The Crystal Caravan - Against the Rising Tide

Teckningar
Against the Rising Tide

Efter jag tecknade skivomslaget till The Crystal Caravans geniala skiva Against the Rising Tide fick jag ofta frågan: "hur gjorde du den?" och svaret är: Ja, det är bara jag som ställt den frågan.

Men jag tänkte ändå visa här en nedbrytning av bilden och vi börjar med den första skissen som bandet gillade...
Första skissen på vad som senare blev omslaget till Against the Rising Tide
...som jag stort sett improviserade fram i Photoshop. Egentligen ville jag inte göra ett omslag med någon i bandet på (självklart blev det så och dessutom kröp det in en teckning på HELA 7-mannabandet i konvolutet). Jag var mest nyfiken på att leka med former och liknande för att hitta något som skulle kunna synas på en t-shirt på en mils avstånd. (Jag kanske återkommer i ett senare inlägg om de tidigare designförslagen.) Men så fick jag bara en vision av sångaren RG som en neon-Napoleon.

Sen tog jag helt enkelt papper och penna och tecknade motivet om och om och om igen på ett ljusbord i bläck, blyerts, krita, vattenfärg... Visst, det hade gått att göra i Photoshop också men jag ville kolla på Sons of Anarchy medan jag tecknade så... det fick bli old school.
Sen gjorde jag ett gäng olika texturer som jag använde istället för att färglägga med penseln i Photoshop - för att ge allt en lite mer levande känsla. Av någon anledning tycker jag att papper ser levande ut trots att jag lever i ett av världens mest byråkratiska länder. Eftersom det är sjukt tråkigt att kolla på texturer så bjuder jag bara på två:Att göra den gråa vattenfärgstexturen tog ca 1 minut och att teckna spiralerna tog... 1½ avsnitt av Sons of Anarchy. Men det var det värt för det är två texturer jag använder OFTA (som ni kan t.ex. se i bakgrunden på den här bloggen).

Sen... la jag ihop alla lagren i Photoshop och rattade i färgerna och tog bort delar jag inte gillade och... Äh, det går ändå inte att riktigt beskriva hur jag gjorde det - jag fattar det knappt själv. Förhoppningsvis så kanske det syns bättre i följande bild där jag tagit bort några lager samt bakgrunden:


Sen använde jag samma teknik på deras logo och i skivans konvolut. Version 3 av konvolutet:

Hoppas det inte inspirerade er att prova själva för jag vill liksom fortsätta att kunna göra såna här bilder utan konkurens, ok?


Rösta på mig


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin