Gamla Bildmanus: Brännlandet - Piloten

Teckningar

Här är helt enkelt ett kort utdrag från ett bildmanus jag gjort.

När jag jobbar med BILDMANUS så är inte det viktigaste att det blir snygga teckningar utan det ska fungera som ett redskap för filmarna i sitt arbete. Det kostar skjortan att testa sig fram på inspelningsplats då man har ett team som vill komma hem nån gång - men att skissa fram scener på papper kostar inget.

Okej, det kostar papper. Och en bildmanustecknare. Men vi är billigare än ett filmteam som frågar "vad ska vi göra nu?" / "Finns det mackor?".

Att filmteamet sen inte följer bildmanuset till punkt och pricka gör ingenting: improvisationer på plats blir alltid bäst om man kommer förberedd.

Så därför prioriterar jag att bildmanuset ska vara enkelt att följa och underlätta en inspelning. Och det ska gå snabbt att teckna så produktionsteamet kan sätta igång att jobba långt innan inspelning. Ett bildmanus som dyker upp först på inspelningsplats är som att ge en skådespelare manuset just innan tagning. Men istället för "en skådespelare" så är det "ett helt team".

Om du ska ha snygga fräscha bilder som ska sälja din film så är det "Concept Art". Det är sånt reklamare använder när de ska förklara för sina kunder hur "fräsch" reklamfilmen kommer att bli - ungefär som den där broschyren du får av Jehovas Vittnen när de knackar på. Jag kommer vid senare tillfälle visa lite concept art jag gjort om ni är intresserade?
Okej, för mycket text - här kommer bildmanuset:

BRÄNNLANDET -PILOT


Exampel från bildmanuset till Brännlandet-piloten jag filmade.Bildmanus på inledningssekvens ur Brännlandet som klipptes bort.
Klicka för att förstora
eller sätt dig sjukt nära datorn
Vi tecknade upp bildmanuset men sen gjorde vi även en stillbildsversion där scenografiteamet fick hoppa in som stand-ins för skådespelarna för att kolla att vi kunde ta de bilder vi önskat oss i bildmanuset - bilder som tecknats innan inspelningsplatsen ens var byggd.Att vara på plats förändrar MYCKET. Av någon anledning finns det alltid mer plats i huvudet? Tack vare stillbildstestet som tog kanske 15 minuter att göra så kunde vi göra de ändringar som behövdes i ett tidigt skede istället för att försöka lösa problemet under inspelningen. Och då dyker det upp 40.000 miljarder andra problem som man också måste ta hand om...

Till slut blev det iallafall så här:

Gamla bildmanus:
No Law 4000
StrandvaskarenRösta på mig
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Följ min blogg med bloglovin

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin