De Sämsta Filmerna 2012

I-landsproblem
Ja, jag känner mig inte så nöjd med min Topp 10 eftersom det är så många filmer jag tror skulle ha kommit med där om jag bara... hade sett dem (Looper, Lawless och Life Of Pi för att bara nämna 3 som börjar på "L").
 
Däremot så har jag som vanligt sett enorma mängder skit för det är sånt jag gör när jag slötittar på film. Men sen ser jag också dålig film för jag tycker det är kul och för att jag tycker mig lära mig nåt utav det. Som filmskapare inspireras jag mer av dålig film än utav bra. Bra filmer vill jag sno ifrån men dålig film får mig att tänka själv hur jag skulle undvika att vara lika dålig.
 
Precis som med min Topp 10 så finns det några titlar från 2011 men jag låter dem vara med för att jag inte fick chansen att se dem förrän 2012. Jag presenterar dem utan inbördes ordning (och det räcker med 5 filmer) plus att jag på slutet samlar några titlar som kanske inte var SÄMST men de var enorma besvikelser.
 
 
Magi i luften
Hade aldrig sett en film av Simon Staho så jag tänkte "en dansk musikal skriven av Peter Birro är nog en bra ingång". Det var det inte. Som en musikvideo inspelad i neonljuslagret som blev kvar efter inspelningen av Batman & Robin med musik som låter som det framförs av ett förkylt S Club 7.
 
The Sorcerer and the White Snake
En film som marknadsfördes som en ny Crouching Tiger, Hidden Dragon men ganska snabbt visade sig vara The Last Airbender med Super Nintendo-animeringar och en trött Jet Li.
 
Conan the Barbarian
Om jag ska säga nåt positivt så är det att Jason Momoa är för Conan det samma som Pierce Brosnan var för Bond: rätt skådis i fel filmer. För det här är Conan-filmernas Die Another Day.
 
The Hunger Games
Jepp, jag är gubbe och den här filmen är inte riktad till mig. MEN för mig har den här filmen samma problem som X-Men Origins: Wolverine, en film ingen gillar, en film som handlar om en man med klor som har kraften att hans sår läker fort men befinner sig i en film där han inte får använda sina klor och att se blod och sår går inte för sig eftersom man gjort filmen för barn. Så det finns egentligen ingenting kvar av det man lovat att berätta. I The Hunger Games så är det snygga ungdomar som leker krig och vuxna med Bolibompa-frisyrer som tittar på men det handlar om barn som dödar varandra. Ska jag lite små-pedofiliskt tycka det är hett eller? Fuck you, "film".
 
Liz & Dick
TV-filmen där Lindsay Lohan spelar Elizabeth Taylor i himlen som minns tillbaka på hennes liv med Richard Burton... och himlen gestaltas såklart i form av den typ av glamourösa filmstjärneintervjuer fjortisar leker framför spegeln när de är ensamma.
 
 
BESVIKELSERNA 2012:
Jag har redan tjatat om varför jag blev så besviken över The Dark Knight Rises (HÄR) men efter The Dark Knight så kändes det som om Nolan pissade mig i ansiktet med detta hafsverk.

MEN jag var ännu mer besviken på The Amazing Spider-Man som lyckades med att göra en film om Peter Parker där Farbror Bens död inte spelade någon roll, gjorde Peter Parker till ett emo som bara är ute i tights på natten "för det blir mer likt Batman då" och en skurk som vill prutta grön gas och förvandla folk till ödlor därför att "Äh, det är bara en serietidningsfilm!". ÄLSKAR Emma Stone men det enda hon hade gemensamt med Gwen Stacy var hur hon såg ut i serierna... på 60-talet. Men redan då fick man läsa och förstå vad hon såg i Peter Parker och Peter Parker gillade henne även för andra anledningar än hennes utseende. Satans film! Orkar inte tänka på dig mer! När man gör en film där scenerna med Faster May är största behållningen...
Men jag ser fram emot tvåan. Det känns som det är rätt personer bakom och framför kameran så med lite geniknölsgnuggande och dagsljusscener så blir det nog bra.
 
Jag förvånades över hur mycket jag gillade första filmen men Snabba cash II var bara... bra. Under hela filmen så ligger det en hotbild över vad som kan hända när karaktärerna från första filmen möts igen... men de möts ALDRIG. Iallafall inte ett riktigt möte med dialog eller en reaktion. Det är lite fegt i mina ögon, det är möten karaktärer emellan som gör en film för mig. Alla intressanta möten hoppas över. Filmen börjar till exempel i fängelset där JW är inlåst med en snubbe som han i förra filmen sköt så han nu sitter i rullstol... men de är bäst friends forever! INNAN filmen ens börjat! Hur gick det till?! Det hade varit en spännande nog film för mig att få se den vänskapen växa fram på kåken...
 
 
Och nej: jag har inte sett Sean Banan Inuti Sean Afrika. Jag har mina gränser...
 
 

bloglovin

Bond, Conan, Jet Li, Peter Birro, Simon Staho, Sämsta filmerna 2012;

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin