Vinnaren i bästa mupp-tävling-tävlingen är...

I-landsproblem
...min gamla [menfortfarandeunga] dramalärare Jan Bidner!


Inte nog med att tävlingsförslaget innehåller något jag inte klarar mig utan; m&m (mat och muppar), så känns det som en sån där youtubegrej som kan sprida sig som ett virus i videobloggsvärlden. Även om man skulle tillaga japansk blåsfisk i en mixer och servera det som en Fugu-smoothie så är det ändå bättre för dig än de flesta bloggar (inklusive denna).

Dessutom gick min gamla dramalärare "full retard" och gjorde en egen video också:
Han har lärt mig allt jag kan som skådis.

Grattis Jan! Antingen får du ditt pris i posten eller så över en kopp kaffe i stan nån dag. Kanske när/om The Muppets kommer till Umeå så kan vi göra det till en date.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Hen? Nä, jag är hellre normal.

I-landsproblem
Jag ville inte blogga om det här för alla har redan gjort det. Många såå mycket bättre än mig och sen folk som är rädda för ett större ordförråd och Maud Olofsson - så egentligen behövs inte det här inlägget. Man kan säga att det här inlägget är lite som ordet "hen" i sig: det känns skönt att få säga det trots allt.


Jag fattar ärligt talat inte varför man ens kan bli upprörd av ordet "hen".

Ordet ersätter inte något annat ord utan det är ett "nytt" ord (från 1966) som du kan använda om du inte orkar säga/skriva "hon eller han". Ordet "han" (i alla dess former) är inte hotat. Ordet "henne" (i alla dess former) är inte hotat. Det är alltså ett TREDJE pronomen till de två vi redan har.


Det är fortfarande okej att säga "dator", va?

Min morsa är Finne så hon (ja; "HON") brukar säga fel kön på folk lite titt som tätt: "Vad heter hon... du vet... världens starkaste man som vann Let's Dance?". Det är för att hon kommer från ett land där man haft könsneutrala pronomen sedan Hedenhös (heter det "Hedenhösi" på finska?). Är Finland ett mer jämställt land på grund av det?

Nä. Så ordet "hen" hotar inte ens könsrollerna som vi har dem nu om det var någon som var orolig för det. För att göra det krävs det nog mer i HANDLING än att använda ett könsneutralt pronomen.

Du får låta bli att använda "hen" om du vill. Det "tillför ju inte något" förutom att det sätter ett ord på något som tidigare saknat ett ord. Du kan tillochmed använde det könsneutrala SUBSTANTIVET "det" om du gillar att beskriva folk som saker. Det är helt okej om du frågar mig för jag fattar ändå vad du menar. Själv gillar jag att använda "det" på personer jag inte gillar men då är det inte en könsfråga.

Du behöver inte använda NÅT ord du inte känner du bekväm med. Jag undviker t.ex ordet "pronomen" så långt jag bara kan men har använt det i det här inlägget för att förenkla det hela. Jag gillar nämligen att förenkla saker. Du kan fortsätta att säga "hon eller han" när du pratar/skriver om någon du inte vet könet på. Det gör jag när jag pratar för "hen" känns lite som en tungvrickare när man pratar men funkar fin-fint i text.

Jag tänker inte kalla dig det könsneutrala ordet "idiot" om du inte vill använda ordet "hen" men jag kommer däremot sucka lite uppgivet och tänka på något min pappa alltid sa när jag inte orkade lyssna på vad han hade att säga:


"Kunskap är inte tungt att bära."

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Mupparna är för smala för Sverige? - Del 2

I-landsproblem
UPPDATERING från förra inlägget:
(Ordet "uppdatering känns som om det kommit in någon ny viktig info men så är det inte.)

Min vän Sven (visst har alla en "min vän Sven"?) nämnde att The Smurfs-filmen inte stötte på patrull och det fick mig att vilja gnälla ännu mer. En film som är baserad på en gammal serie från 50-talet som inte riktigt varit på tapeten i Sverige sedan... Mupparna gick på TV här?

Den filmen gick väl bra i USA men sågades ÖVERALLT, vann inga Oscars (var nog aldrig på tal ens) och gjordes av klåpare som köper in varumärken och spyr upp färdigtuggad barnmat på bioduken. Har jag inte helt fel så gick den gick upp relativt fort på biograferna i Sverige i FYRA (4) olika versioner; vanlig, svenskdubbad, 3D och en svenskdubbad 3D version.

Smurfarna har ju inte ens EN SVENSK KOCK!

Vad f-n är det som får SF/distributörerna att känna att den filmen hade högre förväntningar?! Var det att den headlinade med en skådis från How I Met Your Mother? För det gör The Muppets också... Är det för att Smurfarna är blå som vår regering medan Kermit & C/o är kommunister?

En fråga om hudfärg?

Eller, HEMSKA TANKE; kan det vara så att SF/distributören inte vågade satsa på The Muppets... pga The Smurfs? Det är lite som att dra tillbaka War Horse för att Sherdil floppade... om jag får överdriva lite.

...............................................

Glöm inte min Mupp-tävling: Skicka mig ett tweet till @jannefantastic med ett förslag på en mupp-relaterad tävling och hashtagen #KermitFantastic så kan du vinna säsong 3 a The Muppet Show på DVD. Sista inlämningsdag är imorgon. Vinnaren meddelas på lördag!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Mupparna är för smala för Sverige?

I-landsproblem
På fredag är det äntligen 16:e Mars då The Muppets har sverigepremiär på bio! Men inte i Umeå...

TROTS min tävling?!

Så här säger @SFbio på Twitter när jag frågar dem:
"Ursprunglig plan: sportlovet (tillsammans med de flesta andra länder). Flyttades fram av distributör då deras förväntningar var/är lågt ställda. Release nu av denna anledning och få kopior av samma anledning."

Jepp, efter att filmen har gjort succé i USA, vunnit en Oscar och redan har en uppföljare på G så tror man ju att SF/distributörerna skulle satsa lite mer på Mupparna än t.ex... Sean Banan? Men icket. Sean Banan Inuti Seanfrika går fortfarande för tomma salonger i Umeå medan The Muppets INTE har premiär på bio i Umeå.

Det "roliga" är också hur SF skyller allt på distributörer och filmbolag. Jag har liksom liite insyn i den branchen och vet att INGET bolag vill släppa en film MÅNADER efter att filmens lansering är över. Biofilm är färskprodukter tills de blivit klassiker. Skulle t.ex. kunna döda en gullig valp för att få se The Muppet Movie från 1979 på en stor fet duk (make it happen, Folket Bio!).

Vad krävs egentligen för att en film ska få en chans att visas på bio? Som Leatherface tycker säger på Twitter:
"Avengers på Smultronstället?"
Tror fan det.

För smal för svenska folket.
It's not easy being green och smalfilm.Tilläggas bör att den 20:e (4 dagar efter svensk biopremiär) så släpps The Muppets på DVD/Bluray i USA vilket jag antar gör att jag kommer ha filmen på Bluray innan/OM jag får se den på bio.


Och att alla andra har laddat ner filmen redan.Läs även:
Mupparna är för smala för Sverige? - Del 2


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Min första film var Rambo

Filmerna


Nä, jag kan inte heller riktigt se vad som händer i filmen och jag vet inte varför Rambo sliter sönder ett hus med sina bara händer i slutet...

Tror jag gjorde den här filmen när jag var 7-8 år gammal för jag vill minnas att jag gjorde den när jag sett First Blood för första gången och det var strax efter att vi flyttat till Umeå julen 1984. Jag hade sett början på filmen tidigare hemma hos min dagmamma men min pappa kom och hämtade mig just efter Rambo sytt ihop sin arm så jag fick inte se hur filmen slutade. Jag hatade honom för det. (Kalle Anka-gnuggisarna på framsidan av Rambo är också en ganska bra tidsstämpel.)

Som tröst på såret (inte Rambos sår) då vi lämnade Hofors och alla mina vänner för Umeå så hyrde vi en videobox med Rambo, Korpen Flyger och en tredje film jag inte kommer ihåg nu. Min pappa hade en grej för knivkastning (vilket kan synas på ett eller annat sätt i mina första filmer medan han levde) så det präglade våra filmval en hel del.

Av allt detta filmvåld som min barnhjärna utsattes för så är det ett under att jag inte förvandlats till en våldsam fotbollshuligan, eller hur?Knivkastning i en film jag gjorde som 18-åring:bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Porträtt av Carl Bildt

Teckningar
Varför det? Varför inte.


Klicka för större bildt.
bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Twittrade bort Melodifestivalsfinalen

I-landsproblem
FÖRST: Hehe, det kommer nog gå Sean Banan-bra för The Muppets på bio eftersom man inte ens kan SKÄNKA bort dem på DVD. Jaja, min Mupp-tävling är kvar - är det ingen som vill vinna den så skänker jag bort DVD:n till... någon med DVD-spelare.

Igår plöjde jag igenom Melodifestivalen på det enda sätt man kan: livetwittrandes och knaprandes på en blomkål.


Här är några av gårdagens tweets:

Nä, var inte SÅ jäkla likt:
Tills själva Eurovision sätter igång ska mitt Twitterflöde vara rätt så Melodifestivalbefriat förutom en påminnelse då och då att Loreen måste stajlas om rejält om hon ska ha en chans mot Ryssland:


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Bästa Mupp-tävling vinner!

Teckningar
När SF tvingar mig att vänta 4 månader på Muppar så är ett alternativ att ladda ner filmen. Eller protestera och vänta 4 DAGAR till och köpa den på Blu-ray. Jag är säker på att många Mupp-fans har gjort nåt av alternativen eftersom biosalongerna har ju varit upptagna att visa Sean Banan istället.

Själv har jag börjat bita på naglarna och bett till varje Gud det finns om att den inte dyker upp dubbad på svenska av familjen Wahlgren och Kim Sulocki i spetsen. Och tecknat självporträtt som får mig att börja tro att jag omedvetet vill ha en läppförstoring. Alla andra bloggare verkar ju ha det...

Har jag bloggarläppar nu?
Klicka för större mupp.

En annan grej man kan göra är att tävla om det här:
Säsong 3 av The Muppet Show på DVD!

Sköna avsnitt med sköna muppar och sköna gäster som Alice Cooper, Gilda Radner och Sylvester Stallone - HELT odubbat! (Även utan svensk text men fuck you - du får den gratis om du vinner!)

Allt du behöver göra:
är att skicka ett tweet till mig (@JanneFantastic) med ett förslag på en bra mupp-tävling (eftersom jag inte kom på någon) innan 16:e mars när The Muppets har biopremiär. Max 140 tecken (duh!) men du får skriva hur många förslag du vill. Sen är det väl bra om tävlingsförslaget är muppig på nåt sätt. Släng även dit en hashtag: #KermitFantastic (för så hade den här sidan hetat om min pappa fått bestämma.

Öhm... Det här är inte så genomtänkt så det kommer säkert dyka upp uppdateringar kring regler och skit om det behövs. Det är inte så jävla noga.
Jag vill understryka att jag har INGET med filmen att göra - jag råkar bara äga två ex av Säsong 3 och tänkte att nån kan få ena. Sen är jag en Mupp-nörd.
Tidigare muppteckning:

Tony Clifton & Miss Piggy

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!