Breaking News

I-landsproblem
Kunde dom inte komma på ett bättre namn? Typ något på svenska? Vem i det här landet utan backslick har yttrat orden "breaking news"?


Jag skriver det här efter att ha gett upp mitt försök att se Filip & Fredriks nya program där de ska "ta upp nyheter på sitt sätt". Med den beskrivningen förväntade jag mig så klart inte en svensk version av The Daily Show men jag trodde ändå inte att det skulle suga så här hårt. Killarna har jobbat på Aftonbladet en gång i tiden och det syns: de har nämligen ingen aning om vad ordet "nyheter" (eller "news") betyder. Programmet framstod direkt som Aftonbladet.se då "nyheterna" handlade om vad Kungen och Drottningen käkade på pizzerian i Tyskland och när Lindsay Lohans urringning på Kim Kardashians bröllop nämndes lämnade jag TV:n och återgick till mitt liv (tydligen är mitt "liv" att skriva den här bloggen).

Deras "sköna avslappna tugg" ("tugg" betyder "snack") framstod som hur det ser ut i mina mardrömmar på Aftonbladet Plus redaktionen när de bestämmer vad som ska vara "nyheter" idag. "Nyheter utan krav på duktighet" har de visst också beskrivit det. Träffande.

bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Nils:

skriven

Du Janne, du borde fixa så att dina länkar poppar upp i en ny flik/fönster, i den här moderna ADHD världen kan man inte koncentrerar sig längre än ett par sekunder på ett ämne och då blir det lätt att man klickar på en ny länk på sidan som du länkade till och tre minuter senare har man ingen aning om hur man lyckats klicka sig tex hit: http://blogg.amelia.se/maria-montazami/

3 Lunki:

skriven

Lyssna på Filip och Fredriks podcast, ett forum som funkar bra för dom tycker jag. Om man gillar dom vill säga, annars är det nog ganska kört på förhand.

2 Janne Fantastic

skriven

Tack för rådet, Nils! Jag har velat fram och tillbaka över vad som är bäst... men nu har jag fixat det i det här inlägget och ska (försöka) göra det på samma sätt i fortsättningen.Bara för din skull.

4 Janne Fantastic

skriven

Ja, jag gillar dom när de får vara nyfikna och bara följa sina instinkter. Det är därför Boston Tea Party blir så bra och frågor som "varför finns det inte smaksatta kondomer som smakar kuk?" dyker upp. Hysteriskt roligt.Här blev det bara skit jag kan läsa på Aftonbladet.se.