Dagens God Afton: bilden av män och bildspelet med kvinnor

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Wohoo! Wags! Aftonbladet scoopar med att de hittat att engelska Mirror har en tävling där fotbollsfruar tävlar mot varandra om vem som är snyggast! Jag misstänker dock att det inte är tjejerna som egentligen "tävlar mot varandra" utan att det är Mirrors manliga redaktion som slänger upp bilder på tjejerna och läsarna som får rösta eller nåt sånt. Det är som att säga att jag och Julian Assange just nu slåss med basebollträn om jag arrangerade en omröstning här om vem av oss två som skulle vinna i ett slagsmål.

"Det är alltid en match mellan två stycken kvinnor" skriver Aftonbladet i "artikeln" och det känns som de vill skriva ordet "stycken" i fet stil och stryka ordet "kvinnor" i den meningen (för att det är mer könsneutralt). Tar Aftonbladet upp det här med kritiska ögon? De har ju en lite omröstning där man kan välja ifall det är "Osmakligt" eller "Bara roligt". Nä, de tar upp det här ämnet så de har en väl motiverad anledning till att köra ett bildspel på "fotbollens mest kända 'Wags'". Var kan jag rösta om att jag tycker DET är osmakligt?

Och vad betyder "wags"? Det står nämligen inte i artikeln så jag antar att jag måste slå upp det i mitt Sexistiska Lexicon? Men eftersom jag inte har en sån så får Wikipedia duga: "WAGs (or Wags) is an acronym, used particularly by the British tabloid press, to describe the wives and girlfriends of high-profile footballers"

Okej.

Så vad har "wags" på Aftonbladets sportsidor att göra? Mirrors omröstning är inte en sport och tjejerna spelar inte fotboll. Vi ser väl inte Moderaternas gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra recenseras på kultursidorna när hon talat för att hennes man är komiker? Är det helt enkelt så att Aftonbladet tar för givet att deras sportintresserade består av kåta män som vill kolla på lite snygga "stycken"?

Och hur "osmakligt/bara kul" är det att Aftonbladet ständigt lyfter upp tjejer som flickvänner, fruar eller engångsligg medan de beskriver män som lyckade för att de ligger runt?

När Alexander Skarsgård inte kan behålla en tjej så lägger Aftonbladet upp det som att han är en hunk. Och ett bildspel på alla vackra flickor som inte vill ha honom. Varför alla dessa jävla bildspel på kvinnor?!Bloggat liknande på Expressen:
Dagens God Afton...press: Tjejsport/killsport

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin