att låta som dåliga föräldrar vilket jag vet att ni inte är. Men i bästa fall får det er att låta som någon som är skitdålig på bortförklaringar. Okej?


Förresten - medan jag ändå skrivit ett för långt inlägg och har er föräldrars uppmärksamhet: Kan ni sluta ta upp all plats i världen med era barnvagnar? Jag vet att ni skapat ett mirakel men det betyder INTE att ni har förtur på trottoarer eller kan ställa barnvagnar så vi andra inte kommer fram. Ja, ni tar mycket plats och det är lättare för oss andra vanliga dödliga att flytta på oss men det betyder INTE att ni inte kan göra ett försök till att ställa barnvagnar så vi andra måste ta omvägar. Jag är fet och tar upp minst lika mycket plats som en barnvagn och jag försöker alltid flytta på mig för andra. Har ni nånsin hört "åh fetton ställer sig alltid vid utgångar så man inte kommer fram"? Nä, för vi flyttar på oss.

Okej, ni kan ta ner era händer nu.bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Sven:

skriven

Du sätter ord till sanningen