Den 27:e

Teckningar

Nostalgi(s)tripp!

 

För en smärre evighet sedan tecknade jag en seriestripp för Nöjesmagasinet i Umeå (numera Nöjesmagasinet City) vilket är konstigt på många sätt och vis... Framför allt så är det konstigt eftersom jag alltid hatat seriestrippar  då det är seriekonstens svar på "har du hört den förut"-vitsar medan jag alltid velat berätta historier. Att bygga upp till en töntig punchline känns sjukt töntigt.

Men så fick jag ett mail från lilla polare från förr, Peedeeweedee aka Anders Magnusson; en av oss tre som grundade Kollektivet Barata - en klassisk hemvist för allt för stora fester/efterfester i centrala Umeå döpt efter vår husgud Ana Barata (<3) från SVT. Och i mailet hade han bifogat några av mina gamla seriestrippar som hette Den 27:e (som fått sitt namn efter det datum man då fick socialbidrag).

Man kan dock finna spår av min avsky för stripp-formen i serierna, hur jag hela tiden försökte undvika en punchline i slutet utan placerade sånt så tidigt som möjligt istället. Och att jag alltid tecknade serien i sista sekund vilket ofta resulterade i dåliga teckningar och skämt om att jag inte kommer på nåt skämt (vilket i sin tur gjorde det enklare för mig att inte behöva avsluta med en punchline).

Också väldigt kul att se Lennart Holmlund göra en cameo i första strippen! Även om att det är en smärtsam påminnelse om att det inte hänt ett skit sedan år 2000...

 

 

Antar att jag inte blev polisanmäld för att ha gjort en nidbild då jag, listig som en räv, döpt om honom till "Lennart Lundholm"... Men visst kan man väl känna igen honom än? Den kuknäsan kan man inte ta fel på, eller?Rösta på mig

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin