Jag har haft bättre saker för mig, okej?

I-landsproblem
Jag hatar sommaren (jag bor i Norrland av en anledning) så nu när det är äckligt varmt och alla klagar på lite regn då och då, ingen får något gjort, sommarvikarier i butikerna gör minsta lilla handling till mitt eget personliga Golgata - så borde jag ha nog med klassisk blogg-ilska för att ha något att skriva men nä: jag har tydligen haft det för bra, trots allt. Och tydligen har jag glömt bort hur man skriver korta meningar.

Var till Göteborg en sväng, träffade syrran och såg Madonna jucka mot saker i två timmar vilket var king. Jag är inte världens största Madonna-fan men jag har redan sett Prince och Michael Jackson är död så Madonna var sista chansen att uppleva min ungdoms MTV live. Fet show. Lite som The Dark Knight Rises: episk men korkad. Hade jag varit typen som bloggade om film skulle min sågning av den filmen bli lika lång som min brevväxling med SF Bio.

Apropå att jämföra musik med film*: Det är svårare att motivera varför man vill se musiker som betydde något för en som barn än det är med t.ex. film. Om jag säger "jag såg om Det Våras För Rymden för första gången sen jag var 12" så föreställer jag mig att de flesta börjar rabbla citat de minns eller liknande. Ingen ifrågasätter det som om man nämner musik man gillade som barn. Säger man att man ska se Madonna så får man däremot höra:
A.) På riktigt? Du?
B.) Hon är sjukt gammal och borde sluta!
C.) Varför? Vi har Lady Gaga (eller annan valfri Madonna-klon) nu.

SVAR:
A.) Att jag ser om Det Våras För Rymden beskriver alltså mig mer som person? Detta inlägg är mitt självmordsbrev.
B.) Du har rätt. Ha så kul på Springsteen!
C.) Även om hon finns kvar om 30 år kommer jag nog inte se henne då om jag inte lyckats skapa nåt nostalgiskt minne av henne. Men chansen finns!

Varken Madonna eller Det Våras för Rymden är egentligen BRA men en gång i tiden var det det coolaste man kunde hitta för att man inte visste bättre. Ibland är det något äckligt med folk som "vet bättre"... Film är helt enkelt mer förlåtande. På nåt sätt är det mer acceptabelt att som barn gillat Dark Helmet, Prinsessan Vespa & Barf än det är att erkänna att man dansat med vit mans(/barns) överbett till Holiday.


Dom hade kunnat mima till Sean Banans schlager-låt och det hade ändå varit en mäktig show, okej?
 
 
 
*Om du vill så kan du ersätta "Madonna" med "Refused", "Det Våras För Rymden" med "Goonies" eller annat som passar dig, kära läsare, bättre.

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin