Sopsorterar i cyberrymden

I-landsproblem
Hm. Folk verkar gilla när jag skriver om döda släktingar. Sjuka jävlar. Tur att jag har fler i lager - men det får bli vid ett senare tillfälle för det här inlägget heter "Sopsorterar i cyberrymden". Mest för att jag gillar ordet "cyberrymden". Det känns så härligt retro. Som "personsökare", ungefär.


Jag måste sortera upp lite i vad jag lägger upp här på Internet (som är ett så sjukt mycket tråkigare ord). Testade och fastnade för Twitter för ett tag sen. Mest för att jag där kunde följa några av mina favoritkomiker och med deras hjälp finna nya. Sen var det lite slappskönt (nytt ord - ni får använda det) att kunna skriva nåt där och det lades automatiskt upp på min Facebook. Två cymberrymdsflugor i en smäll!

Men efter ett tag så kollade jag på min Facebook-feed och den här tanken slog mig:

"Varje gång jag ser ett av mina tweets läggas upp på Facebook
tror jag att jag blivit faceraped av en idiot.
"

14 Oktober

Jag försöker hålla min Facebook för endast vänner. Vet jag inte vem du är så godkänner jag inte din vänförfrågan förutom de gånger mitt dåliga namnminne spökar och jag TROR jag vet vem du är. Apropådet: Kan ni snälla SLUTA använda töntiga alias som "Dr Bajshatt" eller bilder på Lennart Swahn som profilbild? Är det meningen att jag ska veta vem du är?

Men mina Tweets är inte direkt personliga. Visst, de flesta av dem är personliga tankegångar maskerade som en idiots mundiarré men det är sällan grejer jag skulle säga högt. I "verkligheten" är jag smart nog för att veta när jag ska hålla käft för att framstå som smartare än jag är. Jämt. Och jag har inte fått frågan "är du hög?" av vänner så ofta som sedan jag startade twittra. Jag förstår det...


Men den verkliga anledningen till att jag nu valt att inte lägga upp mina Tweets i mitt facebookflöde är något helt annat: Märkte att jag började lägga upp alldeles för många tweets. Visst, säkert störande för de flesta även om några tappra själar tryckt på "gilla" nån gång (Nils Moström) men det är inte därför. Jag kan vara störig utan att lägga upp 20 tweets om dagen på facebook. Nä, grejen är att allt jag verkligen VILL ha sagt på Facebook drunkade i en massa flum. När jag skrivit ett blogginlägg eller gjort en film så missade folk det för att jag slängt ur mig tusen tankar som jag i vanliga fall skulle abortera innan min mun födde dem bland vänner och släktingar.

Tweets ni kan ha missat sen jag slutade lägga upp dem på Facebook:

"Om #Hulk fick #AIDS:
"Don't make me horny...
You wouldn't like me when I'm horny."
"

25 November

"Kom ihåg tjejer: ibland är det inte lätt att vara kille.
HAHA! Skämtar bara - det är svinlätt.
"

23 November

"På min gravsten ska det stå: "RIP Göteborgshumorn".
Inte för att jag har mycket med den att göra
men det borde stå på en gravsten.
"

23 November

Ni ser? Såna där grejer får liksom viktigare inlägg för vänner och släktingar att drunkna. Ni som hittade det här blogginlägget via min Facebook hade nog inte gjort det om alla mina tweets lagts upp. Och ni som inte klarar er utan mina tweets har jag 3 förslag:

1.) Sluta klaga på att jag inte har en smart phone! Jag är säker på att det finns en jävla "app" som gör att ni kan följa Twitter.

2.) Sök hjälp.

3.) Ge mig tips på en bra men billig smart phone. Ska byta telefonabonnemang till något som har täckning i Norrland så det finns kanske nån smart smart phone-deal för mig?


Tragiskt att jag är så efter... En gång i tiden låg jag långt före alla andra. Jag hade allt för att kunna grunda Pirate Bay:


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Petra:

skriven

På Telia, både i butik och i cyberrymden, kan man köpa telefonen på avbetalning genom att helt enkelt ta bort lite pengar från sin "pott" på abonnemanget. Alltså, ingen egentlig extrakostnad, utöver att du måste binda dig i en viss tid. Kan vara värt att kolla upp. Deras flexabonnemang är föv också värt att kolla upp. Och nej, jag jobbar inte för dem, även om det säkert i slutändan skulle innebära ung samma sak som att jobba inom socialpsykiatrin.

2 Janne Fantastic

skriven

Aha! Låter som något jag är ute efter... Tänker någon stoppa mig?