Själviskt porträtt

Teckningar
Jag har hört konstiga historier om att innan jag föddes så var arbetsnamnen på mamma och pappas sladdbarn så pass illa att jag hade passat in som gäst hos Jerry Springer. Finns det programmet fortfarande eller var det en daterad referens? Skitsamma. Ett av namnförslagen, ett av de bättre, var tydligen Konrad. Ganska coolt på ett "som hämtat ur Lilla Fridolf"-sätt. Så pass coolt att jag använde det själv till filmen Kung Konrad.

Sen var det min favorit: Kermit. Ja, vilket barn skulle inte vilja växa upp under 80-talet och heta Kermit? Skulle bli slagen gul och blå (vilket blir grönt när man blandar) varenda rast i skolan med det namnet. Nu tror jag att det skulle vara skönt att heta det. Jag skulle älska att se det i eftertexterna på någon film: "Manus - Kermit Widmark". Snyggt. Eller "fräscht" som Stockholmsreklamare säger.

 

Jag är dessutom ett sjukt stort fan av Mupparna vilket står i kontrast till mina föräldrar. Kan inte minnas att farsan gillade det och morsan kallar stort sett allt hon inte gillar för "mupp". (Så varför "Kermit"!?) Själv sitter jag just nu med en Kermit-docka bredvid datorn och plöjer igenom nåt avsnitt av The Muppet Show - The Complete Second Series på DVD varje morgon innan jag går och lägger mig.

 

Jag är dock rätt så övertygad om att hela Kermit-historien är något som min pappa hittade på. Sån var han.

 

Men det blev Janne. Eller rättare sagt Jan-Gunnar som någon sorts kompensation för att nästan ha valt ett riktigt namn. Pappa hette Rolf-Gunnar så Gunnar skulle väl hursomhelst klämts in på ett eller annat sätt. (Kermit-Gunnar?)

 

Nä, det var inte förrän min mamma såg mig för första gången som hon visste att det skulle bli just ”Janne”. Tydligen hade hon sagt ”Han ser precis ut som en Janne!”. Jag gissar att pappa trodde hon menade hans bror Jan men det hade ju varit charmigt. Nä, den Janne jag påminde mamma om var nån fullgubbe i Finland som alltid satt på en bänk och söp när hon var yngre. Sån är hon.

 

 

 

 

Rösta på mig

 

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,
,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin