Hatar att bli förbannad på folk som vill rätt: Umeå International Short Film Festival

I-landsproblem
Jag blev så sjukt glad när jag fick veta att det fanns en kortfilmsfestival i Umeå! Vi är så jävla bra på det här i Västerbotten och sedan Umeå Filmfestival körde in i ett isberg försvann vår scen likt Galaxen för Umeås musikscen.

Jag lovar att det inte ett internt inlägg för Umeåbor som minns 90-talet - förlåt.

Men jag är förbannad för att jag fick reda på det IGÅR och festivalen börjar IMORGON. Men det är inte ens det värsta... Kommer ni ihåg när jag glatt skrev inlägget "Herr Nyfikenheten och Katten är färdig!" och i förbifarten nämnde att "en liten premiärvisning på filmen här i Umeå på fredag". Den lilla visningen är på festivalen!? Hade jag vetat det - vilketmantyckerattjagborde - så hade jag självklart skrivit plats och tid så alla kunde komma och se!

Så jag gör det nu:

Herr Nyfikenheten och Katten har premiär Fredag 24/3 kl. 20:00 i filmblocket som heter "Premier" där filmarna kommer vara med och snacka och flörta med er så ni kan bjuda dem på en öl efter visningen.

Den visas även Lördag 25/4 kl. 15:15 men då är filmarna eventuellt bakis.

OCH
DET
ÄR
GRATIS

Hur har arrangörerna tänkt? Att det gick bra när Refused hade en hemlig spelning? Varför göra om SAMMA misstag som "Umeå Filmfestival Ligth som jag vägrar kalla Move" som var så hemlig så att inte ens Umeås egna filmare visste att den börjat och där de höll en enda presskonferens SAMMA DAG som festivalen satte igång? Jaja, nyheten verkar iallafall nått Västerbottens-Kuriren dagen innan den här gången:


1995 startade jag Västerbottens Amatörfilm Festival (som fortfarande lever) och drog fulla salonger (större än den salong som ska fyllas nu) och då fanns det inga sociala medier med gnälliga bloggar och Facebook-grupper. Jag hade bara min skolas kopieringsapparat och ordet "GRATIS" att locka med:


Klicka för större GRATIS

Dom där gjorde jag på rasterna/under mindre viktiga lektioner. Själva programmet gjorde jag på Folkets Bio Umeå med GNUGGBOKSTÄVER för skrivaren till datorn hade pajjat (har tyvärr inget sparat ex). Umeå International Short Film Festival har en hemsida. På engelska?! Vilket får mig att tro att vi i Umeå är de sista om att få veta om det här/ingen vet något. Det gör det även lite svårare att tipsa om lokalt producerade filmer man sett därför att jag har ingen aning om vad vissa filmer döpts om till.

För helvete, jag älskar er alla som arrangerat det här! Det är FANTASTISKT att vi FÅR det här (för det är verkligen en gåva) men det skulle vara så mycket roligare att kunna dela det med folk som man inte måste "desperata kvarten"-ragga upp/gå själv. Och det är KNAPPT att jag vet om det ens.

Festivalens program (på engelska)

Mitt filmtips:

Flickan & Sirenen Teaser ( The Girl & the Siren Teaser) from Jakob Arevärn on Vimeo.


Visas i samma filmblock som Herr Nyfikenheten.


Gå och se kortfilm nu. Det är GRATIS.
Tidigare blogginlägg:
Hatar att bli förbannad på folk som vill rätt: Transportforskningsenheten

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin