Concept Art: Brännlandet

Teckningar


Brännlandet är en långfilm jag har försökt få liv i sedan 1999 i olika former och tills jag går med på att göra om den till en Beck-film så kommer ni troligtvis aldrig få se mer än den pilotfilm vi gjorde.

Men jag har gjort en drös med concept art, allt från olika logos till concept art affischer till något som kan nästan liknas ett bildmanus. Här är några av de bilderna:


Precis som när folk läser ett svenskt komedimanus så tror de att det måste se ut som en Jönssonligan-film så har manus som utspelar sig i dåtid ett liknande problem: att filmerna måste se ut som nostalgiska vykort eller en Lars Molin-film. Jag älskar Lars Molin och trots att många sa att manuset var "väldigt Lars Molinskt" så var det inte den typen av film vi ville göra. Godis kan ha fler smaker än socker.

Så eftersom jag var mer ute efter en "Deadwood med stort hjärta"-känsla så tecknade jag ganska stiliserade bilder med mycket smuts och mörker. Jag infogade tillochmed bilder jag inspirerats av i concept art-bilderna, bl.a. av fotografen Weegee.


Mitt favvo-foto
alla kategorier.
Kolla TÅRNA!

Mer om Brännlandet:

Gamla bildmanus: Brännlandet - Pilot

Grafisk novell blev det inte heller

Grafisk novell blev det inte heller - igen


Rösta på mig


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin