Dagens God Afton: TV-spel engagerar [inte?] vuxna!

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:

För en gångs skull så verkar en tidning INTE anklaga spelen i sig för att inspirera till våld - det är redan våldsbenägna barn som dras till spelen. Lite uppfriskande vinkling även om jag inte riktigt håller med om det eftersom jag tror dessa spel även lockar till sig fullt friska barn (jag säger "friska" för jag anser att ett våldsamt barn behöver vård) som sen hellre vill ha en Piggelin än en pickadoll.

Sen gillar jag att man tar upp fotbollsföräldrar som ett exempel på BRA barnuppfostran. Jag säger inte att det INTE är det men jag tycker det är lite roligt med tanke på att fotbollsvärlden har inspirerat till så mycket mer våld än film och TV-spelen har.

Att dessa våldsspel dessutom är riktade till VUXNA är en annan sak. I artikeln står det t.ex. så här:
"Ett av de mest populära spelen just nu, Portal 2, är väldigt filmisk, har bra karaktärer, kvinnlig huvudroll och man skjuter inte ihjäl folk. Men det skapar inte så stora rubriker eftersom det är så lite blod."

Men några rader längre ner på Aftonbladet.ses framsida...

Helt plötsligt är vuxna så engagerade att det är ett KLICKMONSTER! Och av meningen "9-åringen slår dig med häpnad" tolkar jag det som att klickmonstret är riktad till vuxna?

Jag har aldrig spelat Angry Birds men jag antar att det är fruktansvärt blodigt och att det är bara potentiella Breiviks som spelar det?
Tidigare inlägg:

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin