Umeå Kulturnatta 2011

I-landsproblem
Umeå är inte Björkarnas stad - det är som att kalla Beethoven för "killen som gjort ringsignalen på min mobil". Några träd gör inte staden. Staden gör staden.

Och idag och hela natten framåt så är det gratis kultur hela natta då det är Umeå Kulturnatta. Jag brukar inte planera så mycket kring vad jag ska se då man ändå fastnar på vägen då det händer så mycket överallt. Och då menar jag inte bara i evenemangsväg - Umeåbor är rätt så roliga att titta på i sig.

Men jag ska försöka pricka in två grejer ikväll:


Jennie Abrahamson
"Sångartist med rötterna i Sävar och tidigare sångerska i Heed och Ykon AK."
- Umeå Stads Kyrka 20.00

King. Första anledningen sedan sommaren 2006 då jag blev desperat kissnöding som jag haft en bra anledning att besöka en kyrka.

Efter det sicksackar jag nog kring stan tills:

NARS
"Efter att ha hyllats i P3 rock & gjort flera lyckade spelningar så spelar de karismatiska NARS på Kulturnatta. Det blir punkrock med melodiösa slingor som för tankarna till Ramones, Blondie & Motörhead."
- Mimerskolans parkering 22:00


När Det Kommer Aldrig Att Gå Över skulle visas gratis på Folkets Bio så sa jag att alla som inte kom och såg var våldtäktsmän/våldtäktskvinnor. Jag behöver inte hota med det idag för jag vet att om jag inte ser dig på NARS spelning så står du och sjunger med i låtarna på Roger Pontares konsert då han spelar samtidigt i centrala Umeå. Även om jag vet att du inte befinner dig i Umeå för tillfället eller inte ens varit här nån gång så vet jag. Du är ett Pontare-fan.

(Och Nars behöver en musikvideo som jag kan länka till. De youtube-klipp ni lagt upp är too much punk för att man ska kunna höra hur bra ni egentligen är.)Efter det... dit näsan pekar.

Och innan ni anklagar mig för att vara en partisk lokalpatriot så ska ni veta att jag VÄGRAR använda Norrmejeriets Cremé Freiche. Fyllig tills man tar i den - då förvandlas konsistensen till drickyoghurt. Så det så. Spelar ingen roll ifall Tove Styrke (mer känd som "Ume-Tovan", mindre känd som "Idol Tove") är med i reklamen.Rösta på mig
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin