Utbildning är bara I-landsproblem

I-landsproblem
Svenskt Näringsliv har kommit fram till att det finns för många flum-utbildningar. Dvs det som inte leder till arbete som går att skildra på propagandaaffischer från Sovjetunionen. Ni vet... riktiga jobb. Och de som väljer såna där slöstudier med... filiosofisk inriktning ska få mindre studiestöd.

Vissa är upprörda men jag vet inte... Det har ju funkat bra i länder som tidigare avrättat upplysta, eller hur? Och det är ju inte som att Svenskt Näringsliv tänkt gå SÅ långt. De tänker bara se till att folk som studerar det de vill ägna sitt liv åt får klara sig på ett HALVT nudelpaket om dan.

Och ta det från mig som pluggat på Dramatiska Institutet, Sveriges [då] tredje dyraste utbildning (pilot- och hundförarutbildningen slog oss), att det vi lärde oss där har kommit till nytta för samhället och bidrar till samhällsnyttan precis lika mycket som läkare, lärare... poliser... ehm... byggnadsarbetare... ehm... Jag börjar om: Var skulle dagens samhälle stå idag om vi inte hade såna som mig som... hittar på saker.

Ehm...Okej, glöm att jag sa nåt.Rösta på mig

bloglovin

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Ax:

skriven

Bra tycker jag, att du finns, och gick den utbildningen, allt är inte bara pengar(tror vi vet det:))AX