Move

I-landsproblem
Ja, jag har varit på... "Move". Du vet inte vad det är - ingen fara. Du är inte ensam. Så här har de enda diskutionerna jag haft om "Move" sett ut:

Jag: "Ska du på Move?"
Vän: "I like to move it, move it... Nä, vad är det?"
Jag: "Det är Umeå Filmfestival... typ. Lite färre filmer och ett idiotiskt namn bara."
Vän: "Är den tillbaka? Kung*! När börjar den?"
Jag: "Den har hållt på hela veckan..."

Tilläggas bör att min vän jobbar i branschen och bor i Umeå. Om inte HAN vet om det så är det något som gått snett i marknadsföringen.


Så trots att festivalen som inte får kallas festival har varit bra på stort sett alla sätt och vis med bra filmer och arrangemang i övrigt så har det varit lite... tyst och tomt i salongerna. Dom som trots allt hört talas om festivalen som inte får kallas festival säger att det var för okända filmer i katalogen. Well duh. Det är en filmfestival. Filmstaden visar filmer du känner till som du sedan klagar på för att de har för kommersiellt utbud.

Att du inte känner till en film betyder inte att den inte är bra. Hur svenne kan man bli? Fan, pröjsa halva priset på en vanlig biobiljett för en film och TA EN RISK! Hur svenne kan man bli? Det är dessutom oftast BRA filmer som valts ut med omsorg istället för "kommer loggan se bra ut på popcorn-lådan?".

Eftersom filmfestival för mig är mest att gå på branschträffar och sånt sexigt så hann jag bara se 4 långfilmer och lite kortfilm men fan allt var bra. Jag hade inte den blekaste aning om vad de var innan jag satte mig i salongen** - jag bara litade på att festivalen inte ville tortera mig till döds med skitfilm utan hade valt filmerna med omsorg. Återigen: det är Filmstaden ni tänker på när det kommer till film som känns som tortyr (läs: Smurfar och skit.).

Kortfattat: Bra jobbat alla som knåpade ihop festivalen som inte får kallas festival! Se bara till att någon tar hand om marknadsföringen näst år. Och byt för helvete namn. Jag har några förslag ni får använda om ni återigen inte får kalla er för det mer logiska "Umeå Filmfestival":

IKEA

Älgjakt

House of Metal


(De skulle iallafall lura dit en hel del folk)


*I Umeå säger vi "Kung!" om allt som är king.
**Förutom dokumentären om Bobby Fisher för jag visste att det var filmversionen av Chess. Den var kung.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin