Fantastic Campingliv 2

I-landsproblem
Bara en smärre uppdatering från igår...När jag i morse vaknade var jag hur sliten som helst eftersom det hade blåst lite inatt. Något de inte heller säger i broschyrerna är att du på hösten inte ska sova i en liten stuga med plåttak under en ek. För då faller nämligen ekollon ner på plåttaket och du får försöka kämpa dig till sömns till ljudet av artillerield.

Det som till slut väckte mig på morgonen var 4 hårda smällar som skilde sig från nattens smällar då de kom i en jämn takt. Nyfiken på mysteriet så öppnade jag dörren där en man i vaktmästarkläder stod - förvånad över att se mig. "Knackade du?" frågade jag med rödsprängda ögon. "Nej, nej! Det var ingenting! Du kan gå och lägga dig igen!".

Jag mumlade nånting artigt och gick in igen bara för att få höra de rytmiska smällarna igen. När jag tittar ut genom fönstret visar det sig att han spikar fast någonting på min vägg. Vadå, "gå och lägg dig igen?!"

När jag senare gick ut för att spotta (efter att ha borstat tänderna) (utan vatten) (eftersom jag inte har någon diskbänk av något slag) (jag har inte för vana att gå ut att spotta pepsodent-loskor) så såg jag att han spikat upp en krok för hänga upp en sopborste på väggen. Tack. Nu är jag inte längre orolig för att den ska försvinna.

På väg till min morgondusch (2kr för 4 minuter för er som inte minns) så hittade jag var jag med min korklösa dunk ska hämta mitt dricksvatten:

Dörren till höger leder till ett rum där de på campingen som bor i husvagn kan tömma sin latrin i.

Min morgondusch var för övrigt lika skön som John Rambos dusch i First Blood. Fast han slapp ha en glad gammal tant som vinkade till honom genom fönstret som hon tvättade medan han duschade. Jag ville skrika till henne: "Den är egentligen större men vattnet är så jävla kallt!" men den är inte så mycket större så jag lät bli. Så här i efterhand känns det lite som att HON skulle betala MIG 2kr för 4 minuter...


Fantastic Campingliv 1


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Fantastic Campingliv

I-landsproblem
Checkat in på en camping men efter att ha spenderat gårdagen i Stockholm så har jag redan blivit bortskämd storstadsbrat.

I stugan finns allt man kan behöva:
  • Internet för 200 spänn för 3 dagar (men kvittot säger 36 timmar så jag är skeptisk).
  • Allt man behöver för att laga mat: mikro, bestick, tallrikar, skålar och en TYDLIG instruktion om vad som händer om man lämnar något odiskat. Det finns dock inget vatten... Det står en skitig dunk här utan lock och en sjö i närheten.
  • Dammsugare och TYDLIGA instruktioner om vad som händer om det inte är städat men inga mattor att sopa skit under (Fan!).
  • 4 sängar och ett gammalt proppskåp.
Runt hörnet finns det toaletter som har den anrika charmen man bara kan hitta i offentlig toalett på T-Centralen. Behöver dock inte ta några hor-duschar för att bli ren för i samma ljuvliga lokal, vägg i vägg med ett toabås finns det duschar... som bara kostar 2:- för fyra minuter (3 kalla inkluderat) att använda.

Det positiva:
  • Tur att jag inte gav uteliggare småväxel när jag var i Stockholm.
  • Utsikten (en just nu guppande husvagn i regn).
  • Stugan heter "Blåbäret".
  • Jag är ju inte här för att campa.

Så det är lika bra jag tar och går de där X kilometerna in till stan (som i broschyren var 800 meter). En promenad i regn friskar ju upp. Kan alltid värma mig med en minuts varm dusch då jag kommer tillbaka.

 

Fantastic Campingliv 2


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 2

I-landsproblem
Innan vi börjar med del 2 så kommer en påminnelse för er som redan glömt "Gå ner på ett knä - paus - titta upp"-posen från del ett. Med oss idag har vi Milla Jovovich från Ultraviolet som ska visa hur det går till:
 

Gå ner på ett knä...


...pausa dramatiskt (gärna så länge som den dramatiska musiken tar paus)...


...och titta upp!

OBS! Märk väl att du INTE behöver töntiga kläder och konstiga frisyrer för att göra det här bara för att... öhm... varenda exempel verkar ha det. Det finns säkert någon bättre förklaring...

Milla är Hollywoods svar på vår egan Emma Gray Munthe - någon som förlorat all cred bara för att de gift sig med några av världens sämsta regissörer. Skillnaden är dock stor: jag gillar fortfarande Emma Gray (som jag kort och gott väljer att kallar henne) medan Milla har valt att fokusera hela sin karriär på att skapa fler och fler värdelösa actionfilmsposer som inte fyller någon som helst funktion.

Dagens actionsfilmspose kallar jag:

Jesus Milla-skuttet

Ja, jag vet att det låter som en fotbollsspelare. Eller fotbollslag? Jag vet inte, jag kan inget om fotboll. Men jag vet att Milla älskar att hoppa som om hon korsfästes i luften som Jesus - fast utan kors. Eller på ett osynligt kors? ...som man slänger ner för en byggnad..? Skitsamma - jag är helt enkelt inge bra på att hitta på namn till dom här poserna, okej!?

Det började helt okej:

För er som inte föll för Milla i KuffsChaplin eller Dazed & Confused så krävdes det ett Jesus Milla-skutt i The Fifth Element för att frälsa världen. Armarna var inte perfekt utsträckta för att RIKTIGT få 10 poäng av Mel Gibson då det kommer till en perfekt korsfästning och hon föll vågrätt istället för lodrätt - men det gjorde inget. Vi var fortfarande i chock över de töntiga kläderna och den konstiga frisyren för att upptäcka såna detaljer.

 

Det viktigaste med ett Jesus Milla-skutt är att det är självvalt, ska helst gå i slowmotion, stoppa filmens soundtrack för ett ögonblick och AVSAKNAD av en mäktig explosion i bakgrunden. Helst ska hoppet inte vara en sista utväg ur en svår situation - den ska bara vara där för att någon tror det kommer se coolt ut i trailern.

 

Men det var inte förrän Milla dumpade regissören Luc Besson (misstänker att han inte lät henne göra ett Jesus Milla-skutt i Joan of Arc) och hon fann mästaren i omotiverat allt: Paul Worthless Shit Anderson. Tillsammans har de bara gjort ett par hundra Resident Evil-filmer men en miljard gräsliga poser som bara funkar i filmtrailers men inte i riktiga filmer. En saving grace är väl att han aldrig gjort en riktig film...

 

Så när jag nyligen såg trailern till deras nya våldtäkt av Alexander Dumas The Three Musketeers så chockades jag inte av att få se:

...Milla långsamt höja sina armar i en Jesus pose...

 

...och sen ta sig ett litet Jesus Milla-skutt.

 

Det är inte bara Milla som gör Jesus Milla-skuttet. Nejdå, i samma filmtrailer så får man se någon Assasin's Creed-wannabe göra samma hopp:

Lite svårt att se i stillbilden men jag tror dom gjort bilden mörkare för att dölja att det är Milla som gör stuntet.

 

Jesus Milla-skuttet spred sig som en löpeld och alla envisades med att göra det. I Underworld-filmerna tog dom en annars skön Brittisk tjej och förvandlade henne till en Milla-skuttalike vilket vi även kan se i trailern till senaste filmen i serien:

Återigen en mörk bild för att dölja att Milla varit skutt-standin åt Kate Beckinsale.

 

Intressant nog så gifte sig den sköna Brittiska tjejen med sin talanglösa regissör från första Underworld-filmen för att sedan förlora all cred. Hm... Undrar vem regissören till Ultraviolet är gift med? Robert de Niro?

 

Milla har fortsatt utveckla sina poser med sin man i ett otal Resident Evil-filmer men eftersom Paul WS Anderson hamnat på min "jag dör hellre än ser"-lista 2002 (minst 6 år för sent) så vet jag faktiskt inte eftersom jag bara sett första filmen och har inga planer på att se om den heller. Jag har hört rykten om att i senaste RE-filmen gör hon ett Jesus Milla-skutt fast med bara en hand utsträckt eftersom hon samtidigt håller i ett rep med den andra. Jag antar att det är en combo mellan ett Jesus Milla-skutt och ett Bruce Willis-skutt (minus explosion i bakgrunden).

 

Vi kan väl avsluta med ett Jesus Milla-skutt från Ultraviolet som kombinerar våra två actionfilmsposer? Om du är filmare som själv tänkt använda dessa moves så rekommenderar jag er att prova dom själva först! Speciellt delen med att hoppa från ett högt hus.

 

Hoppa från ett högt hus i en skön Jesus-pose...

 

...landa mjukt på ett knä... pausa...

 

...och titta upp.

 

 

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 1

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 3

 

 


 

 

bloglovin

 

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 1

I-landsproblem
Sucker Punch får stå som exempel för en pose som tagit skitactionfilmer med storm:

Gå ner på ett knä - paus - titta upp
(kan behöva ett bättre namn)

Den är väldigt behändig precis aldrig. Även om jag, mitt i en strid, skulle ramla ner på ett knä så skulle jag skippa pausen och titta upp direkt - istället för att vänta för att se som mest dramatisk ut. Men bara för att JAG inte skulle göra det så ska jag inte stoppa ER! Posen är enkel att komma ihåg och kräver inga större fysiska utmaningar så ni kan alla prova den där hemma:


Gå ner på ett knä.


Pausa.


Titta upp. (Gör det gärna långsamt.)Se? Det var väl enkelt? Vi provar en gång till:

Gå ner på ett knä... pausa...


Titta upp.En gång till:

Gå ner på ett knä... pausa... (låssas att du tappat bilnycklarna)


Titta upp.
En gång till:

Gå ner på ett knä... pausa...


Titta upp.
En gång till:

Gå ner på ett knä... pausa...


Titta upp.
(Överkurs: Överraska gärna med en pistol.)En gång till men prova nu i en grupp på minst 3 personer:

Gå ner på ett knä... pausa...


Titta upp.
(Alla SAMTIDIGT!)En gång till:

Gå ner på ett knä på ett drakhuvud... pausa...


Titta upp.
(För extra effekt: låssas att du lyssnar på Evanescence.)Jag ser att ni längst bak vill ha ett till exempel:

Gå ner på ett knä... och pausa.


Tittut!
En gång till för er som fortfarande inte fattat att det här kommer på provet:

Gå ner på ett knä... pausa...


Titta upp.


Tro mig: det fanns fler exempel. Och det finns fler exempel i fler filmer! För er som har en fetisch för saker som går ner på ett knä, tänker efter en stund för att sedan dramatiskt titta upp så kan jag rekommendera sista Harry Potter-rullen där en massa statyer på hokus pokus-plugget hoppar ner på ett knä och dramatiskt tittar upp... efter en paus.

Jag är dessutom säker på att vi kommer att få se mycket mer av Gå ner på ett knä - paus - titta upp-posen (seriöst! Kortare namn tack!) från Sucker Punch-regissören Zack Snyder eftersom han just nu filmar Man of Steel, nästa Stålmannen-rulle. Om det är någon karaktär man kan tänka sig flyga för att sedan landa på ett knä, pausa och tänka på the American Way för att sedan långsamt titta upp så är det väl Stålis? Gud bevare oss.
 

 

bloglovin

 

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Lättglömt

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Först - en petitess: Ja, det var 7 år sedan Morgan Spurlock slog till med sin reality show i långfilmsformat; Super Size Me så nu är det väl dags att han "följer upp den". Det är förstås om man tror att han legat på latsidan och inte gjort annat än att käka pommes sedan dess men jag vet inte om "tror" är en bra grund för att skriva en artikel om det. En snabb och enkel sökning på imdb är kanske för mycket begärt av Aftonbladets redaktion? Där hittar man nämligen att Morgan regisserat och producerat flera långfilmer och TV-serier de senaste 7 åren - varav flera gått på svensk TV, sålts runt om i världen och faktiskt gått riktigt bra.

Så... det hade varit mer rätt om ni skrivit "Morgan Spurlock följer upp Freakonomics med dokumentär om reklam". Visst, den filmen gjorde kanske ingen succé och få av Aftonbladets läsare känner igen den titeln (för att den inte är "lättsmält"?) lika mycket som Super Size Me men då kan man väl ändå använda klassikern "Skaparen av Super Size Me gör en dokumentär om reklam"?


Men det som är riktigt roligt/skrämmande: är att faktiskt läsa Aftonbladets artikel där de slänger ur sig saker som "Vilket företag vill produktplacera i en film som verkligen skulle gå till botten med det faktum att reklam och produktplacering handlar om makt över offentligheten bortom demokratisk kontroll och insyn?". De hävdar att om man har produktplaceringar så har man inte bara förlorat utan även SÅLT sin trovärdighet? Ja, det borde ju Aftonbladet vara experter på med tanke på alla produktplaceringar man kan finna där, gömda under rubriker som Wellness, Resor och (min personliga favorit) nyheter - plus många många fler rubriker som även UTAN annonser drar ner trovärdigheten för Sveriges största nyhetstidning.


Men det klart: vi vill väl ha våra nyheter "lättsålt, lättsmält"...bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det Våras För "Svenska" Filmtitlar: Hjälpen

I-landsproblem
 


På vilket sätt är det här en bättre "Svensk" titel? På vilket sätt är det här en SVENSK titel? Hur jag än vrider och vänder på det så tycker jag att det är rätt så enkelt att översätta The Help till något på Svenska OM man nu MÅSTE översätta titeln. Är "Hemhjälpen" en avskräckande titel? Filmen har sopat mattorna (som en bra hemhjälp bör) på biograferna i USA och där betyder The Help just "Hemhjälpen" så det kan ju inte vara det som är problemet.

Visst, boken har tidigare översatts till "Niceville" här i Sverige men är det verkligen en bra idé att klammra sig fast vid det? Filmen har gjort succe och snacket om Oscarsnomineringar går hett och då kommer vi få höra filmen nämnas överallt - som The Help. Snyggt jobbat där, distributörer. Ni har nu lyckats få en produkt i era händer som skulle vara enkel att få uppmärksamhet kring till att låta som om det var en helt annan film. Nu kommer ni tvingas till att marknadsföra TVÅ filmer; The Help (storsuccén som kanske blir Oscarsnominerad) och "Niceville" (som bygger på den där boken några av er läste).


 

 

bloglovin

 

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Niceville, The Help;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Öppet Mål

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Ja, vilka... Nä, jag orkar inte kommentera. Men är det inte som att tigga om att bli mailbombade med listor på precis alla sajter i världen?


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Jag hatar att ha rätt: Partaj

I-landsproblem
Känns som det börjar bli min grej att bänka mig framför TV:n med någon ny satsning bara för att storma därifrån argt, likt en "ni fattar juh ingenting"-fjortis, och blogga om det istället. Jag pallade drygt 20 minuter av Femmans nya Partaj som de stoltserat med ska vara deras Saturday Night Live. Men det här var tyvärr lika roligt som SNLs minst roliga moment: Chris Farleys död.


Lås in henne igen, tack.

Det var mest inspelade sketcher som var fasansfullt dåliga men det var inte avsaknaden av gags som störde mig mest: det var att det inte fanns någon som helst motivering till att inte köra dom LIVE (ni vet det där sista ordet i "Saturday Night LIVE"?) eftersom det bara var folk som satt ner och snackade. Tänk så mycket mer tid ni hade haft på er att SKRIVA manus till era sketcher om ni skitigt i att filma det där och istället bara dragit fram stolar på scenen och spelat upp sketchen där? Live!

