Dagens God Afton: Grattis Aftonbladet!

Dagens God Afton
De bästa dagstidningarna ska prisas och självklart ska Sveriges största nyhetstidning plocka in ett pris! Med deras enorma mängd experter - på allt från G-punkter till att hitta på regler som Juholt kan bryta mot - så borde de ju krossa allt motstånd! Fick de "Bästa Avslöjande" för deras löpsedelsvärdiga scoop om hur sportkommentatorer tvingas leva på sill och champagne? Eller hur "Allsång På Skansen" numera är en synonym för "sexfest"?


Från dagens Aftonbladet.se.

Nä, de fick pris för "Årets Marknadsinsats". Ett pris som låter som om det skulle gå till den där jävla reklambilagan som är instucken i alla tidningar som man direkt rycker bort och i bästa fall använder för att packa in porslin med när man ska flytta.
Ett pris som 2010 vanns av... Aftonbladet*. Med den lysande motiveringen:
"För 20 år sedan hade det blivit ramaskri om ideologiskt självmord och populistisk kapitulation. Men tiderna förändras, och idag vinner man folkets kärlek, hela kungariket och inte minst utmärkelsen Årets Marknadsinsats. Grattis Aftonbladet!"

Bara jag som känner att de egentligen, varje år, fått utmärkelsen "Årets Tröstpris" bara för att de har flest läsare och om inte Aftonbladet glatt basunerar ut "VI HAR FÅTT PRIS!" så kommer ingen veta att priset ens existerar. (Det förtjänar de iochförsig marknads insats-pris för.) Det är som när man gick i skolan och man var tvungen att bjuda de populära mobbarna annars skulle festen vara töntig - det spelar ingen roll hur mycket man hatar dem.

Så grattis, Aftonbladet. Hoppas ni nån gång vinner för "Årets Dagstidning". För det skulle betyda att ni faktiskt utnyttjat era resurser och verkligen ansträngt er för att göra ett bra jobb. Eller så betyder det att världen gått under och Aftonbladet är den sista överlevande tidningen. Båda alternativen funkar för mig.
*De vann även "Bästa Marknadsinsats" 2007 och 2006.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin