Målinriktad Skådis 2

Filmerna
Nä, jag förstår det inte heller men det händer då och då att jag övertalas av någon idiot att jag ska stå framför kameran istället för bakom. Och varje gång jag gör det så känns det som om jag infiltrerat fiendeland och bara inväntar på att de andra ska upptäcka vilken bluff jag är och hugga ner mig med dolkar som doppats i gift (det är så skådespelare begår mord, va?). Vilket är rätt så konstigt eftersom jag gillar ju skådespelare. Utan såna som dom så skulle vi ju behöva ställa oss... framför kameran... ehm... själva.

Okej, det ÄR helt jävla ologiskt att filmare ber mig agera! Det är för att SLIPPA såna som mig som vi använder oss av dessa fantastiska RIKTIGA skådespelare!

Reportage med bilder från repetitionerna.


Men i slutet av 2010 nån gång så var jag med på en kortfilmsinspelning i Luleå och när jag fick se pressutskicket så kändes det helt Twilight Zone: "I rollerna: Lennart Jähkel, Anki Larsson, Göran Forsmark och Janne Widmark". Nej, nej, nej... Jag är van att läsa "and Robert De Niro" eller "and någon-annan-som-varit-stor-men-numera-slummar-i-nån-större-biroll". Och med de tre namnen före mitt känns det som om Brasse skulle hoppa in och skrika "En ska bort!"... Nä, jag passade inte in i den samling namn som alla tveklöst hör till våran svenska skådespelar-elit. I mitt försvar: Jag lydde bara order!

Manuset var skönt och roligt och självklart fick jag rollen som skulle ge filmen lite allvar. Vad i..? Jag ska alltså stå mitt emot Lennart jäkla Jähkel och JAG ska dra de dramatiska replikerna? Vi får hoppas att jag levererade replikerna någorlunda bra ELLER så jäkla dåligt att man tror det är medveten humor. Eller så var castingen av mig medveten humor men jag har inte fattat skämtet än...


Jag, Lennart Jähkel och nån liten pöjk som gått vilse på inspelningen. Nej, det var ju regissören Lars Persson. Vilken idiot.Filmen förväntas bli färdig då regissören lyckats övertyga Filmpool Nord att han är över 10 år gammal då det tydligen är nån sorts åldersgräns in till deras klipprum. Så: om ca 9 år.
bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin