Packar för en Fantastic Filmfestival i Göhöhöttelaborgg.

I-landsproblem
Vad jag har packat? En app. Har faktiskt inte packat mer eftersom jag saknar packar-inspiration efter min tripp ner till Dalarna där jag lyckades slarva bort en ryggsäck med kläder som jag faktiskt gillar. Jag har mer kläder som jag gillar men har gått ner i vikt så jag ser ut som en cirkus-clown/-säl i dem (lugn bara - jag är fortfarande större än Ronny Svensson så ni kommer känna igen mig i Göteborg).

Appen är Göteborg Filmfestivals app som på det stora hela är rätt så värdelös men jag har iallafall lite koll på vad jag ska se och när jag ska se det. Har bokat lite biljetter, ska köpa mer väl på plats, men jag brukar alltid "paxa" några platser på visningar på och i närheten av festivalens centrala biograf Draken så jag slipper gå på så jävla mycket kullersten. Seriöst, Göteborg... KULLERSTEN?!

Sen har jag en nyinförd kriterie på vad jag vill se baserat på vad jag såg under förra årets festival: MAX ett självmord per film. Förra året såg jag fler självmord än jag såg jävla kullerstenar.

Iallafall, här är vad jag bokat so far ifall ni vill stalka mig och kanske donera coola kläder. (Nej, inga Hawaii-skjortor - likheten med Ronny slutar vid storleken.)


27/1
Invigningsfesten eftersom jag är lokalpatriot och åker 100 mil bara för att se Invasionen så jag slipper promenera till deras spelningar i Umeå.

...och som ni ser i videon är Umeåpromenader skitjobbiga.

28/1
15.00 - My Little Princess (Visningsnr 73)
17:30 - Svenska Bilder 6 (96)

30/1
17:30 - Revolt (243)
Såg regissören Jens Liens Den Brysomme Mannen på festivalen för ett par år sen och det är sen dess en favorit så i helvete att jag missar hans nya.

31/1
12:30 - Café de Flore (289)
17:30 - Flimmer (314)

Lokalpatriot som jag är bla bla man ska inte missa Patrik Eklund (vars kortfilm Istället För Abrakadabra Oscarsnominerades) trots att hans filmer blir längre.

1/2
17:30 - Teddy Bear (381)
20:00 - Dark Horse (389)

'Nuff said.

Sen drar jag the fuck out of Göteborg. Festivalen är fan för lång för att man ska palla gå på kullersten mer än en vecka.

Det är sjukt mycket mer film jag vill se som jag troligitvis inte hinner gå på men ska klämma in lite seminarier, möten och folk jag vill klämma på - men har ändå gjort en lista på ca 10 andra filmer jag ska försöka norpa biljetter och tid till. Bland annat ska jag göra allt jag kan för att hinna se kortfilmen Flickan Och Sirenen som jag tror kommer vara fetast på festivalen och det grundar jag bara på att jag redan sett halva.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin

Kommentarer:

1 MammaMedia:

skriven

Hejsan! jag lånar en bild av dig för Det kommer aldrig att gå över, är det OK? Såg du förresten My little princess? Vad tyckte du? Vi trodde att biografen skulle brinna upp( se bloggen)så vi hann inte med slutet. Den var ju iofs based on her own true story, så det är kanske svårt att tycka...som jag att den var skitjobbig, den upprepade sig och var exalterat överdrivet berättad... skulle den inte behöva en rejäl genomgång av manuset eller vad säger du som är proffs?

2 Anonym

skriven

Det är lugnt, sno på bara!Jag så Little Princess och tyckte den var riktigt bra även om den var sjukt provocerande. Hade det varit någon annan än hon som regisserade så skulle jag nog inte vilja se det - hon har på nåt sätt frispass. Skulle vilja se en betryggande bakomfilm som visar hur de gick tillväga så att det inte blev... fel.Skulle jag komma till SFI och be att få göra en sån film hoppas jag att de säger nej.Det jag kunde störa mig på var att det blev väldigt repetitivt med allt fotande och sen var det karaktärsförändringar i bifigurer som jag inte hängde med på riktigt men det gjorde nog inte huvudkaraktären heller och filmer kör ju rätt så hårt på att det är ur hennes perspektiv så därför förlåter jag den för det.