Målinriktad jävla tonåring.

Teckningar
Planen var hela tiden att jag skulle bli tecknare. Jag var 14 och hade 5:a i Bild (på den tiden hade man samma betygsskala som Aftonbladet, typ) och istället för att genomlida bildprov med mina klasskamrater så fick jag istället hjälpa min bildlärare som hade lite problem med svenskan att gör de prov mina klasskamrater fick genomlida. (Det var därför det var så många frågor om Liechtenstein, suckers!)


Mel Gibson som Hamlet... ser mer ut som Kevin Costner men vafan.

Det innebar också att jag hade tillgång till skolan filmutrustning... dvs en VHS-kamera och två ihopkopplade videobandspelare. Jag brydde mig inte så mycket om det tills den dagen Nordmalings hårdaste Death Metal band fick reda på det... Jag minns inte vad de hette eller om det ens var Death Metal. Men "death" fanns med nånstans. (Kanske de hette "Death" men skrivet i nåt gotiskt oläsligt typsnitt?).

De tvingade mig att klippa deras musikvideo de spelat in och jag vågade inte annat än att säga "jo" - för så svarar man i norrland (på inandning).
"Och det MÅSTE vara läppsynk!" skrek de (de skrek inte men det känns mer dramatiskt att skriva så, förlåt) och slängde igen dörren (det gjorde de inte heller) och lämnade mig ensam i "klipprummet" (det gjorde de dock) med gruppens VHS-band och låten på ett kassettband. Ja, kassettband - ni vet; såna som en gång i tiden alltid trasslades sönder i någon annans bilstereo.

Jag tänker inte gå in i detalj på hur man klipper en musikvideo med två VHS-bandspelare och en låt på kassett men kort beskrivet: som att fånga en fluga men ätpinnar. Men läppsynken var det inga problem med eftersom killarna i "Death" (ellervaddomnuhette) hade bara filmat sig själva i totalbild i olika skogsdungar där de inte bara var för små i bild för att man skulle kunna se några läppar - de hade kåpor som dolde deras ansikten också. Men det hade inte spelat nån roll om man hade sett läppar eftersom de bara sjöng "ARGHARGHAAARGHARRGAAARG" som growlande pirater.

Det blev en musikvideo i Ed Wood-klass men jag fick blodad tand av att göra film och snabbt därefter gjorde jag min första film "Videovåld" (även den i Ed Wood-klass) där jag dödar mina klasskamrater med en planka. Jag var kanske inte direkt lika skräckinjagande som Leatherface då jag på den tiden såg ut så här:

Målinriktad...
...femteklassare
...vapenvägrare.
...skådis.
...jävla roastare.
...producentjävel.
...dumjävel.
...ungjävel.


Rösta på mig


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Hasse:

skriven

Matt Damon?!

3 Linus:

skriven

Har du kvar musikvideon, eller "Videovåld"? Hela din filmografi borde finnas på youtube!

5 Terés:

skriven

OMG! Det här förklarar så mycket... ;) Jag hade glömt Fazze men nu kommer allt tillbaka!För övrig så var ju du en av de som faktiskt ville ha mer av livet än att jobba på ICA! Det är kul att se att du inte släppt det här med film o konst.Kram

7 Janne Fantastic:

skriven

Ja, jag SA ju att det ser mer ut som Kevin Costner!

9 Janne Fantastic:

skriven

@LisaHehe, tack ska du ha men i ärlighetens namn skulle jag knappt klara av att vända en blyertpenna åt rätt håll nuförtiden. Men för alla ni som gillar blyertsteckningar ska kolla in Lisas blogg (klicka på hennes URL ovan)!

2 Janne Fantastic

skriven

Ja, vad hände där?Jo. Fat Damon.

4 Janne Fantastic

skriven

Jag ska ha musikvideon och Videovåld kvar... i en låda på vinden. Eller nån annanstans.Minns jag inte helt fel så blev min kopia av musikvideon alldeles för mörk (vilket gjorde det lättare att genomlida en visning).Videovåld visades på första VAFF 1995 vilket fick många filmare i Umeå att tänka "det där kan jag göra bättre". Jag vet det för jag var en av dom.Triva: Som blod använde jag de där röda tuggtabletterna man får hos tandläkaren - sen fick skådisarna drägla över sig själva. Fräscht.

6 tecknaren

skriven

En dödskalle ser inte ut så i profil.

8 Lisa

skriven

Men ge dej in i det igen för guds skull. Du har ju talang ;)