Fantastic på Way Out West

I-landsproblem
Håller på att packar inför Way Out West och inser att jag aldrig varit på en festival* som känns så... ren. Jag antar förvisso att det kommer bli bajjamajja-besök så det står härliga till men jag kommer inte direkt sova bredvid en som på andra festivaler. Kanske i en om det går illa nån kväll men det är inget jag planerat.

Förut så tog jag bara med mig saker man kan bränna upp när det är dags att åka hem igen så det känns som jag förtjänar nåt vuxenpoäng. Å andra sidan förlorar jag genast samma vunna vuxenpoäng eftersom jag fortfarande använder uttryck som "vuxenpoäng".

Jag har gjort ett preliminärt schema på vad jag ska se men jag vet att jag kommer garanterat att göra som jag alltid gjort på såna här grejer: glömma att jag har ett schema och bara snubbla mig fram till vad som finns inom räckhåll. Men det känns som det finns rejält med sköna grejer inom räckhåll för att skita i schemat.


Men det ser ut så här just nu:

Torsdag:
Low
Heidu Spence and the Rare Birds ELLER Nug & Blue
Timber Timbre
Those Dancing Days

(Men jag tror ärligt talat att jag kommer chilla bort hela torsdagen...)Fredag:
Apflickorna (Film men jag missade att se den på Göteborgs filmfestival)
Jenny Wilson
The Hives
Fleet Foxes
Robyn
Thåström
Prince
Syket

(Jo, tjenare att jag kommer lyckas se hälften av banden)


Lördag:
Rise of the Planet of the Apes (Film. Vägrar säga den svenska titeln)
Anna Järvinen
Noah and the Whale
Säkert!
Pulp

Sen skiter jag i att se Kanye West för jag är precis så cool. Har han problem med det får han komma upp och avbryta mitt tacktal nån gång.

Ska bli sweet att se Prince också. Alla säger "det var oväntat" när jag säger det men jag tror inte att någon har någon som helst koll på vad jag lyssnar på. Jag har SJÄLV ingen aning och brukar i regel inte gilla nåt folk rekommenderar till mig men jag testar allt. Men Prince är någon jag växte upp med - hade varje skiva från For You (1978) till The Black Album (1994) och sen dess har alla mina skivköp sinat ut men jag lyssnar även på gubben Prince som spelar gubb-funk - 3121 är en bra sån platta om nån är nyfiken/bryr sig. Så det är inte enbart nostalgi. Artister FÖRSVINNER inte bara för att de inte har allt på Spotify, bara så ni vet. Egentligen så väcker Prince enbart nostalgiska minnen av att växa upp i en by där man lyssnade på Metallica och (inte "eller") AC/DC och man blir av med oskulden till Done Dirt Cheap vare sig man vill det eller inte. All annan musik får man lyssna på när man är själv.

Bästa plattan med hemskaste omslaget:

Lovesexy. Ja, det är en skiva man gömde när ens Metallica-diggande polare hälsade på utan att knacka som man gjorde på den tiden.
OBS: Jag har hört rykten om att jag faktiskt kommer ha täckning på min mobil i Göteborg så är ni i svängarna kan ni ju slå en signal och visa mig var jag kan hitta de bästa bajjamajjorna och hänga lite? Hänget behöver inte vara på nån bajjamajja.*Jag hoppas att alla fattar att jag enbart pratar om musikfestivaler här? Jag har inte för vana att bränna upp mina grejer efter en filmfestival.


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin