Dagens God Afton: Aniston visar

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


-"Och brösten var så HÄR stora" ser hon ut att säga. Roligt bildval där, Aftonbladet.se. Fångar verkligen känslan av... cancer.

Är lite besviken att de skrev "kompisar" istället för en ordvits om Jennifer Anistons "vänner"*.

*För er som är för unga att minnas: Jennifer Aniston hade en gång en karriär på TV i en serie som hette "Vänner".

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Reklam från Helvetet

Filmerna

Det här är en bildruta från min film som ska få dig att vilja köpa t-shirts:
...så...
...när får jag göra Libresse-reklam?bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Inspelning: Slut på inspelningen

Filmerna

Ja, då var det bara att städa upp då...


Tur att:
1.) ...vi inte stänkt blod på exakt allt.
2.) ...julbelysningstrassel inte alls förvärras av klibbigt blod.
3.) ...jag slipper städa. (Tack Peter och Annica! <3)Det lär dyka upp några fler bilder och teasers allt eftersom Julen närmar sig. Om inte Tomten stämmer oss för ärekränkning först.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Grattis Aftonbladet!

Dagens God Afton
De bästa dagstidningarna ska prisas och självklart ska Sveriges största nyhetstidning plocka in ett pris! Med deras enorma mängd experter - på allt från G-punkter till att hitta på regler som Juholt kan bryta mot - så borde de ju krossa allt motstånd! Fick de "Bästa Avslöjande" för deras löpsedelsvärdiga scoop om hur sportkommentatorer tvingas leva på sill och champagne? Eller hur "Allsång På Skansen" numera är en synonym för "sexfest"?


Från dagens Aftonbladet.se.

Nä, de fick pris för "Årets Marknadsinsats". Ett pris som låter som om det skulle gå till den där jävla reklambilagan som är instucken i alla tidningar som man direkt rycker bort och i bästa fall använder för att packa in porslin med när man ska flytta.
Ett pris som 2010 vanns av... Aftonbladet*. Med den lysande motiveringen:
"För 20 år sedan hade det blivit ramaskri om ideologiskt självmord och populistisk kapitulation. Men tiderna förändras, och idag vinner man folkets kärlek, hela kungariket och inte minst utmärkelsen Årets Marknadsinsats. Grattis Aftonbladet!"

Bara jag som känner att de egentligen, varje år, fått utmärkelsen "Årets Tröstpris" bara för att de har flest läsare och om inte Aftonbladet glatt basunerar ut "VI HAR FÅTT PRIS!" så kommer ingen veta att priset ens existerar. (Det förtjänar de iochförsig marknads insats-pris för.) Det är som när man gick i skolan och man var tvungen att bjuda de populära mobbarna annars skulle festen vara töntig - det spelar ingen roll hur mycket man hatar dem.

Så grattis, Aftonbladet. Hoppas ni nån gång vinner för "Årets Dagstidning". För det skulle betyda att ni faktiskt utnyttjat era resurser och verkligen ansträngt er för att göra ett bra jobb. Eller så betyder det att världen gått under och Aftonbladet är den sista överlevande tidningen. Båda alternativen funkar för mig.
*De vann även "Bästa Marknadsinsats" 2007 och 2006.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Khadaffi, reklam och blod

I-landsproblem
Jag har egentligen inget att tillägga efter alla skämt som haglat på Twitter kring den forne diktatorn som hittades i ett skitigt rör och sen sköts till döds för det. Men jag kommer sakna tiden då man kunde jämföra våra egna idiotiska politiker med skygglappar med denna man. Nu måste vi istället jämföra dem med... Bildt? Känns lite trist.


Vi får snacka om mig istället. Det är ju därför ni kommer till den här bloggen, eller hur? I tisdag var jag framför kameran i en reklamfilm:

Det är inte jag som håller i spaden.

Kommer inte ihåg vad det var reklam för... Tror inte det var en reklam för skotrar, skoterkläder eller fitness produkter.

I övermorgon står jag bakom kameran och gör en annan reklamare - en uppföljare till "Double Santa" som jag gjorde förra året:


Eftersom det är en uppföljare så blir det den här gången yngre barn, mera blod och fler huvuden. Kanske en yxa och en hård julklapp också. Har vi riktigt tur kanske en t-shirt nämns?

Kanske slänger jag upp nån suspekt bild på nån sorts blodigt julpynt i helgen men mer än så kommer jag nog inte ha tid med i bloggväg förrän nästa vecka. Tills dess kan ni följa den här humorbloggen: LÄNK.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Move

I-landsproblem
Ja, jag har varit på... "Move". Du vet inte vad det är - ingen fara. Du är inte ensam. Så här har de enda diskutionerna jag haft om "Move" sett ut:

Jag: "Ska du på Move?"
Vän: "I like to move it, move it... Nä, vad är det?"
Jag: "Det är Umeå Filmfestival... typ. Lite färre filmer och ett idiotiskt namn bara."
Vän: "Är den tillbaka? Kung*! När börjar den?"
Jag: "Den har hållt på hela veckan..."

Tilläggas bör att min vän jobbar i branschen och bor i Umeå. Om inte HAN vet om det så är det något som gått snett i marknadsföringen.


Så trots att festivalen som inte får kallas festival har varit bra på stort sett alla sätt och vis med bra filmer och arrangemang i övrigt så har det varit lite... tyst och tomt i salongerna. Dom som trots allt hört talas om festivalen som inte får kallas festival säger att det var för okända filmer i katalogen. Well duh. Det är en filmfestival. Filmstaden visar filmer du känner till som du sedan klagar på för att de har för kommersiellt utbud.

Att du inte känner till en film betyder inte att den inte är bra. Hur svenne kan man bli? Fan, pröjsa halva priset på en vanlig biobiljett för en film och TA EN RISK! Hur svenne kan man bli? Det är dessutom oftast BRA filmer som valts ut med omsorg istället för "kommer loggan se bra ut på popcorn-lådan?".

Eftersom filmfestival för mig är mest att gå på branschträffar och sånt sexigt så hann jag bara se 4 långfilmer och lite kortfilm men fan allt var bra. Jag hade inte den blekaste aning om vad de var innan jag satte mig i salongen** - jag bara litade på att festivalen inte ville tortera mig till döds med skitfilm utan hade valt filmerna med omsorg. Återigen: det är Filmstaden ni tänker på när det kommer till film som känns som tortyr (läs: Smurfar och skit.).

Kortfattat: Bra jobbat alla som knåpade ihop festivalen som inte får kallas festival! Se bara till att någon tar hand om marknadsföringen näst år. Och byt för helvete namn. Jag har några förslag ni får använda om ni återigen inte får kalla er för det mer logiska "Umeå Filmfestival":

IKEA

Älgjakt

House of Metal


(De skulle iallafall lura dit en hel del folk)


*I Umeå säger vi "Kung!" om allt som är king.
**Förutom dokumentären om Bobby Fisher för jag visste att det var filmversionen av Chess. Den var kung.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Pixlad Superhjälte

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:

Hur gick diskussionerna på Aftonbladet.se-redaktionen inför valet av bilder över den här rubriken? "Tänk om vi ändå hade ett foto på honom där man bara kan se halva huvudet... Jaja, vi får väl pixla hans ansikte då."

NI HAR EN BILD PÅ HONOM MED EN MASK FÖR ANSIKTET! Ni behöver inte... Äh, jag ger upp.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Bloggpaus

I-landsproblem

...en vecka. Jag tror du överlever, Spence.

Jag ska hänga på Umeå Filmfestival Light och tror inte jag har tid med sånt här. Under tiden kan du ju komma in och kolla gamla inlägg i arkivet lite då och då så liket inte ser så dött ut. Länge leve Bloggen, liksom.

Och om gamla inlägg inte duger så får ni väl komma tillbaka om och om igen för att kolla på det här:bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

TV4 kan det där med förebilder

I-landsproblem

Malou och Blondinbella om 10 år.

Malou von Sivers brukar ha med unga tjejer som bloggar om mode i sitt program Efter Tio och fråga dom om de är bra förebilder för unga tjejer. Men på vilket sätt är hon en bra förebild för kvinnor i sin egen ålder? Visst, hon ger senila ett ansikte med sina följdfrågor som intervjuoffret precis svarat på men förutom det? Hon sitter själv i "den lilla svarta" som samma unga tjejer önskar att de hade och normala kvinnor i 58-årsåldern tycker är "att be om det"* och inoljade ben så det ser ut som om tror att hon fortfarande är med i Let's Dance. Vilket jag ibland tror att hon tror för hon verkar dansa mer i huvudet än lyssna på dem hon intervjuar.

Jag menar självklart inte att Malou inte ska få klä sig hur hon vill - jag skiter fullständigt i det. Om ni nu tänker "om du nu skiter fullständigt i det - varför bloggar du om det?" så är svaret att bloggar ska vara full med sån här skit och kastar man inte sten i glashus så tar vi bloggare jobbet från riktiga journalister**.
Det är bara det att Malou har stylister som inte vet vad man gör med någon som inte är Isabella Löwengrip eller Idol-barn (för det är väl bara barn i årets Idol, va? Lilla Idol.). Jag skulle vilja se henne göra ett inslag med sina stylist-experter som handlar om att klä sig för sin ålder. Malou skulle lätt vara en bra förebild om hon klädde sig så min 63-åriga mamma fick några schyssta tips istället för att klä sig som en fjortis-bloggare (som jag). Dags att inse att du är mer Före Sextio än Efter Tio.

Men idag bjussade Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon på lite extra bra förebilds-TV. Hon intervjuade hockeymålvakten (tror jag han är - jag kan inget om sport) Henrik Lundqvist medan de zick-zackade genom Stockholm i taxi och pratade lite lätt om hur han klär sig men även bilolyckan han var med om.
"Inget man vill göra igen, absolut inte" sa han (...typ. Jag hade gett min stenograf ledigt eftersom det är söndag) vilket var ironiskt med tanke på att varken han eller Mini-Lill-Babs hade på sig bilbältet under deras taxifärder.Bra jobbat TV4.


*Världens äckligaste uttryck när det sägs i en rättegång med unga tjejer.

**"Riktiga journalister" finns faktiskt i det här landet. Tyska turister kommer hit och köper deras bajs i tron att de bara är mytologiska varelser men de finns! Jag har en kompis som har en kompis som sett en!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Alla tycker lika

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Eller: vi TRODDE iallafall att alla tycker lika fram tills Aftonbladet.se kom med sitt scoop om att det finns en person som inte gillar Citizen Kane! Att personen dessutom är EXPERT bekräftar bara hur rätt de har. Vad detta avslöjande kommer leda till i framtiden för Allsång På Skansen, att få bajsa ifred och annat som ALLA gillar vågar vi inte ens föreställa oss ännu.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vad är skillnaden mellan sport och väder?

I-landsproblem
-"...typ, nåt sånt."

Ja, trots att sport och väder är lika tråkiga samtalsämnen så har jag större respekt för sportjournalister som frågar "hur känns det?" än meteorologer som analyserat arslet av sig för att komma fram till morgondagens väderprognos.

Varför? Jag är glad att du frågade, Spence Ryder! (Bloggen har bara en läsare och han är påhittad och jag har döpt honom till Spence Ryder och det har inget med saken att göra - förlåt.)

Nä, det är inte på grund av att våra stackars sportjournalister har ett mycket hårdare liv. Det är för att en sportjournalist skulle aldrig säga;

-"Och morgondagens match kommer sluta 3-5 till Hamfister United."

(Jag kan inget om sport men det låter som ett... fotbollslag?) En meteorolog säger alltid vad det kommer bli för väder nästa dag utan att lägga till "...typ, nåt sånt" i slutet. Visst, det är en "kvalificerad gissning" baserad på noggranna analyser på hur väderleken rört på sig tidigare (och annat ni kan kolla upp på wikipedia - jag vet inte hur de gör de men de gör det).

Grejen är att sportjournalister OCKSÅ jobbar efter noggranna analyser och "whatever" (som kidsen) (och Spence Ryder) säger! De vet exakt hur Hamfister United spelat i tidigare matcher, har noggranna formkurvor på varenda spelare och har ofta tillochmed frågat spelarna vad de åt till frukost och hur det kändes! De borde väl sitta på MINST lika mycket information som en meteorolog för att kunna göra en "kvalificerad gissning"? Så varför kan de inte bara kortfattat säga hur morgondagens matcher ska sluta?! Dagen efter kan de - hur det än gått i matcherna - låssas som de hade rätt dagen innan och rabbla upp nästa dags sportresultat.

Kortfattat: Sportjournalister rapporterar vad de vet och kommer de med några gissningar så framställer dom dem som sådana. (Men däremot skulle jag kanske se mer sport om det var lika kortfattat som vädret.)


"Whatever."


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det är en ny hungrig Mupp på gatan

I-landsproblem

Sesame Street har en ny mupp! Hon heter Lily men kallas för... "Hungry Muppet Lily". Hon är nämligen en fattig mupp som ska ge ansikte åt de fattiga Amerikanska barnen. Men eftersom jag lever i ett I-land så kan jag inte låta bli att tänka...

...är hon inte lite för smal?

Det är väl bara folk som har råd med nyttig mat som är smala nuförtiden?


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Coca-Cola Mobile Tombola!

I-landsproblem

Jag älskar när jag vinner tävlingar jag inte deltagit i!


Jag VET, min mobil kommer från en parallell nutid där Steve Jobs var en slacker.

Coca-Cola Mobile Tombola! Eftersom jag är känd som Janne Moronic (för ingen har hört talas om Janne Fantastic) så känner jag mig trygg och tror inte ALLS att det är spam*. Är det något som inger mer förtroende än Coca-Cola? Nä, jag ska genast skicka mina uppgifter till dem... Eller kanske donera min vinst och skicka Barncancerfondens uppgifter till Coca-Cola Mobile Tombola istället?

Förresten: du som läser det här har VUNNIT en resa till Eksjö Camping! Allt du behöver göra är att posta mig ditt VISA-kort och dess kod så ska du se att jag bjussar på resan**!


........................................

*Ser att jag fått många besökare som sökt hit efter att ha googlat om det är spam eller inte så jag känner att jag bör lägga till att det ÄR spam - eller "spearphishing" som det kallas. Gammal spearphishing tillochmed som nu nått Sverige.

Bara jag som får ångest av att läsa sånt här?:
"Mar 26, 2009 by Linda McInnes
My mom has also received SMS she has followed all instructions, they now are requesting her to pay GBP500 for legal fees. Has anyone received any money?"
**Eventuella kostnader för resan och boendet på Eksjö Camping kan hamna på ditt konto tillsammans med några andra utlägg från Amazon.com


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Let's Porn

I-landsproblem
Äntligen!

Nä, Tomas Tranströmer ska inte vara med i nästa säsong av Let's Dance men vi kulturnördar håller fortfarande tummarna att han ska ändra sig. Däremot så är dagens stora händelse att jag sett (på en annan förtäfflig blogg: mediesverige.se) en snutt av Argentinas svar på programmet och...

...nu är det för alltid så här jag kommer minnas Malou von Sivers tid i Let's Dance. Jag har inte varit så här rädd sedan jag såg Vilse i Pannkakan - som jag är liiite för ung för att verkligen ha sett när den kom så jag såg den i 20-årsåldern. Min barndom förstördes av annat... vet inte vad - men det var säkert TV:ns fel iallafall.Detta blogginlägg (vilket är det närmaste jag kommer till poesi) sponsrades av slumpgeneratorn Drakula och Robert Langdon.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Efter fem månaders bloggande...

I-landsproblem
...så har jag gjort större ändringar än nya Facebook utan att någon startat protestgrupper.


Min topp 10 Sökord som fått folk att hitta Janne Fantastic:

Det kommer aldrig att gå
Ah. Med den inställningen förstår jag varför bloggen har mest norrländska läsare. Dags att muntra upp sig? Nähe, vintern kommer och vi kommer inte få se solljus igen.


Agnes rumpa / Agnes bakdel
På nåt sätt känns det som ganska artiga sökningar med tanke på vad de letar efter.


exit through the back door documentary
Banksy gjorde dokumentären Exit Through The Gift Shop. Jag tror Exit Through The Back Door var regisserad av Poopy.


kolaola
"A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh
A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh

In the jungle, the mighty jungle

The lion sleeps tonight
In the jungle the quiet
ju-"

Hm? Var det fel svar? Kändes... rätt.


lasse åberg suddig
Se hur olika vi kan vara. Jag har alltid tyckt att han har varit tydlig och klar i sitt budskap: "tråkigt is the new black".


lennart holmlund all my people love me
Äntligen någon som hittar hit efter en sökning på Lennart Holmlund. Synd bara att den som sökt är Lennart Holmlund.


malena ivarssons
Malena Ivarssons VADÅ!? Den här sökningen är en större tease än ett avsnitt av Lost var! Fast jag får bilder från filmen The Ring i mitt huvud... Malena Ivarsson som blöt kravlar upp ur en brunn... och sen ur min TV.


smiley med påse på huvudet
Men hur ser man då om smileyn ler?


tupac shakur spel
Brädspelen är inte längre som när jag var liten.


filmtitlar
Så... specifikt. Du VET att du inte vill hamna bakom den här personen i en biljettkö på bion. "Hej, har ni några... filmtitlar?"

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Huvudet Bland Molnen: Jägarna 2

I-landsproblem
Jag brukar klaga en hel del på er 08:or... Mest för att det roar mig och jag känner att det inte skadar någon eftersom jag är övertygad om att Stockholm är den plats på jorden där alla M. Night Shyamalans twist-slut bor (dvs: alla där är döda utan att de vet det).

Men när jag var där senast så kunde jag inte låta bli att tycka synd om er eftersom våra kära svenska filmdisteributörer beslutat att idiotförklara er allihop. För tydligen så måste ni få en egen filmaffisch till Jägarna 2 så de ska förstå att det är skådisar med i filmen.I Umeå har jag då bara sett affischen med skog där det står "Jägarna 2" och jag har aldrig tvivlat på vad det är för film. Men tydligen är det någon som tycker att ni 08:or måste få se lite huvuden bland molnen för att ni ska våga se filmen. Utan det kanske ni tror att det är en film om... skog?

Känns det inte lite som ni placerats vid barnbordet och fått en barnmeny med bilder på maten?

Huvudet Bland Molnen
Huvudet Bland Molnen igen
Huvudet Bland Molnen: Så Som i Himlen

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

10 anledningar till varför mitt bloggande saktat ner.

I-landsproblem
Jag tänker inte skylla på jobb för jag bloggar inte när jag jobbar ändå så. Ni som gör det: hoppas ni inte kör skolbuss eller nåt.

Fresh Meat
...som är en sån där brittisk serie med skruvade karaktärer som ändå lyckas vara lågmäld.


Saturday Night Live
...som är den enda TV-serie som gör att man får höra "den har inte varit bra sen 70-talet" av folk som inte var födda på 70-talet ELLER ens har sett ett helt avsnitt från 70-talet. I bästa fall har de sett en eller två sketcher från nån "Best of" eller liknande men att påstå att dom var bäst då är en lögn. Själv vill jag påstå att serien blev som bäst när Andy Samberg hakade på 2005. Sen att vi svenskar i regel inte fattar "grejen" med sketchprogram som sänds live är en annan sak...


Parks and Recreation
...som nu kickat igång sin fjärde säsong är fortfarande bättre än sin föregångare (amerikanska The Office). Blir glad varje gång (en gång) jag träffar andra som följer serien.


Up All Night
...som jag som svensk kanske inte tycker är så värst knasig då den handlar om ett par där PAPPAN får stanna hemma medan mamman jobbar! Men vad serien handlar om är mindre viktigt då det är Lorne Michaels producerat och bjussar på Christina Applegate i sin bästa roll sedan någonsin, Will Arnett som alltid är Will Arnett = geni och Maya Rudolph som här tar sin gamla Oprah-parodi från SNL till nya nivåer. Gillade serien från start men föll pladask då tredje avsnittet bjussade på Will Forte OCH Jorma Taccone.


New Girl
...som har Zooey Deschanel (Manga-versionen av Katy Perry) i huvudrollen och får det att se vansinnigt enkelt ut att göra en quirky sitcom utan pålagda skrattsalvor.


Raising Hope
...som just satt igång sin andra säsong i staterna medan jag just NU börjat se på första. Har inte vågat se serien tidigare då titeln bara fått mig att tänka på Amerikansk kristen feelgood drama där homosexualitet kan botas och allt en alkoholist behöver för att sluta är en kram. Detta TROTS att en av mina absoluta favvoskådisar, Garret Dillahunt, är med. Tack och lov så visade det sig att serien är mer likt My Name Is Earl på den tiden då serien var bra (det kommer alltså gå snabbt utför här).


Community
...som sparkat igång sin tredje säsong börjar tappa lite för mig då deras mest framgångsrika avsnitt har varit helt galna parodier på allt från westerns, Star Wars till zombiefilmer att de glömt bort att faktiskt utnyttja sina sköna karaktärer och leka med RIKTIGA konflikter. Börjar bli för pajjigt (men fortfarande kul) (Chevy Chase).


The Office (US)
...som är, vilket vi alla vet, inte ens i närheten av sin föregångare (eller ovan nämda eftergångare) men hittade sin egna röst under andra säsongen. Själv har jag skippat nästan alla avsnitt och hoppade in i säsong 7 bara för att se Steve Carrells sista säsong. Jag var mer nyfiken på att se vem som skulle ersätta honom än hur Ashton Kutcher skulle ta sig ann 2½ Men. Och än så länge håller James Spader mig som på nålar!


2 Broke Girls
...som plågar mig till döds med dessa hemska pålagda skratt. Om det där verkligen är en riktig publiks reaktioner vi hör så måste de få betalt per "HA" högre än 85 decibel (där går gränsen för när man måste använda hörselskydd på arbetsplatsen). Serien i sig är inte särskilt nyskapande men jag gillar skämten mellan sitcom-klychorna, att Garrett Morris fortfarande lever och Kat Dennings. Sen är jag väldigt svag för seriens skapare Whitney Cummings som även har en EGEN serie:


Whitney
...som inte är särskilt bra alls men jag gillar juh Whitney Cummings lite för mycket för att ge upp än. Men det ÄR inge bra...

Åh, kan inte 30 Rock börja snart!


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!