Gamla Bildmanus: Strandvaskaren

Teckningar
Så här kan det se ut när Mikael Håfström tecknar en sekvens ur Strandvaskaren (2004).Okej, jag har ingen aning om vad de där bilderna föreställer - jag vet inte ens om de är uppochner... Men DÅ visste jag och det är det viktigaste. Han må vara en av de sämsta tecknarna som fötts med puls men han kunde snacka så jag fattade vad han ville ha nertecknat.

Jag säger det varje gång jag nämner ordet "bildmanus": det handlar inte om snygga säljande bilder - det är ett kommunicationsverktyg! Frågar man mig så räcker det med streckgubbar bara man kan se åt vilket håll de är vända och vad de gör.

Och för att komma fram till vad jag ska teckna så spenderar jag så mycket tid jag bara får med regissören där vi snackar igenom scener in i minsta detalj och bollar idéer. Ofta får man teckna en scen i olika versioner så man kan få en liten överblick av hur scenen kan bli. Det kostar "inget" att teckna olika versioner av en scen men det kostar skjortan om man filmar dom.

Så jag och regissören skissar fram grovt scenlösningar medan vi snackar och sen sticker jag och renritar dom.


Följande bilder är från mitt bildmanus och det är ur en scen som aldrig filmades ELLER ens fanns med i manus till en början! Det var en scen jag och Håfström bollade fram där man skulle få se vad som hade hänt för 100 år sedan på Hellestads Interntatskola som låg till grunden för det som hände sen i filmen.


Som ni märker så tecknade jag utan ramar på bilderna. Det var så att Micke kunde klippa och klistra som han ville:Gamla bildmanus:

Brännlandet - Pilot

No Law 4000

 

 

 

 Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,
, ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin