Sony 2012 har tagit bort sitt inlägg!

I-landsproblem
Igår skrev jag om hur Sony Pictures Home Entertainment - Sverige marknadsförde sig själva och sina filmer på Facebook med ett slänga upp bilder på Scarlett Johansson och Megan Fox med djupa urringningar och fråga sina läsare om vem av dem skulle vinna i ett kuddkrig. Nu ser det ut så här om man följer länken i gårdagens inlägg:

Jepp, de har tagit bort det! Grattis! Det må låta som en petitess för de flesta, att jag gör en höna av en fjäder för det är ganska harmlöst ändå. Då vill jag först påminna er om att jag skriver om i-landsproblem här.
"Dom gjorde det nog bara för att de tyckte det var lite roligt" kanske nån säger. Ja, men då kan de göra det på sin egen Facebook istället för på Sonys. För där ska de väl ändå försöka locka filmintresserade?

För iochmedatt de betett sig som hormonstinna fjortisar så får de nu såna här svar när de försöker snacka film igen:
...så jag kan nog med VISS säkerhet kunna säga att idiotiskt beteende får sina följder.
För övrigt är Sveriges bästa film Den Enfaldige Mördaren.


.................................................

UPPDATERING: Sony skrev det här på Facebook...

...och, ja: ibland "går det för fort" när småpojkar leker.

Läs även Per Perstrands inlägg:
Sony Pictures Sverige och den STORA skämskudden

Gårdagens inlägg:
Sony 2012

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Sony 2012

I-landsproblem
Sony Pictures Home Entertainment - Sverige har en sida på Facebook där de marknadsför sina DVD-/BluRay-släpp och hur gör man det bäst? Jo; den gamla hederliga "sälj grej med tjej"-tekniken!

"Kuddkrig - Scarlett Johansson vs. Megan Fox... Vem vinner?"

Jag har bara lite svårt att se exakt vad det är för grej de försöker marknadsföra... Ingen av tjejerna har någon film hos Sony just nu. Sony SKULLE kunna marknadsföra sina filmer (som kommande James Bond- eller The Amazing Spider-Man-filmen) med att snacka om... filmerna? ELLER så skulle de kunna ha en kukmätar-tävling med Daniel Craig och Andrew Garfield! Nä, det är ju inte lika kul som att snacka rattar.

Det är 2012, Sony. 2012! Men det känns som om jag är tillbaka på 80-talets skolgård där vi småpojkar fnissade över vem som hade störst bröst; Sabrina eller Samantha Fox? Men vi visste inte bättre - vi var unga, dumma och jobbade inte med marknadsföring.
Fortsättning:
Sony 2012 har tagit bort sitt inlägg!


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Dagens God Afton: Flicka byter kön - blir flicka.

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Handuppräckning alla som tack vare Aftonbladets rubrikformulering tror att Burt Ward som spelade Robin i gamla Läderlappen-TV-serien (det GÅR bara inte att kalla den serien "Batman") bytt kön och på nåt sätt förvandlats till en ung tjej? Oj, det var många...

Okej, nu handuppräckning alla ni som trodde att seriefiguren Robin bytt kön och ska spelas av en tjej i en ny Batman-film? Inte lika många men det var ändå några av er.

Men ni har ändå fel. Visst; artikeln handlar om att seriefiguren Robin - pojken som alltid haft ett lite tveksamt förhållande med den äldre rika enstöringen Bruce Wayne nu ska gestaltas som en tjej i nya animerade The Dark Knight Returns. Aftonbladet kallar det för könsbyte vilket det skulle vara om det nu inte var så att i den grafiska novellen The Dark Knight Return från 1986 (!) som de nya filmerna baseras på så var Robin redan en tjej.
Så könsbytet Aftonbladet vill uppmärksamma är alltså att en tjej... blivit en tjej. Och det gjordes för 26 år sedan. Och har så klart inget med Burt Ward att göra.

Så ni har fel för Aftonbladet har som vanligt ingen koll på vad de skriver om. Men de vet hur man lockar folk att klicka sig fram till deras luftslott. Fan. Istället för att skriva om denna icke-nyhet hade redaktionen kunnat spendera sin tid med att faktakolla sina andra artiklar. Så skärp er! Ligg inte bara där och läs serietidningar hela dagarna! Jobba!
F.ö. så är The Dark Knight Returns den enda grafiska novell med superhjältar ALLA borde läsa. ALLA. Den får Christopher Nolans filmer att se ut som remakes på gamla TV-serien och han borde skämmas för att ha snott "Dark Knight" till sina titlar.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

#Dissakera #Eurovision, #ESC12se eller #ESC2012 - det är frågan.

I-landsproblem
Vill bara börja det här inlägget med att understryka två saker:

1.) Jag sitter just nu och rensar systemet med att lyssna på Black Flag.

2.) Det här är ett inlägg jag gör mest för att jag inte bloggat på ett tag så förvänta er inget fantastic.

Livetwittrade Eurovision igår (även semifinalerna innan) och då kanske ni undrar: "varför i helvete?". Bra fråga, fiktiva läsare.
Jo, jag är en av de där "ironiska tittarna". Att tycka att Loreens låt är BRA är att tycka att urin ser smaskens ut när man krälat genom en öken i en vecka för att det ligger en isbit i glaset. Det har inget med musiken att göra. Så här är det: jag är ju filmnörd så jag ÄLSKAR att se riktigt RIKTIGT dålig film - sån där film som de flesta säger "varför i helvete?" om. Men det anses ändå lite finare att se filmer som Barbarian Queen eller Manos: The Hands of Fate eftersom det inte är "folkligt". Jag som hellre skulle dricka en avslagen Mariestad på Nobelfesten än rödvin orkar fan inte se skillnaden i vad som är folkligt eller inte då underhållningen ligger på EXAKT samma nivå. Fula frisyrer? Check. Dålig musik? Check. Hiskeliga kläder? Check? Fula mupp-monster? Ehm... Christer Björkman. Check.Skillnaden är dock att extremt få skulle fatta vad jag höll på med om jag livetwittrade medan jag tittade på Plan 9 From Outer Space (och då tog jag ändå det mest kända exemplet). Nä, sånt får jag göra live utan twitter de få gånger man hänger med någon likasinnad.
Att livetwittra Eurovision är kul för att folk tar det på allvar. För att folk inte tar det på allvar. För att så många av er blir irriterad på det. Jag hatar nog fotboll och hockey lika mycket som jag hatar Eurovision-musik men jag skulle inte kunna livetwittra under en fotbollsmatch för jag kan bara komma på två-tre saker att säga om män i shorts. Men NÅN gång ska jag ge mig på #twittpuck eller #twittboll...Här är några av de tusen tweets jag skrev under Eurovision:

SEMIFINAL 1:
SEMINFINAL 2:
FINALEN:
bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Illustrerat en flyer: Heads or Tails

Teckningar
Har inte mycket mer att säga än att jag nu är färdig med det kanske roligaste illustrationsjobbet jag gjort på länge:
Och för er som vill se illustrationens evolution (i urval) från skiss till limpa:


Klicka för större bildKolla in John Solimans hemsida HÄR - om inte annat för lite sköna Twin Peaks-vibbar!


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Är inte för gammalt för sånt, nej.

I-landsproblem

Konst eller barnporr?

Tänkte nu när man inte längre skriver något positivt om serier och inte får kalla det för konst längre pga Mangamålet så tänkte jag bara slänga ur mig en liten nördig ordsallad.

När jag var typ fyra år skrev jag på en teckning föreställandes Pellefant att jag ville bli serietecknare när jag blir stor. Ord som jag levde efter fram tills livets bananskal kastade in mig i filmbranschen istället. Men om ni frågar mig skulle jag byta ut filmen mot serier vilken dag som helst... förutom lönedagen. Så det blir nog film tills jag vinner på lotto nån dag.


Janne Flashtastic.

Så det kändes som en kniv i nacken när jag som 8-åring gick till lanthandeln (på den tiden fanns det såna) för att spendera min veckopeng på nya numret av Spindelmannen och kassörskan sa: "Har du inte växt ifrån sånt där än?". Jävla häxa... sa jag inte. Jag betalade, gick hem och vägrade gå till lanthandeln om inte mina föräldrar tvingade mig att cykla dit och köpa mjölk nån gång. "Har du inte växt ifrån sånt där än?" Det var bara mitt drömjobb hon spottade på. Så när lanthandeln lades ner för att ICA inte tyckte det var värt att satsa på småbyar längre så var jag glad. Tills det kom dagar då vi inte hade mjölk hemma.

Jag slutade läsa Spider-Man nån gång tidigt 90-tal för serien blev så jäkla töntig. Varje nummer fick man nåt självlysande klistermärke eller annat krimskrams och det handlade bara om slagsmål med töntiga skurkar och dramat låg på "Åh nej, Mary Jane har börjat röka!"-nivå. (Hon rökte dock inte "Mary Jane" vilket hade varit roligare läsning.) Det var som att läsa Sjunde Himlen i serietidningsformat men med 90% av sidorna fyllda med folk som gav varandra på käften... i BÄSTA fall. I värsta fall blev Spider-Man så emo då "författarna" försökte göra honom lika mörk som Batman.


...utan att lyckas.

Inte min kopp te. Jag hade faktiskt växt ifrån Spider-Man.

Efter det läste jag nästan inga supehjälteserier alls. Lite Daredevil, typ. Jag blev en seriesnobb som bara sökte mig till grafiska noveller i drama-genren. Men eftersom det inte finns så mycket i vårat serietorra land i den genren och när man plöjt titlar som Maus och Stuck Rubber Baby så dog intresset av. Det blev mest något jag gjorde då och då på samma sätt som jag då och då kanske kollar på nån korkad Adam Sandler-rulle. Men de gånger man hittade ett guldkorn, så som Asterios Pylop eller Blankets så är det som om jag vill slänga ut allt som har med film att göra och kasta mig över serierna igen.


Asterios Pylop.

Men sen hände det. Min vän Ted Kjellsson, regissören till Sveriges enda riktiga Superhjältefilm Kapten Sverige (som världen fortfarande väntar på att få se), tvingade mig att köpa Ultimate: Ultimates. Ultimate är typ en reboot av hela Marvelvärlden fast med spelreglarna från Games of Thrones. Folk dör som jävla flugor, har laster och problem som om de inte fått memmot om att hjältar ska vara helylle. Och Ultimate: Ultimates är helt enkelt den upphottade versionen av Avengers med den svart Nick Fury, tecknad som han vore Samuel L. Jackson. Men serien får filmerna att se ganska töntiga ut i jämförelse. När seriens Hulk "smash" så är det mer likt ett 9/11 än en crowdpleaser. Varje handling får sina följder.


Vilket ledde mig till att plocka upp Ultimate Spider-Man... Eftersom jag inte haft något intresse av Spider-Man sedan grundskolan så slänger jag mig in mitt i serien från de nummer som gavs ut 2010 och fram till det som är mer känt som The Death of Spider-Man. Om något låtit som ett patetiskt försök att locka läsare så är det väl det. Som när de tog kol på Superman.


Mina förhoppningar är låga TROTS att titeln är skriven av en av mina favoriter Brian Michael Bendis och...


...seriejäveln totalt förstörde mig. När jag bläddrar mig fram till allt som leder fram till den 16-åriga Peter Parkers död och jag fortsätter att göra det när han dör och sedan genom hela begravningen så sitter jag och hulkar (inte som Hulken) som om jag kollade på E.T.. Det här är helt enkelt för bra. Jag bekänner mig besegrad av Spider-Man och till kassörskan i den numera nedlagda lanthandeln vill jag bara säga: "Nä, jag är inte för gammal får sånt..."..."häxa."
bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dagens God Afton: Kejsarens nya nakenkläder

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Jag är rätt så säker på att i sagan så hade Kejsaren inga kläder men alla sa att de såg kläder för att inte verka korkade. För inte kan väl en kejsare gå utan kläder?! Men på Aftonbladets Sofis Mode så gör man tvärtom för de måste tycka att deras läsare är så korkade att om de bara SÄGER att Rihanna är naken... ehm.. i sin klänning... så är hon naken. Hur många går på det?!

Just ja... Enligt ny SIFO-mätning är Sveriges fjärde största parti Sverige Demokraterna. Så 6.6% lär gå på det.bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Idiot(t)rubriker

Dagens God Afton
Från dagens Expressen.se:

Jag brukar inte bry mig om när Tryckfelsnisse har slagit till på våra förnämliga kvällstidningar för jag tycker det är humor som hör hemma i nån bok man kan läsa på dass. Vilket jag iochförsig föreslår att ni ska göra med den här bloggen på era iPads. Men jag behövde fylla ut det här inlägget. Hm. Kanske kan (f)fylla ut(t) det(t) (m)med lite(e) (e)extra (b)bokstäver i(i) parentes(s), istället?

Jag föredrar när våra förnämliga kvällstidningar skriver idiotiska saker medvetet för det är i längden... farligt. Och den enda sanna glädjen är skadeglädjen. Vilket för mig till nästa bild! Aftonbladet.se slänger upp en artikel om Kungens sorg direkt följt av...

...hur lycklig Camilla Henemark (den Kungliga hovleverantören av älskog) är. DET är kunglig skadeglädje det.

Visst, artikeln handlar om något Let's Dance-igt jag missat som gör henne lycklig... men ändå.

UPPDATERING:
Expressen har nu fixat sin miss och smiskat Tryckfelsnisse .

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

SF Bio - Epilog.

I-landsproblem

Ja, jag har ju haft mailkontakt med SF Bios informationschef Thomas Runfors som några få av er har läst här. Som ni märkt har det varit ganska tyst om det efter mitt senaste inlägg (som ni bör läsa HÄR) för drygt två veckor sen. Inte för att Thomas inte har svarat utan mest för att det svar jag fick inte riktigt svarade på några frågor. Mest för att han inte tyckte att jag frågade några frågor:


............................
From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/26/12 02:12 PM
To: Janne Widmark
Subject: SV: SV: Digitalisering i Umeå?

Hej! Bland diverse spekulationer, gissningar och synpunkter har jag lyckats urskilja två frågor:

1. Om digitaliseringen kommer att påverka biljettpriset något?

2. Varför man måste digitalisera alla salonger?

Och mina svar:

1. När det gäller biljettpriset så kostar digitaliseringen ca 800 000 - 1 miljon kronor per salong. De avgifter som filmbolagen bidrar med i form av VPF är ett bidrag från deras sida eftersom deras kostnader för bl a framställning och filmkopior minskar. Men det täcker inte på långa vägar våra kostnader, dock har vi inga planer på att varken höja eller sänka biljettpriset p g av teknikskiftet. Dock tar vi ut en extra avgift för 3D-filmer, men det tror jag att alla biografägare gör.

2. Man kommer inte längre att satsa på att ta fram kostsamma analoga 35mm-kopior varför vi måste digitalisera alla salonger om vi skall kunna fortsätta att visa nya filmer. Självklart finns det äldre filmer kvar i 35mm, men det är ju inte vår grej att visa gamla filmer. Vi vill visa nya filmer och det tror jag också att vår publik förväntar sig.

Dina övriga kommentarer får stå för dig och dina anonyma källor.

 Hälsningar Thomas R


..................................


Ja, jag kan förstå att mitt inlägg var rörigt och det kan vara lätt att missa att huvudfrågan gällde om digitaliseringen och valet av den billigare & sämre 3D-tekniken SF Bio valt att köpa in gör bilden mörk och... sämre. Det är lätt att missa i ett blogginlägg som heter "Det börjar se mörkt ut på SF Bio". Så jag skickade ett nytt mail för att förtydliga:


...................................

From: Janne Widmark
Sent: 05/01/12 11:13 AM
To: Runfors Thomas (SF Bio)
Subject: Re: SV: SV: Digitalisering i Umeå?

Hej!

Jag ber om ursäkt för att mitt förra brev blev så rörigt - skulle nog inte skrivit det med feber.


De frågor jag och "mina anonyma källor" har är:

1. Varför köra på det sämre 3D-systemet (Master Image, istället för Dolby 3D) som gör bilden mörkare?

2. Hur påverkas 2D-visningar av att projeceras på silverduk?

3. Är det inte att slänga 1 miljon/salong i sjön om det kommer ett nytt system inom ett år bara? Hur ska SF Bio kunna visa t.ex. The Hobbit-filmerna i 48fps och 4K med enbart 2K-system?


Bonusfråga: När tror SF Bio att en prissänkning
[kommer] för kunderna som möter upp kvalitétssänkningen vi upplever? 1990 kostade en biobiljett 45 kronor och nu betalar vi 140 spänn.

Bonusbonusfråga: Varför kostar 3D mer? Är det glasögonen så lovar jag att många skulle behålla sina glasögon till nästa visning eller kanske köpa egna i era godiskiosker.


MvH
//Janne Widmark

........................Men dessa frågor har jag inte fått något svar på så... Ja, jag får väl helt enkelt hitta på saker själv med mina anonyma källor och... stå för det? Så här kommer mina "svar" som PÅ RIKTIGT bara är "diverse spekulationer, gissningar och synpunkter". Okej om jag låtsas att det är era svar? Great!

1. Vi är snåla och våra kunder vänjer sig snabbt vid skit och kommer ändå inte märka någon skillnad. Du ska vara glad att vi inte gör något viktigt som att jobba på barnsjukhus eller nåt sånt.

2. De blir skitbra! Hahaha! Förlåt jag kunde inte hålla mig för skratt där. Men seriöst: det blir sämre men precis som om du står i ett mörkt rum så vänjer sig dina ögon efter ett tag och du märker knappt någon skillnad. Det är därför vi även tänkt spara in ytterligare pengar på att ta bort alla lampor på SF Bios biografer.

3. Vem gillar inte att köpa ny prylar för andras pengar!? Erkänn att du som köpt en iPad 2 redan förhandsbokat iPad 3-10 "baraföratt"... The Hobbit kommer vi helt enkelt visa i 2K upplösning i 24 fps men skriva på affisherna att det är någon ny hokus pokus teknik från "skaparna av Avatar" eller nåt sånt. Har funkat förr.

Bonusfrågan: Trots att biobiljetter är nog den produkt på marknaden som blivit dyrast med tiden (förutom cigaretter pga skatten) så är vi inte oroliga. Folk kommer hit vad vi än gör och kommer inte börja ladda ner film eller nåt sånt. Det är bara en fluga. Eller hur?

Bonusbonusfrågan: Vi är unga. Vi behöver pengarna. Vi vet inte vad vi gör...Men det där är mina medvetet korkade svar och inte SF Bios. Skulle vara hemskt om det var så, eller hur?Det kan låta som om jag är på krigsstigen mot dig, SF Bio (gårdagens blogginlägg hjälper nog inte heller) - men så är det inte. Förutom en handfull (snarare en famnfull) människor så är nog FILM det jag älskar mest. Så när jag går på er så här så är det mer i form av släktingen som oroar sig och bryr sig om en kusin som stinker sprit på barnkalaset. Jag tror du behöver hjälp, älskling.
Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.

Tidigare inlägg:

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Tack för hjälpen, SF Bio! Tack.

I-landsproblem
Det här är ett sånt där blogginlägg som när jag läser andra skriva liknande så tänker jag "fan, vad jag hatar bloggar". Det är ett gnälligt och  själviskt "tyck synd om mig"-inlägg om ett problem många här i världen önskar de hade istället. Men nu är det en blogg jag har och jag är för cool för att spela cool. Men ni kan vara det och kolla på nåt annat om ni vill. Jag rekommenderar rubriken "TECKNINGARNA", om ni kollar lite längre upp.

Var på bio och det började bra. Jag köper biljetter på SF Bios smidiga hemsida och...
...behövde bara slå in 82 (åttiotvå!) siffror (ja, jag räknade) och använda 7 (sju!) olika kort för att köpa 2 (två!) biljetter. Jaja, det är ett pris jag gärna betalar eftersom jag är 5 mil från biografen, saknar körkort och vill inte åka hela den vägen bara för att finna att biljetterna är slut och åka "lika lång väg tillbaka". Jag överlever det. Jag får dessutom perfekta platser i mitten av salongen (vilket är bäst när man kollar på 3D - i vanliga fall ser jag till att sitta långt fram).

Väl i salongen började det också bra: En i personalen gick fram och sa "Tyvärr blir det ingen reklam innan filmen". Yay! Jag hatar bioreklam! Jag skulle vara 100% för reklam om reklamen betalade min biobiljett - som Spotify. Skulle gärna betala för reklamfri bio... som på Folkets Bio. Men hen fortsatte prata: "Så istället få ni kolla på en svart duk i tio minuter som OM det var reklam och... ja, prata lite med varandra."

Va? Varför... kan man inte bara rulla igång filmen istället för att vänta? Det finns säkert en konstnärlig förklaring. Eller en byråkratisk. Eller en logistisk. Men dock ingen LOGISK förklaring.

Jaja, jag får väl leka lite med mobilen tills filmen börjar då... 9 minuter senare stänger jag av mobilen. (HELT. Inte ens inställt på "tyst" för jag har bra anledning till det.) Filmen sätter igång! Yay! MEN det är något som inte stämmer... Ni som följer den här bloggen har kanske sett att jag tidigare tagit upp det här med att SF Bio valt att köpa in den billigare sämre typen av 3D-projektorer som gör bilden mycket mörkare? (Läs: HÄR.) Det verkar de ha fixat så här:Jepp. Det där är strålkastare som lyser på duken. Och ja: jag slår på mobilen för att ta det här fotot och ni som har iPhone vet hur lång tid det tar... Jag misstänker så klart att jag inte ska hinna men jag hinner. Jag hinner tillochmed bränna iväg två första försök med BLIXT på för att jag är en idiot. FÖRLÅT alla andra redan sura i salongen! Hela publiken vrider och vänder på sig, väntar på att någon i maskinrummet ska göra något... men inget händer och filmen rullar på.

Varför? För att vi är svenskar som inte vet hur man klagar (förutomiskitnödigabloggarnärdetredanärförsent). Trots att man många gånger fått höra att "om det är något problem så är det bara att komma ut och säga till så fixar vi det!" Vet dom inte att man tackas med kyssar och kramar från SF Bio om man hjälper dem att göra bioupplevelsen bättre för alla? Så jag tar en halstablett och ursäktar mig - "ursäkta... förlåt... ursäkta... Oj, hoppas det inte gjorde ont... förlåt..." - klämmer mig ut med jacka och läsk förbi nu svinsura biobesökare. Inte nog med att duken har lila spotlights på sig: en fet jävel klämmer sig ut förbi dem. Förlåt. Ursäkta.

Väl ute finner jag... ingen. Jag går runt i tomma korridorer där det inte finns någon. Går ut under repet som ska hålla folk ute och ser långa köer som leder fram till godisförsäljarna. Många barn... Jag får ångest och ORKAR inte tränga mig förbi dem för att klaga till någon som troligtvis bara har koll på popcornmenyer. Jag ser, längre bort, en äldre hen med SF-uniform vid en salong och jag vinkar för att få hens uppmärksamhet och får ett "JAG VET!" till svar innan hen försvinner. Jahapp.

Jag går tillbaka till salongen och strålkastarna är nu avstängda. Men jag vill inte återigen klämma mig in till min plats i mitten och göra biopubliken CHOCKSURA (för att ta till Aftonbladet-språk) så jag sätter mig på kanten. Där 3D inte är bäst. Där jag aldrig skulle bokat plats om det så var de sista lediga platserna.
Jag har missat början på filmen - så någon får gärna berätta för mig hur Loki kom tillbaka från den där LSD-dimensionen han slungades in i i Thor och varför Hawkeye var ond. Jag kan nu alltså lämna salongen och... vänta 3 timmar på att få åka buss 5 mil hem igen. Eller sitta kvar och se fast jag inte längre vet vad som hänt och har lite dåligt humör... men då dyker Scarlett Johansson upp i rött hår och jag fastnar. Stäm mig.

Pang boom krash - filmen är king. Hulk mot Loki kan vara det bästa som hänt en [mörk] bioduk.

Men jag går iallafall efter filmen för att fråga någon om jag kan få pengarna tillbaka. Mest för att se om jag har några rättigheter och för att det är en halvtimme tills min buss går. Det är långa köer till godiskioskerna igen så jag väntar tills jag ser någon annan i personalen. Då dyker hen som skrek "JAG VET!" åt mig och jag frågar, i mitt tycke artigt: "Vem ska jag prata med angående att få pengarna tillbaka pga en dålig visning?"
-"Varför dålig?"
"Jo, det var en strålkastare på duken så jag var tvungen att lämna salongen för att-"
-"Det där har aldrig hänt!"
"Vill du se en bild?" frågar jag och tar upp min mobil varpå hen ger mig ett "talk to the hand" och vänder mig ryggen.

NU är jag sur men biter ihop. Jag går till godiskiosken där det är långa köer. Så jag väntar... tills en i personalen blir ledig. Supersnäll och bemötande på alla sätt! Jag förklarar min situation men hen säger att jag skulle ha lämnat salongen och sagt till någon. Nu gick jag ju tillbaka och såg färdigt filmen! Då kommer "JAG VET" tillbaka och lägger sig i, upprepar det den supersnälla och bemötande sagt fast med ett finger i mitt ansikte. Jag förklarar att jag är manusförfattare och att de första fem minuterna i en film är de VIKTIGASTE i en historia. Det har "JAG VET" ett svar på:
"Inte i DEN filmen!" och vänder oss ryggen för andra gången och försvinner ner i sin gömma igen.

