Målinriktad krigare - Del 3

I-landsproblem

 

”Tror du vi har tid med såna som dig?!” skrek ena befälet till mig med ansiktet så nära mitt att jag hade kunnat pussa honom på näsan (vilket jag idag ångrar att jag inte gjorde). Jag förklarade mig och sa att jag inte heller ville vara där men att jag hade fått information om att om jag ville slippa min värnplikt så kunde man bara fixa det om jag var på plats. ”Ni får gärna skicka hem mig.”

 

Efter ett tag lugnade ena befälet ner sig (good cop, bad cop?) och han förklarade att ingen av dom hade befogenhet att skicka hem mig igen medan den andra fortfarande avbröt diskussionen då och då med ett; ”Nu gör du som vi säger!”. Befälet som lugnat ner sig förklarade vidare att enbart en psykolog kan avgöra om jag hör hemma i det militära eller inte så jag bad att få träffa en sån. Lät kul med psykolog – ”jag är ju ett Woody Allen-fan”, sa jag och log. Arga befälet visade då plötsligt upp en cineastisk sida och frågade ”VADÅ?! ÄR DU PEDOFIL!?” med en hög röst.

 

”Man är väl inte pedofil om man gillar äldre män?”… önskar jag att jag hade sagt men jag kom inte på det svaret förrän nu. Fan.

 

Men tydligen fanns det ingen psykolog på plats och han skulle vara borta i fyra dagar. ”Jaha, vad ska jag göra tills dess då? Frågade jag i hopp om att de skulle svara ”du kan väl ta dig en sväng om i Boden och se alla attraktioner staden har att erbjuda?” men…

 

Befälet med nu rött ansikte stod upp och skrek att jag nu skulle ta på mig uniformen och komma med de andra värnpliktiga för vi skulle lära oss… marschera eller nåt? Stå i led? Jag vet inte. Fick aldrig veta eftersom jag frågade om övningen skulle ha nåt med vapen att göra och de sa nåt om ”du får bara hålla i ett oladdat gevär” men jag kände att det inte riktigt var min grej. ”Du vet… vapenvägrare och så.” Vilket jag var - men med tanke på att jag hade tagit jägarexamen (och gjort ett, för någon i min ålder, osunt antal splatterfilmer) så skulle man nog kunna peta hål på mina argument om man ville… Så jag bytte ämne:

 

”När får man äta nåt på det här stället?”

 

 

Målinriktad krigare - Del 1

Målinriktad krigare - Del 2
Målinriktad krigare - Del 4

 

 

 

 


Rösta på mig

 

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin