Umeå Filmfestival är tillbaka!

I-landsproblem

..Typ. För nu ska den komma i en nerbantad version som kallas för "rörlig bild-veckan" eller "Move".

Kul att den är "tillbaka"! ÄLSKAR DET!

 

MEN...

 

...jag tycker det är störtlöjligt att kalla den "rörlig bild-veckan". Är det ett skämt? Tror dom att folk tröttnat på FILM och försöker mörka den delen av arrangemanget? Eller är det någon som gått loss på en synonym-ordbok eller? På riktigt; ett sjukt töntigt namn (och jag kommer heller inte kalla den för "Move" eftersom jag är för cool för Engelska namn) som INGEN förutom dom som trycker upp affischen kommer använda sig av. Och kanske dom som arrangerar den som hela tiden måste säga "det är inte riktigt Umeå Filmfestival".

För vi kommer inte få se det som alla saknat iochmed den riktiga festivalens bortgång: festivalfilmer, Camera Obscura, festivalhäng och journalister som bryr sig nog mycket för att vända på alla stenar för de där sketna petitesserna som får finansiärer att dra sig tillbaka då det tydligen ger blodig avföring om man skriver något positivt om kultur arr i Umeå. The good old times.

Nä, istället blir det senior bio, Västerbottens Amatör* Film Festival (VAFF som tuffar in på sitt 16:e år mother fuckers!), en så kallad "cirkel jerk" (branchgubbar som snackar om sig själva och kallar det mingel) och några Europeiska långfilmer de fått grupprabatt på. Allt det där är king MEN även om det inte är som den gamla hederliga filmfestivalen vi vill minnas. Men jag tycker ÄNDÅ att det är töntigt att kalla den "rörlig bild-vecka" för hur man än vrider och vänder på skiten så är det en FILMfestival. Kalla den "Umeå Filmfestival Light" eller "Umeå Filmfestival prolog" eller vad fan som helst. Allt är bättre än ”rörlig bild” vilket låter som ett skolämne man av byråkratiska skäl inte fick kalla ”filmkurs”, okej? Jag ser inte att ni döpt om Västerbottens Amatörfilm Festival till Västerbottens Amatör Rörlig Bild Festival...

 

Kortfattat: det är som att döpa om Stockholm Maraton till "Huvudstadens springa långt-lopp" bara för att man behöver ändra lite på sträckan pga att staden byggs om.

 

 

*Ja, jag är medveten om att VAFF inte använder ordet "Amatör" längre och ersatt ordet med "Allmänna" istället men det är fortfarande en sjukt pissdålig namnändring i sann Umeå tradition som jag vägrar att gå med på. Kanske kalla "Rörlig bild-veckan" för "Västerbottens Allmänna Film Festival" istället? Bara ett förslag från VAFF's grundare; Janne Fantastic...


...hette VAFF's medlemstidning en gång i tiden. Bra namn som håller än idag.

 

Rösta på mig

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Jävvlar vilken käftsmäll, bara rakt på sådär. Mycket snyggt, tydligt och helt enkelt... King! (var du full när du skrev det?)puss

3 Janne Fantastic:

skriven

Nykter...Jag skriver bara blogginlägg full på http://lunkiandsika.wordpress.com/

5 Janne Fantastic:

skriven

Nja, rätt så rörigt ÄR det...När jag läser det känns det som om jag gör en rätt så stor tidningsanka av VK's tidningsanka (ja, jag skyller på dom) av Fredrics "rörlig bild-vecka"-fjäder och det kan vara lite oklart att jag är 100% bakom projektet i sig!Eller... 90%. 10% till om de lyckas få med ordet "film" nånstans.

7 Janne Fantastic:

skriven

Igår kanske. I dagens VF stod det "allmänna" igen. Imorgon är det visst "albino".

9 Janne Fantastic:

skriven

Men hundar säger ju nästan "vaff"... och och och... hundar och amatörfilmer... ehm...Facepalm

2 astarot

skriven

alltså det var jag som skrev det... fast din blogg ville visst att jag skulle vara anonym.

4 astarot

skriven

Alltså, jag ser ju nu. Nu tror du att jag var ironisk när jag skrev att det var tydligt. Men det var jag INTE! (fullheten syftade på att du var väldigt rak på sak).

6 Sven

skriven

Den heter amatör igen... ;)

8 Lorven

skriven

jag tyckte det var riktigt unket redan när Vaff fick en löjlig hund som logga. Allmänna. FY!