Uppfostringstips från en barnlös

I-landsproblem
Kanske har jag en biologisk klocka som tickar jag också eftersom jag den senaste tiden noterat all dessa barn som springer omkring? Jag tror dock min klocka är riggad till en bomb för det känns som jag ska explodera snart.


Okej, jag satt på en buss mellan Luleå och Umeå (det är INTE samma stad, 08:or) och fick hela resan ackompanjerad av barn som skriker då de är glada, då de är ledsna, då de är uttråkade (vilket är hela tiden på en buss), då de får godis, då de inte får godis. De enda gångerna de är tysta är när de gör något de inte får göra som att hejdlöst sparka på sätet framför i 30 minuter. Tack för den ryggmassakern.

Men det är inte barnets beteende jag stör mig på. Okej, där ljög jag - det är inte det jag stör mig mest på. Guldmedaljen går till föräldrarna som inte gör ett skit förrän jag vänder mig om och blänger på dem. Ni som inte vet det så kan jag säga att jag är halvfinne och har fått det finaste av den finska arvet: någorlunda höga kindben. Jag gömmer dom under skägg och fett dock. Men sen har jag också fått den finska pannan. Ni vet hur alla finnar ser förbannade ut när de inte ler? Det är för att vi har en panna som får oss att se ut som en vampyr i Buffy The Vampire Slayer. Så när en finne blänger på en så blir det ofta en reaktion.


Hur reagerar föräldrarna till bussbarn? Jo, genom att snabbt vända sig till sitt barn - som om de glömt bort att de haft med sig dem på resan - och säga; "sluta med det där - han blir jättearg på dig!". Mm. Ja, jo... det finns väl lite sanning i det där men hur skulle det vara om du INTE drog in mig i din barnuppfostran? Varför ska du hota ditt barn med en främlings bistra uppsyn? Kommer jag vara i närheten nästa gång ungen tänker sparka och skrika i brist på en DVD-spelare som barnvakt? Nej, jag tänker hålla mig låååångt borta, okej?  Och ärligt talat: såg du inte hur jag blängde på DIG? Det är DIG jag blir arg på. Att din unge kommer växa upp till en skitjobbig jävel skiter jag i. Det är som med global uppvärmning: nästa generations problem.

Ett till tips: Hur skulle det vara om ni satte er längst fram eller längst bak i bussen? Då stör ni bara halva bussen! Ni VET att erat barn som är det gulligaste och finaste som finns kommer att störa så varför inte FÖRSÖKA minska skadan?


Mer uppfostringstips från en barnlös:
Alla som klagar på SJ räck upp en hand!bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Sven:

skriven

Fast ungar är också en aldrig sinande källa till underhållning. Framförallt deras inkompetens på alla livets områden. Om det så är texten på Eric Saades senaste låt eller att lyckas ha ett par hörlurar på huvudet (senaste bussresan).

2 Janne Fantastic

skriven

Ja, herregud ja! Speciellt i Sverige där barn är de enda professionella komikerna vi har.