Gubbe på jakt efter yuppienalle

I-landsproblem

För 8 år sen knallade jag in i en butik och sa jag vill ha en mobil med telefon i - försäljaren sa något och jag avbröt med "NEJ, jag vill bara kunna ringa med skiten." Det här var i Stockholm och jag fick vad jag ville och lite till eftersom jag skaffade nytt abonnemang. Allt funkade bra tills jag for hem till Norrland igen och märkte att jag saknade täckning så fort jag var i närheten av vad jag än kallade "hem". Har inte orkat bry mig om det förrän nu... Dags att skaffa nytt abonnemang och jag vill nog ha en ny mobil innan den här dör med all info den bär på.

Kollar på iPhones och skit på Telias hemsida och inser dock snabbt varför jag inte skaffat ny mobil på över 8 år. Flexi small, medium, fet, 69 öre till alla, 1000 minuter, 3000 minuter, bindningstider, 8GB, 16GB, 35GB, pottavdrag, inom Sverige, till VÄRLDEN!, flytta nummer, månadsavgifter, engångsavgifter... FÄRGVAL! Jag vet inte hur mycket/lite jag snackar i telefon men med tanke på att jag aldrig har täckning så är det kanske inte så konstigt.

Hur mycket surfar man? Vet inte - ser mig inte som typen som laddar ner appar och fjantar men man blir väl sån till slut? Samma utveckling som folk som säger "jag ska inte bli som mina föräldrar" för att sedan få barn och bita sig i tungan efter att ha sagt "ska du ha på dig det DÄR?" varje dag i resten av sina liv.  HINNER man ens surfa nåt? Har hört att batteritiden på de där mobilerna är kortare än en tjejfjärt.

Finns det nån garanti på de där jävlarna? Jag tror inte jag sett någon som har en hel iPhone.

Åh, det var så enkelt för 8 år sedan. Nu är det fan lättare att deklarera. Kan ingen bara göra det här åt mig? Känner mig som en gubbe jag himlade med ögonen åt som barn. Men det värsta är att på stan ser jag just såna gubbar och tanter MED iPhones!


Rymdålderns telefoner
bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin