Dagens God Afton: Sämsta Klick...

Dagens God Afton
...fällan.

Från dagens Aftonbladet.se:

Åh, jag hatar Aftonbladet-TV så mycket. Mer än AIDS. För AIDS backas inte upp av Aftonbladet.se (än). Var ska jag börja?

Bilden: Filmen inslaget kretsar kring är Laxfiske i Jemen men tydligen så tyckte de att en bild som ser ut att föreställa Fergie photoshoppad framför en drös skägg representerar filmen bäst. För är det något Lasse Hallströms film förknippas med så är det dess sexappeal. Jo, bilden ÄR med i filmen men det känns som den valts ut för att funka som en "klickfälla".

"Åh! Rumpa på bild! Måste klicka!"


Och jag kan ha fel men jag har fått för mig att många tjejer (och en del killar) finner filmens stjärna Ewan McGregor grymt sexig. Varför inte locka med honom?

Rubriken: "Filmhistoriens Sämsta Attentat..." låter väldigt lockande! Vill bara tillägga att den fullständiga meningen i inslaget (som inte dyker upp förrän 7 jävla minuter in i skiten) är: "Man ska inte avslöja för mycket men jag tror filmen innehåller filmhistoriens sämsta attentatsman" OCH SEN SÄGER DE INGET MER OM DET. För de vill inte avslöja för mycket.

Jamen fucking självklart är det värt att göra en rubrik av det! För att bara skriva "Aftonbladet-TV snackar om Laxfiske i Jemen" är inte informativt nog. Vill dom hellre ha folk som klickar in på Aftonbladet-TV för sexiga brudar och ordet "attentat" under en bild av en massa skäggiga snubbar i turbaner istället för att bli "störst i Sverige" på web-TV med hjälp av vad dom faktiskt har sagt?

Jag tror de omedvetet svarar på min fråga i inslaget då de sitter och skämtar om att filmen nog skulle kunna vara en bra sk dejtingfilm men att titeln kanske inte lockar: "Försök sälja in den här filmen på första dejten!" Ja, men försök sälja in den med ett löfte om sex och terroristattentat så lockar den säkert nån till en biodejt. En biodejt som kommer bli grymt besviken på filmen...

Ingressen (Undertiteln?): "Och en sak kommer vi garanterat att minnas..." Jag är ingen journalist och jag pallar inte att se om inslaget bara för att faktakolla (något jag nog har gemensamt med många journalister) men jag kommer verkligen inte ihåg vad det är de garanterat kommer minnas.

Det värsta med det här är: överlag är det inget större fel på själva inslaget! Visst, jag har noll respekt för Jens Peterson och de andra som snackar film där men jag gillar att lyssna på vem som helst som snackar om film. Stort sett. Men att de direkt efter Laxfiske i Jemen-inslaget pratar om "hur man väljer att presentera och sälja in filmer"...


För helvete, Aftonbladet.Tidigare "Dagens God Afton"-inlägg på ämnet:
Aftonbladets Vulgära Säljknep
Star-kvalité
Inga jämförelser
Sex Säljer... sport.
Svenska Mr. Skin

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin