TV4 kan det där med förebilder

I-landsproblem

Malou och Blondinbella om 10 år.

Malou von Sivers brukar ha med unga tjejer som bloggar om mode i sitt program Efter Tio och fråga dom om de är bra förebilder för unga tjejer. Men på vilket sätt är hon en bra förebild för kvinnor i sin egen ålder? Visst, hon ger senila ett ansikte med sina följdfrågor som intervjuoffret precis svarat på men förutom det? Hon sitter själv i "den lilla svarta" som samma unga tjejer önskar att de hade och normala kvinnor i 58-årsåldern tycker är "att be om det"* och inoljade ben så det ser ut som om tror att hon fortfarande är med i Let's Dance. Vilket jag ibland tror att hon tror för hon verkar dansa mer i huvudet än lyssna på dem hon intervjuar.

Jag menar självklart inte att Malou inte ska få klä sig hur hon vill - jag skiter fullständigt i det. Om ni nu tänker "om du nu skiter fullständigt i det - varför bloggar du om det?" så är svaret att bloggar ska vara full med sån här skit och kastar man inte sten i glashus så tar vi bloggare jobbet från riktiga journalister**.
Det är bara det att Malou har stylister som inte vet vad man gör med någon som inte är Isabella Löwengrip eller Idol-barn (för det är väl bara barn i årets Idol, va? Lilla Idol.). Jag skulle vilja se henne göra ett inslag med sina stylist-experter som handlar om att klä sig för sin ålder. Malou skulle lätt vara en bra förebild om hon klädde sig så min 63-åriga mamma fick några schyssta tips istället för att klä sig som en fjortis-bloggare (som jag). Dags att inse att du är mer Före Sextio än Efter Tio.

Men idag bjussade Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon på lite extra bra förebilds-TV. Hon intervjuade hockeymålvakten (tror jag han är - jag kan inget om sport) Henrik Lundqvist medan de zick-zackade genom Stockholm i taxi och pratade lite lätt om hur han klär sig men även bilolyckan han var med om.
"Inget man vill göra igen, absolut inte" sa han (...typ. Jag hade gett min stenograf ledigt eftersom det är söndag) vilket var ironiskt med tanke på att varken han eller Mini-Lill-Babs hade på sig bilbältet under deras taxifärder.Bra jobbat TV4.


*Världens äckligaste uttryck när det sägs i en rättegång med unga tjejer.

**"Riktiga journalister" finns faktiskt i det här landet. Tyska turister kommer hit och köper deras bajs i tron att de bara är mytologiska varelser men de finns! Jag har en kompis som har en kompis som sett en!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin