Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 2

I-landsproblem
Innan vi börjar med del 2 så kommer en påminnelse för er som redan glömt "Gå ner på ett knä - paus - titta upp"-posen från del ett. Med oss idag har vi Milla Jovovich från Ultraviolet som ska visa hur det går till:
 

Gå ner på ett knä...


...pausa dramatiskt (gärna så länge som den dramatiska musiken tar paus)...


...och titta upp!

OBS! Märk väl att du INTE behöver töntiga kläder och konstiga frisyrer för att göra det här bara för att... öhm... varenda exempel verkar ha det. Det finns säkert någon bättre förklaring...

Milla är Hollywoods svar på vår egan Emma Gray Munthe - någon som förlorat all cred bara för att de gift sig med några av världens sämsta regissörer. Skillnaden är dock stor: jag gillar fortfarande Emma Gray (som jag kort och gott väljer att kallar henne) medan Milla har valt att fokusera hela sin karriär på att skapa fler och fler värdelösa actionfilmsposer som inte fyller någon som helst funktion.

Dagens actionsfilmspose kallar jag:

Jesus Milla-skuttet

Ja, jag vet att det låter som en fotbollsspelare. Eller fotbollslag? Jag vet inte, jag kan inget om fotboll. Men jag vet att Milla älskar att hoppa som om hon korsfästes i luften som Jesus - fast utan kors. Eller på ett osynligt kors? ...som man slänger ner för en byggnad..? Skitsamma - jag är helt enkelt inge bra på att hitta på namn till dom här poserna, okej!?

Det började helt okej:

För er som inte föll för Milla i KuffsChaplin eller Dazed & Confused så krävdes det ett Jesus Milla-skutt i The Fifth Element för att frälsa världen. Armarna var inte perfekt utsträckta för att RIKTIGT få 10 poäng av Mel Gibson då det kommer till en perfekt korsfästning och hon föll vågrätt istället för lodrätt - men det gjorde inget. Vi var fortfarande i chock över de töntiga kläderna och den konstiga frisyren för att upptäcka såna detaljer.

 

Det viktigaste med ett Jesus Milla-skutt är att det är självvalt, ska helst gå i slowmotion, stoppa filmens soundtrack för ett ögonblick och AVSAKNAD av en mäktig explosion i bakgrunden. Helst ska hoppet inte vara en sista utväg ur en svår situation - den ska bara vara där för att någon tror det kommer se coolt ut i trailern.

 

Men det var inte förrän Milla dumpade regissören Luc Besson (misstänker att han inte lät henne göra ett Jesus Milla-skutt i Joan of Arc) och hon fann mästaren i omotiverat allt: Paul Worthless Shit Anderson. Tillsammans har de bara gjort ett par hundra Resident Evil-filmer men en miljard gräsliga poser som bara funkar i filmtrailers men inte i riktiga filmer. En saving grace är väl att han aldrig gjort en riktig film...

 

Så när jag nyligen såg trailern till deras nya våldtäkt av Alexander Dumas The Three Musketeers så chockades jag inte av att få se:

...Milla långsamt höja sina armar i en Jesus pose...

 

...och sen ta sig ett litet Jesus Milla-skutt.

 

Det är inte bara Milla som gör Jesus Milla-skuttet. Nejdå, i samma filmtrailer så får man se någon Assasin's Creed-wannabe göra samma hopp:

Lite svårt att se i stillbilden men jag tror dom gjort bilden mörkare för att dölja att det är Milla som gör stuntet.

 

Jesus Milla-skuttet spred sig som en löpeld och alla envisades med att göra det. I Underworld-filmerna tog dom en annars skön Brittisk tjej och förvandlade henne till en Milla-skuttalike vilket vi även kan se i trailern till senaste filmen i serien:

Återigen en mörk bild för att dölja att Milla varit skutt-standin åt Kate Beckinsale.

 

Intressant nog så gifte sig den sköna Brittiska tjejen med sin talanglösa regissör från första Underworld-filmen för att sedan förlora all cred. Hm... Undrar vem regissören till Ultraviolet är gift med? Robert de Niro?

 

Milla har fortsatt utveckla sina poser med sin man i ett otal Resident Evil-filmer men eftersom Paul WS Anderson hamnat på min "jag dör hellre än ser"-lista 2002 (minst 6 år för sent) så vet jag faktiskt inte eftersom jag bara sett första filmen och har inga planer på att se om den heller. Jag har hört rykten om att i senaste RE-filmen gör hon ett Jesus Milla-skutt fast med bara en hand utsträckt eftersom hon samtidigt håller i ett rep med den andra. Jag antar att det är en combo mellan ett Jesus Milla-skutt och ett Bruce Willis-skutt (minus explosion i bakgrunden).

 

Vi kan väl avsluta med ett Jesus Milla-skutt från Ultraviolet som kombinerar våra två actionfilmsposer? Om du är filmare som själv tänkt använda dessa moves så rekommenderar jag er att prova dom själva först! Speciellt delen med att hoppa från ett högt hus.

 

Hoppa från ett högt hus i en skön Jesus-pose...

 

...landa mjukt på ett knä... pausa...

 

...och titta upp.

 

 

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 1

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 3

 

 


 

 

bloglovin

 

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 Dick Erixon:

skriven

Du suger ju mer än än Linda Lovelace...

2 Janne Fantastic

skriven

Hehe... Hej!Freud skulle älskat dig, "Dick".