"Manusen"... Jag tror de var skrivna av barn som inte fått vara med när vuxna pratar. Kanske skulle programmet gå bättre om ni sände det som barnprogram istället för klockan nio en kväll innan en skoldag?

Och det som var live var så galet tomt på innehåll att de var tvungen att använda sig av "titta här!"-fusket; slänga in något galet element som att filma uppifrån (jag orkar inte förklara) så att man inte tänker på att de inte skulle klara av att improvisera fram en brandsläckare om så Meltzers hår skulle ta eld.

Sen har jag för mig att Partajs POÄNG med att köra live var att de skulle kunna ta upp aktuella saker som hänt i veckan? Det kanske de gjorde under programmets andra hälft men då satt jag här utan den minsta ångest över att ha slängt ett fondue-set på TV:n.

Det som är mest tragiskt är att se Omid Khansari kämpa utan manus som jag annars tycker är en galet bra skådis.Tidigare blogginlägg:
Partaj med partypoopers


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Alla

Dagens God Afton

Jag har egentligen inget att tillägga här mer än att uppmärksamma er om att ni ska passa på nu när Aftonbladet.se vill att ni ska skicka dem listor som innehåller alla sajter i världen.

Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Inga jämförelser

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:

Är det bara jag eller får de två pixlade bilderna det att framstå som att fula dräkter inom amerikansk fotboll är lika hemskt som misstänkta pedofilbrott?

Eller: Att det är värre? Det är ju trots allt en "OBS! VARNING FÖR STARKA BILDER!" på den pixlade bilden av det amerikanska fotbollslaget som leder dig till bilder som:

...en high five för väl utfört "ropa varg".

Av Aftonbladet.ses idiotiska placering får de en att tro att Marylands college-lag använt bebisar som suspensoarer.


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Gola Kola-Ola 2

I-landsproblem
Ola, efter att ha sett dig snacka hos Hübinette så blir jag bara mer irriterad. Jag FÖRSTÅR dig men det känns ändå så onödigt. Ja, Aftonbladet och C/o suger på oräkneliga sätt men nu är det inte på en presskonferens du fått frågan "har du tagit kokain?" utan i tingsrätten. Förstår du skillnaden?

Låt säga att du är oskyldig. Låt säga att det inte ens är kokain det handlar om utan att du blev skjuten istället. Helt klart oskyldig - du blev skjuten och är tillochmed offret i dramat. Fine. Har du då RÄTT i att sen inte redovisa om vem som sköt dig? För NÅN sköt dig, eller hur?Hursomhelst hoppas jag att allt är över snart och vi ser dig i TV:n igen för du är en av de bästa inom barn-TV. Jag personligen skiter i vad du gör på fritiden (skulle jag bry mig om sånt skulle jag inte ha några idoler kvar). Men du... Snälla... Ta en macka eller nåt - du ser ut att behöva käka nåt.Gola Kola-Ola 1
bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Gola Kola-Ola

I-landsproblem
Ja, jag kan tycka att allt snack om Ola Lindholm är en storm i ett vattenglas. Men han har förlorat sitt jobb och anseende tack vare den stormen - misstankar för ett brott som man får lite dagsböter för. Det är töntigt - oavsett om han är skyldig eller oskyldig att blåsa upp det bara för att han gjort barnprogram. Och? Jag kan slå vad om att mupparna i Sesame Street styrs av folk som går på värre grejer.


...borde du säga.

Men att han vägrar snacka i rätten för att skydda sitt privatliv? Skärp dig, Ola... Du vet alltså hur det kommer sig att du hade Chevy Chase-mjäll i blodet men vill inte avslöja det? Okej... Jag skulle vilja fråga Herr Kamratposten om han tycker det är att vara ett bra föredöme för barn? Visst - ingen gillar en goltupp men jag skulle ändå vilja jämföra det med hur ett barn inte vill tjalla på sina kompisar fast de mobbas/snattar/snortar fultjack/whatever. Vad tycker du? Ska dom också hålla tyst? Kan det vara så, Ola, att om dina polare håller på med Kola att det är dags för lite "tough love" och sätta dit dom? Jag ser inga riktigt bra anledningar med att låta någon komma undan med det. Vem vet? Kanske leder det till något större och det innebär att några i din föredetta målgrupp (barn) slipper skiten i sina liv? Naiv tanke - ja. Men det skiter jag i - jag är naiv och trivs med det.

Just nu väljer du "jag är en stackars kändis" som försvar och jag hoppas att det inte funkar. Ja, det är absolut orättvist att du inte kan prövas på samma villkor som en lärare som misstänkts för att ha tagit kokain men jag har ända samma krav på att den misstänkte ska snacka i rätten - OM man nu vet något. För det är inte rätten som inte prövar dig på samma villkor - det är media och bloggare och andra som verkligen inte har med saken att göra. Osis för dig. Men snacka i rätten bör du göra ändå. Så fort du börjar lyssna på spån som mig som inte vet ett SKIT i hur det är att vara i dina skor så ska du åtminstone försöka göra rätt för dig - oskyldig eller inte.UPPDATERING:
Gola Kola-Ola 2bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Käpprätt! Alltså: det är rätt att slå barn med käpp

I-landsproblem
Fan. Nu säljs boken Instructing a Child's Heart i Sverige (går att beställa via Adlibris och CDON.com) och är en fantastisk läsning för alla som vill lära sig slå sina barn till att älska dig för den du är. Om du är någon som inte kan uppfostra dina barn utan att ta till nävarna. Förlåt, jag menar "ta till käppen" som boken tydligen förespråkar - alltså INTE nävarna. "Käppen främjar en atmosfär av närhet och öppenhet mellan föräldern och barnet."


Jag svär eftersom den kommer definitivt konkurera med den bok jag skriver på själv som handlar om hur mobbning i skolan främjar en atmosfär av närhet och öppenhet mellan skolbarn: Varför slår du dig själv, varför slår du dig själv, varför slår du dig själv?


Undrar hur många som köpt Instructing a Child's Heart i Sverige med tanke på att barnaga är förbjudet här..? Det lär ju hjälpa mig i i kampen i bokförsäljningen iallafall.Mer uppfostringstips från en barnlös:
Uppfostringstips från en barnlös
Alla som klagar på SJ räck upp en hand!


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Partaj med partypoopers

I-landsproblem

Desperat much?

Känns som det är en dödssynd i det här landet att vara rolig. Inte att försöka dock; allt för många FÖRSÖKER vara roliga på ett sånt sätt som får mig att vilja spy i min hand och sedan ge dem en örfil. För ett tag sedan basunerade Kanal 5 ut att de skulle göra en Saturday Night Live-ripoff och kalla den "Partaj" för att stryka under hur diskret de är i sina "SKRATTA DÅ!"-försök.

Ett svenskt SNL? Med Meltzer och stjärnor från Hem Till Midgård... Ja, det låter ju faktiskt som SNL - säsong 6 som var så dålig att nästan alla fick sparken och gav serien smeknamnet "Saturday Night Dead". (Eller Bill Murreys favorit: "Saturday Night Vile".)

Och nu börjar de sända trailers... Snuttar ur förinspelade sketcher (Fail #1 när man ger sig på SNL-ripoffs, bara så ni vet) utan skämt (Fail #2). Men deras desperata ansikten fullständigt SKRIKER efter skratt. På något sätt lyckas de få ÖoB-reklamen att framstå som nedtonade och smakfulla. Och kan någon SNÄLLA stoppa Meltzer från att göra imitationer? Du är inte lik ALLA bara för att du kisar med ögonen och pratar så som den där recensenten beskrev Takidas sång: "genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten".

Jag kommer ihåg när jag var liten och hörde Brittiska komiker tala om hur de gillade Sverige eftersom vi förstod deras torra humor. Varför stämmer inte det längre? Hur blev vår humor lika torr som Anna Books tårkanaler? Det gör mig ledsen då jag inser att jag snart kommer höra tyska komiker säga varför de gillar Sverige... och jag vill inte höra.

11 September har partajet premiär. Ja, då vet vi vad vi för alltid kommer förknippa det datumet med.
Senare inlägg:
Jag hatar att ha rätt: Partaj


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det Våras För "Svenska" Filmtitlar: Lasse Kronér

I-landsproblem

Ja, som vi alla vet var ju Forrest Gump en fruktansvärd flopp här i Sverige eftersom man inte översatte titeln. Så det misstaget kan man ju inte göra om nu när Tom Hanks kommer med sin nya film Larry Crowne. Men det går ju inte riktigt att översätta namn så därför tar man till urmodern av dåliga titelöversättningar: en undertitel. Eller i det här fallet - en övertitel: "Det Är Aldrig För Sent Larry Crowne"?

På riktigt, kära distributörer: exakt hur många fler tror ni kommer till biograferna tack vare den ändringen? Kanske, om ni har tur, så är det nog många fler som kommer så ni sparar in pengarna ni la ut på att photoshoppa om orginalaffischen som ni hade kunnat använda direkt.

Seriöst: i en värld där enkelt översatta titlar som Bridesmaids får vara som dom är så tror jag man överlever att låta en film få heta Larry Crowne. Ja, om man nu inte är sugen på att lura in en massa Doobidoo-fans i salongerna? Men nu har ni missat den chansen. Det är för sent Larry Crowne.
bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Efter fyra månaders bloggande...

I-landsproblem
...så har jag börjat testa Twitter. Rätt så kul när man följer (måste jag säga "follow"?) sjukt roliga människor - mindre kul när man inser att man måste typ hora och följa mediahoror jag är ointresserad av för att kunna få egna följare... Men det skiter jag i - jag följer bara sköna människor och dissar folk som bara använder Twitter i promotionssyfte: fuck you Howard Stern och Kevin Smith (de två största besvikelserna).

Har jag börjat fatta det här med bloggande då? Nä. Blir bara mer och mer förvirrad över vad som får folk att hitta hit. Varför är det så många som hittar hit då de googlar Blondinbellas/Kissies tuttar/bröst? Jag har medvetet slutat nämna dem för att slippa såna besökare (min blogg är som Bizarro-Spy Bar).

Min topp 10 Sökord som fått folk att hitta Janne Fantastic:

"gummistövlar" pissa -pizza
Älskar att de sökt på "pissa" MINUS "pizza" för de fått för många träffar på "gummistövlar pizza". Sen vill jag inte veta varför man söker efter "gummistövlar pissa"...


"oss storbystade"
Ja, vi borde starta en klubb.


kid in barnvagn
Kan inte bestämma mig om den här sökningen är gjord av en Stockholmsbrat som ska få barn och behöver barnvagn, en Stockholmsbrat som har en barnvagn men inget barn eller en bonde som tänker köra en getunge i barnvagn...


missbildade kattfilmer
Och jag trodde jag var kinky.


people using rohypenol pics
Och jag trodde jag var desperat.


röv bilder och sex i rumpan
...får dela på den här platsen. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Något osäker på vad som fått dessa sökningar att leda till mig. Önsketänkande? Jag hoppas det har med nästa sökord att göra:


tecknad äldre man på t shirt keps
Årets julklapp?


tjejen i bikini glenn och robban flashback
Favorit i repris från förra månaden eftersom fler har sökt på det. Vad är oddsen?


svaret
Ja, det lär du hitta här. Och svaret är:


nej
Jag tar det som ett tecken på att jag måste bli lite positivare i bloggen om man nu kan hitta hit genom att bara söka på "nej". Eller så har de hört att det var jag som sa till George Lucas att Darth Vader borde säga "no" på bluray-utgåvan av Return of the Jedi:Efter en månads bloggande...
Efter två månaders bloggande...
Efter tre månaders bloggande...


bloglovin


Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!