Det var fantastic på Way Out West

I-landsproblem
Knäckt. Ja, så kan man sammanfatta min kropp efter WOW där man blev uppäten av intryck, musik och åldersnojja. Jag kom på mig själv rynka på näsan ett antal gånger över hur dagens ungdom klär sig. Tjejer traskade omkring i likadana stövlar som vi har häruppe i Norrland när vi är i skogen och plockar hjortron men i Göteborg var det mode. Någon fick förklara för mig att det inte var vilken gummistövel som helst - det var nån märkesvara. Det är fortfarande gummistövlar men jag har en känsla av att dessa märkesvaror inte ens kan hålla fötter torra... Kallas stekare för stekare även i Göteborg?

Jag sket helt i torsdagens klubbspelningar och hängde med familj i stället - tog igen allt missat på fredagen istället där jag såg:

Jenny Wilson
Festivalens näst bästa spelning och festivalens näst största överraskning [för mig] eftersom jag bara hört lite av henne förut. Jag var dock liiiite besviken att inte Robyn hoppade ut på scenen så de kunde återskapa det här:

The Hives
Kul men inte mer än så... Jag gillar hybris med glimten i ögat men efter ett tag kändes det som om bandet var mer upptagen med att få publiken att underhålla dem istället för att de underhöll oss. Sen har deras låtar och akt åldrats rätt så illa.

Fleet Foxes
Jag gillar dom MEN det är inte riktigt den där typen av spelning jag letar efter på en festival. Jag skulle hellre se dom i nån pub eller lyssna på dom hemma över en öl tillsammans med någon man inte behöver snacka med för att ha kul. Så jag smet faktiskt från Fleet Foxes för att istället kolla på...

Santigold
...som var geni. Det här var festivalens största överraskning för mig då jag bara hört hennes samarbeten med Beastie Boys och The Lonely Island. Sjukt skön spelning med den där sköna typen av hybris som The Hives glömt bort.

Robyn
Kände mig lite som en gubbe när jag oroade mig för att lilla flickan skulle vricka foten på sina platådojjor och jag kände mig som en snuskgubbe när lilla flickan simulerade sex med alla instrumenten på scenen. Och ja; jag får säga "lilla flickan" för hon spelar på det själv så det står härliga till. "Titta hur liten jag är men häpna över hur jag tar över scenen!" är mottot för spelningen som är bra men saknar överraskningar.

Thåström
Lyssnade jag bara på på avstånd eftersom jag käkade mandelvåfflor och höll en bra plats till Prince. Det lät king från gubbfan fan fan - jag skulle vart där.

Prince
Ehm... 25 minuter sen, då och då lite pretto (vilket är okej men "pretto funk" är som att leka kurragömma på allvar, liksom) och en apa-dålig version av Something in the Water (Does Not Compute) men de övriga 2 timmarna var hysteriskt stora. Han ägde allt och alla den kvällen och jag känner mig mig fortfarande lite smutsig i kroppen över att han fick mig att bokstavera "COOL" med händerna och skrika "we like funky music" som om det vore Allsång På Skansen. Fem Janne Fantastic av fem möjliga. Det skulle varit 6 av 5 om han dykt upp i tid.Så det var nästan motigt att gå tillbaka till WOW på lördagen. Vad var det för poäng att se nåt annat efter det? Men jag gick dit och såg...

Säkert!
...som var den tredje bästa spelningen jag såg på festivalen (delad tredje plats med Santigold) så jag ångrar inte att jag gick dit.

Pulp
Som jag såg "mest för att". Jag lyssnade inte riktigt på dem på den tiden då det begav sig (den tiden då alla var tvungen att ha "Pulp eller Blur?"-snacket oavsett om de lyssnade på dem eller inte) men har väl smyglyssnat på dem på senare gubb-dagar. De har ju trots allt gjort en av världens bästa låtar:


Sen lämnade jag festivalen med deras Common People i ryggen.

Ja, jag sket i Kanye West (vilket jag förutspådde tidigare). Han dök upp en sväng på Princes spelning och rappade lite till If I Was Your Girlfriend och det räckte gott och väl. Där var han helt klart överskuggad av en dvärg med falsettröst men jag skulle aldrig palla att se humorbefriad hybris på en scen där han tror han är störst.Saker jag inte trodde jag skulle höra på WOW:
  • Hipsters bråka om vilken domare i svenska Idol som är bäst
  • Polisen skratta och gå iväg efter att han frågat mig vad det var för piller jag just slängde i munnen och jag svarade "knark" eftersom jag inte kom ihåg vad min diabetsmedicin heter.
  • Paret som stod framför mig innan Prince spelning som försökte få tag på sina kompisar över mobilen. När plötsligt Princes gamla symbol projicerades på scenen skrek de in i mobilen "VAD SER NI PÅ SCENEN JUST NU?!" och sen utbrista "FAN! Vi står vid fel scen!" och tränga sig ut därifrån. Undrar vad dom skulle se för något?


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin