Det Våras För "Svenska" Filmtitlar: Melvin Kaminsky

I-landsproblem

Känner ni igen dom här titlarna?

 

High Anxiety
The Twelve Chairs
Life Stinks


Ja, det borde ni göra (namnbytet jag gjort på den här typen av blogginlägg borde vara en ledtråd iallafall). Ni kanske känner igen dom bättre med sina svenska titlar: Det Våras För Galningarna, Det Våras För Svärmor och Det Våras För Slummen?

Ja, efter att Mel Brooks film The Producers kom till Sverige med den extremt konstiga svenska titeln "Producenterna" (seriöst, är det ett riktigt ord ens?) och floppade hårt så dog filmdistributörers förtroende för den svenska biopubliken. Så bara för att på ett snyggt och diskret sätt idiotförklara oss döpte dom om The Producers till Det Våras För Hitler. (Precis som jag med namnbytet på dom här blogginläggen.) Men de gjorde det antagligen i ett försök att efterlikna handlingen i filmen och skapa en medveten flopp. Och vi dumma spån kom i drivor för att se den!

Så efter det fick alla Mel Brooks filmer heta något som börjar med "Det Våras För"; Det Våras För Sheriffen, Det Våras För Rymden, Det Våras För Stumfilmen...

Tack för den. Om ni nu bara kunde återinföra det idag? Jag skulle behöva en "Nu Spränger Vi [nånting]" titel på alla Michael Bay-filmer och varför inte en "Nyversionen Av [nånting]" före alla Tim Burtons filmer.

Det Våras För "Svenska" Filmtitlar:
Hålligångare
Tvåpack och Jim
Stefan Martinsson

Rösta på mig

bloglovin


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,
,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 klart producenterna är ett ord:

skriven

dumfan

2 Janne Fantastic

skriven

Visst är du ironisk nu? För det är (tydligen) svårt att tyda det i text.