Det Våras För "Svenska" Filmtitlar: Kistbäraren

I-landsproblem
När filmmakarna bestämde sig för titeln The Pallbearer var de nog väldigt nöjda med sig själv - med all rätt. Det ger lite allvar till en småputtrig dramakomedi som Matt Reeves gjorde innan Cloverfield och Låt Den Rätte Komma In-remaken.
 
Det dög så klart inte för de svenska distributörerna som hellre ville få publiken att tro att filmen hade mer gemensamt med TV-serien "Vänner" eftersom seriens Ross, David Schwimmer, spelar huvudrollen. Så därför blev den rätt så lätt översatta titlen...
..."Vänner och Flickvänner".
 
Jag är förvånad att de inte utnyttjade att den kvinnliga huvudrollen görs av Gwyneth Paltrow och döpte om filmen till "Se7en Begravningar & Ett Bröllop" eller nåt sånt då hon just gjort succé i David Fincher's lilla dödssyndsrulle.
 
 
Det Våras För "Svenska" Filmtitlar:
Hålligångare
Tvåpack och Jim
Stefan Martinsson
Melvin Kaminsky
Lasse Kronér
En Ond Cirkel
Hus
Jägarens Natt
Dom!
Anhöriga
Skogsmurmeldjursdag
Höga Klackar och Låga Liv
Vänskapsstan Skräcken
Världens Snabbaste Indian
X
Heatherar
Fläckträ
 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det Våras För "Svenska" Filmtitlar: Fläckträ

I-landsproblem
Det var ett tag sedan jag hyllade en omotiverad svensk översättning av en originaltitel. Vi har ju snackat tidigare om t.ex. Mel Brooks filmer som alla fått "Det Våras För" som samlingsnamn för hans filmparodier. Men det lyckades iallafall få publiken att förstå vad det var för film de förväntades se, eller hur?
 
Så när Anthony Hopkins, 1991, får en hit med Silence of the Lambs - som fick en helt okej svensk översatt titel: "När Lammen Tystnar" - så är det väl självklart att man ska försöka sig på något liknande. Och det får man när Hopkins och filmen Spotswood kommer året därpå, en charmig liten australiensk film om en fabrik och dess knasiga arbetare. Självklart vill de svenska distributörerna att man ska förknippa den med en film om en man som käkar upp folk.
 
 
Jepp. Om du älskade att se Anthony Hopkins bita ansiktet av folk kommer du ÄLSKA "När Toffelfabriken Tystnar". Vi ska inte ens prata om att det även blev ett "Huvudet Bland Molnen"-framsida... något Anthony Hopkins är bäst på (hur kunde jag missa den här den gången?).
 
 
Det Våras För "Svenska" Filmtitlar:
 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!