Svar från SF Bio (inte SF)

I-landsproblem

Ni som läst mitt förra inlägg kanske minns att det hette "Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF" och att jag misstänkte att de inte skulle svara. Jag hade fel:

From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/16/12 12:11 PM
To: Janne Widmark
Subject: SV: SV: Har blivit hänvisad till dig!

Hej!

[1] Tråkigt att svaret inte dög, men vi har ändå fått bra feed-back från annat håll så helt värdelös är nog inte texten.

[2] Du verkar tycka att vi skyller på distributörerna/publiken när vi försöker förklara hur branschen fungerar. Men vi är ett affärsdrivande företag som drivs helt utan bidrag och det är endast genom att visa filmer som drar publik som vi kan överleva. Det finns ingen kulturnämnd som betalar vår hyra om besökarna uteblir eller några statliga bidrag som bekostar våra teknikinvesteringar.

[3] Och visst har vi en vision – den lyder så här: ”SF Bio skall vara det mest framgångsrika och attraktiva biografföretaget i Europa”. Detta innebär att vi skall på bästa sätt skall visa de filmer distributörerna tillhandahåller och som man vill se på bio.

[4] Måste också rätta dig på ett par saker. Vi ”tvingas” inte att visa några svenska långfilmer – varken i nuvarande filmavtal eller i det kommande som börjar gälla 2013.

[5.] En annan sak som också kan vara värt att notera är, att SF Bio AB (som jag tillhör) och AB Svensk Filmindustri (SF) är två helt skilda bolag med helt olika verksamhet. Du brukar skriva SF i dina kommentarer även när du uppenbarligen menar SF Bio.


Hälsningar

Thomas Runfors


.........................................

Jag ska hålla mig kort då ditt svar har raderat alla mina tvivel om att SF Bio skulle ha egen vilja och "lyder bara order" från distributörer som tvingar er att visa film ni inte vill visa/vet något om. (Dessutom fick jag sagt det mesta i mitt förra inlägg.)


1.) Jag undrar lite vem det är som gillat SF Bios text (som ni kan läsa i förra inlägget)? Min mamma tycker jag skriver jättebra. Det kanske inte syns för hon är dålig på att använda Internet och inte retweetar/trycker inte på "gilla". Men hon gör det. Jag lovar. Min svenskalärare i gymnasiet höll tyvärr inte med...

2.) Må så vara att ni bara får in pengar på att sälja godis.

Vad är det första vi ser i Bioklubbens reklamfilm?
SPOILER: det är en popcornmeny.

Som en actionhjältinna (Ja!)...
...tvingar en biografbesökare att äta.

Inför ett barn.

WTF?!

Det är lite som våra kvällstidningar som går runt på att skriva Se & Hör-skvaller för att kunna gömma en nyhet nånstans innan sportbilagan. Men ni skyller fortfarande på publiken (som ger er finansiellt stöd genom att se era filmer) och ni ger dem BARA vad de betalar för. Tänk om ni hade en vision som gjorde att de betalade för något NI kan stå för OCH tjäna pengar på det?

Märk väl att jag inte bett er visa "arty farty-filmer" eller "festivalfilmer" (som ni kallar dom) i mina inlägg utan bara resonerat logiskt kring era konstiga val. Jag har snackat om...
  • ...The Muppets (som bombade välförtjänt efter hur ni misskött den filmen).
  • ...att bara visa dubbad "barnfilm" i en studentstad.
  • ...anställa personal som vet mer om film än popcornmenyer.
  • ...låta internationella hits vänta på hyllan så länge att alla som är intresserade redan laddat ner dem medan världsomfattande katastrofer får plats.
Inget av de exempel jag angett borde vara ekonomiska hinder för er - de borde hjälpa er. Vill jag se filmer som är ekonomiskt farliga för er så går jag till er största konkurrent Folkets Bio.

3.) Ja, jag inser att jag typ försöker få McDonalds att tänka nyttigare medan de pekar på bollhavet och säger "barn gillar oss" och lyfter upp en inplastad sallad som svaret på allt.

4.) Jo, ni TVINGAS på samma sätt som publik och distributörer ("branchen" som ni kallar dem) "tvingar" er att visa de filmer de vill att ni ska visa. För tack vare filmavtalet (som vi har nu) så får svenska filmproduktioner  BIDRAG för att kunna visa sina filmer hos er. Vilket SF Bio inte gillade enligt SvD.

Här vill jag tillägga att jag är en svensk filmare som faktiskt tycker att man inte borde visa alla svenska filmer på bio eftersom allt för många bara håller "direkt till DVD"-nivå PLUS att de skulle tjäna på att skita i biodistribution i vissa fall. Hey, det funkar ju helt okej för många bättre utländska filmer som SF Bio inte tar upp på bio!

5.) Tack för rättelsen! Jag har självklart ändrat SF till SF Bio i mitt förra inlägg vilket gjorde STOR skillnad. För SF. Inte så stor för SF Bio. Men rätt ska vara rätt. Fråga: Borde inte SF.se heta SFbio.se? Det är nog där jag förvirrat mig mest eftersom jag använt den sidan en hel del som källa till mina inlägg. Då skulle dessutom Svensk Filmindustri ta över er gamla adress så de slipper kalla sig SFI.se som de gör nu.Hoppas att ni är snälla mot mig och inte drar av bonuspoäng från mitt bioklubbkort. Jag är ju Guldmedlem, ju!


För att lätta upp stämningen lite så bjuder jag här på lite filmfestival i sammarbete med SF Bio! Glöm inte popcornen!


GLÖM.

INTE.

POPCORNEN.


Så här känns det när jag går på bio:
...så fort godiset är sålt så släcks lyset och personalen går hem.


SF Bio gillar VERKLIGEN när du köper... popcorn:

Fint va?

Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.


 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin