Ja, det är svårt att förstå.

I-landsproblem
Världens just nu mest hatade man heter Anders.

Det är nästan att jag önskar att man fortsatte kalla honom "32-åringen" eller gav honom ett Aftonbladet-namn (ni vet; smeknamn i stil med "Lasermannen" som ser snyggare ut på löpsedlar än "John Wolfgang Alexander Ausonius") så man lättare kan greppa det hela. Jag är lite förvånad över att media inte ens lyckats ge händelserna i Oslo och Utöya ett namn. Ena stunden är det "Massakern på Utöya" (vilket utesluter Oslo) och ibland kallas det lite slött för "Det" ("Det som hänt i Norge"). Aftonbladet väljer att kalla det "Terrordådet i Norge" - vilket jag antar är en förkortning av "Terror(ist)dådet i Norge"? Samma sak med DN som kör med "Terrorattackerna i Norge".

Men inget har kommit i närheten av "911" och jag kan inte låta bli att tänka ifall det är nån marknadsföringsmiss från Anders? Ingen kommer säga "minns du 23:e juli?" - Anders planerar det här i 9 år men glömmer bort att ge våra medier nåt som går att sälja! Brad Pitts karaktär sa det bäst i Se7en: "You're no messiah. You're a movie of the week. You're a fucking t-shirt, at best." Ja, det får liksom inte bli mer komplicerat än en t-shirt.

Han kanske inte tänkte på att det här är så allvarligt att medier som är vana att försöka uppfinna nästa "troschock" inte vet hur man gör när de måste vara seriösa. Våra medier idag har fått oss att utveckla så dålig uppmärksamhetsförmåga att INGEN kommer läsa hela den här allt får långa texten. T.ex. så har jag använt ordet "penis" tre gånger utan att du upptäckt det.

Och var han tvungen att köra en Ctrl+C & Ctrl+P från Unabombarens manifest (där har vi ett annat säljbart namn)... som om världen inte fått nog av remakes redan? Anders förtjänar dock en eloge för att han i samma veva lyckas framstå som en nörd som tror sig vara Arn.

Och när ska såna här idioter som vill ha uppmärksamhet och önskar att bli uppfattade som hjältar fatta att det inte funkar att ge sig på oskyldiga? Vem har någonsin fått sympati av att ha dödat ett barn? Inte ens pappan i Omen skulle komma undan med det och den ungen var SATAN. Okej, jag säger inte att det någonsin för ett endaste ögonblick skulle vara okej att döda men OM man måste och vill få sympatier för det så varför inte döda någon som en majoritet i världen vill döda? Killarna i Seal Team 6 (som knäppte Bin Laden medan han kolla på porr) skulle lätt få sina röster hörda om de ville.

Eller varför inte bara säga vilka du tänkt döda och sen börja där alla skulle uppskatta att du började: med dig själv.


Rösta på mig

bloglovin

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin