Mupparna är för smala för Sverige?

I-landsproblem
På fredag är det äntligen 16:e Mars då The Muppets har sverigepremiär på bio! Men inte i Umeå...

TROTS min tävling?!

Så här säger @SFbio på Twitter när jag frågar dem:
"Ursprunglig plan: sportlovet (tillsammans med de flesta andra länder). Flyttades fram av distributör då deras förväntningar var/är lågt ställda. Release nu av denna anledning och få kopior av samma anledning."

Jepp, efter att filmen har gjort succé i USA, vunnit en Oscar och redan har en uppföljare på G så tror man ju att SF/distributörerna skulle satsa lite mer på Mupparna än t.ex... Sean Banan? Men icket. Sean Banan Inuti Seanfrika går fortfarande för tomma salonger i Umeå medan The Muppets INTE har premiär på bio i Umeå.

Det "roliga" är också hur SF skyller allt på distributörer och filmbolag. Jag har liksom liite insyn i den branchen och vet att INGET bolag vill släppa en film MÅNADER efter att filmens lansering är över. Biofilm är färskprodukter tills de blivit klassiker. Skulle t.ex. kunna döda en gullig valp för att få se The Muppet Movie från 1979 på en stor fet duk (make it happen, Folket Bio!).

Vad krävs egentligen för att en film ska få en chans att visas på bio? Som Leatherface tycker säger på Twitter:
"Avengers på Smultronstället?"
Tror fan det.

För smal för svenska folket.
It's not easy being green och smalfilm.Tilläggas bör att den 20:e (4 dagar efter svensk biopremiär) så släpps The Muppets på DVD/Bluray i USA vilket jag antar gör att jag kommer ha filmen på Bluray innan/OM jag får se den på bio.


Och att alla andra har laddat ner filmen redan.Läs även:
Mupparna är för smala för Sverige? - Del 2


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin