10 år sedan farsan dog idag

I-landsproblem
Rolf-Gunnar Widmark. Vilken snubbe du var. På nåt sätt, fast jag växte om dig rätt så tidigt, så framstod du alltid som större än ett hus. Och händerna var ständigt skitiga - hur mycket du än skrubbade dem med diskmedel. Hade du inget att göra så smällde du upp en lada eller mekade ihop nåt jag inte förstod i garaget eller gnagde på en falukorv. Kall, så klart.

Att komma hem från skolan och se 13 olika Volvos uppradade på gården - en P1800, ett par Amazoner, 2-3 PVs och andra sorter som jag aldrig lärde mig namnen på - var kanske en ständig påminnelse om att vi inte var så lik varandra som personer men jag visste ända att när jag kom innanför dörren så skämde du bort mig som ingen annan. Pappa sa alltid skämtsamt "Pojken ska ha!" men han levde efter det till 100%.

När jag var 4 år gav du mig en liten bil som du byggt själv. Inte en leksaksbil som dom andra barnen fick utan en liten bil man kunde köra runt i.

Första bilen innan jag körde in den i en vägg så farsan fick bygga en blå.


Den blå bilen på släpet efter min skoter. Är det skoterföre eller inte?

Sen följdes den upp av mopeder, motorcyklar...


...jeansvästar...

...och jag skulle säkert haft ett flygplan om inte mamma stoppat dig.


Men trots det har jag inte ens körkort idag - vet inte vad ett tändstift gör och mina händer är alltid rena. Förutom några bläckfläckar då och då. För även om jag inte blev killen som mekar med bilar som farsgubben sin så stöttade du mig i mitt tecknande. Jag skulle kunna ha kraschlandat på en främmande planet och du hade ändå sett till att jag hade papper och penna att teckna med. Sen hade du tagit mig hem i ett rymdskepp du byggt själv.Bilden på pappas gravsten är kanske inte den bästa teckning jag gjort men det är den viktigaste på nåt sätt. Jag gjorde den bara snabbt på en post-it-lapp och jag och mamma kände direkt att den var rätt. Jag renritade den inte ens.Varför inte?
bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Anders (bomben):

skriven

Fan vilket vackert inlägg Janne, blir helt rörd. Du har en väldigt fin berättarförmåga som förmår förtäta en så kort text/bild-konstellation. Kortfilm där!

2 Janne Fantastic

skriven

Tack, tack! Finns nog en liten film där nånstans... om jag bara hittar ett gäng små skotrar, bilar, moppar, motorcyklar...