Jag får två alternativ av den supersnälla och bemötande: "Antingen så släpper jag in dig på nästa visning så får du se de första fem minuterna av filmen eller så får du en ny biljett till samma film."
-"Jag kan inte se början av nästa visning för jag måste med en buss hem och att åka in en annan dag, 5 mil tur & retur, för att se om en film gratis är inte GRATIS för mig! Det är ett heldagsprojekt för mig! Ska jag åka in för att se 20 minuter reklam och fem minuter film för att sedan resa mig upp och GÅ? Vet du hur sura folk blir i en biosalong när man gör så?!"
"Nu tycker jag inte du ska ta sån ton med mig" säger den supersnälla och bemötande och jag förstår hen. Jag är stor, skäggig och röd i ansiktet med en framstående ond finsk panna och inser att jag måste nog framstå rätt så "jag har mördat för mindre". Jag ber om ursäkt och ber att få en biljett så jag kan se om filmen.

Den supersnälla och bemötande hämtar en fribiljett så jag kan gå och se vad jag vill. För vissa är helt enkelt... supersnälla och bemötande. Tack.


Hoppas jag kan använda den när jag köper biljett på hemsidan...Bra blogginlägg från Skräckel:
Biolotterietbloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Alliansen Assemble

Teckningar

Klicka men inte rösta!

(Eller rösta får du väl men du kan inte. Inte här. Här kan du bara göra bilden större.)


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Slampiga män och osäkra dödsorsaker

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:
"Först var det Elizabeth Olsen och Charlize Theron. Nu kopplas Alexander Skarsgård ihop med en ny kvinna", står det i nöjesartikeln om Alexander Skarsgård. Vilken kille. Eller "vilken slampa" som han skulle ha kallats om han var tjej.


Vem är det som kallat Cox för slampa? Jo: Aftonbladet. För i själva artikeln står det: "En av cheferna för NBC dömde ut Courteney Cox rollfigur innan tv-serien ”Vänner” hade premiär. Don Ohlmeyer upprördes över Monica Gellers lättsamma inställning till sex". Hennes rollfigur. Ganska... stor skillnad.

För att sammanfatta: Skarsgård är het för att han ligger runt medan Courtney Cox är en slampa pga... hennes gamla Vänner-karaktärs "lättsamma inställning till sex"?!


Sen dog ju Beastie Boys MCA vilket suger på otroligt många olika sätt. Det är nästan enklare när musiker man gillar dör om de gjorde deppig gubbrock för när jag lyssnar på Beastie Boys så brukar jag bli glad. Och jag kan se att Aftonbladet KÄMPAT för att inte göra en sensationsnyhet av hans bortgång men... jag kan inte låta bli att tro att de först tänkt gå "han kanske blev MÖRDAD/tog livet av sig/knarka ihjäl sig"-vägen de så gärna brukar göra. Men sen sa någon på redaktionen: "Du, det där är ganska osmakligt - ta bort den där skiten."

Men jag tror de missade en skamfläck:


"Osäker dödsorsak"? Really? Visst känns det bittert, Tobias, att det där inte blev ett löp, va? Eller det kanske det blev, jag har inte kollat...


God natt din hesa jävel.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Sälj Grej Med Tjej

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Vill man hitta kritik angående hur patetiskt det är att försöka sälja produkter med halvnakna tjejer så ska man kolla in Sälj Grej Med Tjej och inte Aftonbladet.se. Men NU såg jag äntligen en text som iallafall ifrågasätter det. Och med "text" så menar jag "betald annons" från Bytbil.com som tar upp hur kineserna kritiserade en bilmässa för att visa för mycket hud. Och med "ifrågasätta det" menar jag "nämna det".

Bra jobbat, Bytbil.com! Synd bara att era andra texter ser ut så här:

Bilar & Brudar.

Jag antar att Bytbil.com verkligen gillar... reklam?

Men annonsen var ändå lite närmare mina drömmars 2012 än resten av Aftonbladet.se som som vanligt såg ut så här:


(Bara ett litet urval, så klart.)
Aftonbladet.se eller "Aftonbrösten.se"?Tidigare "Dagens God Afton"-inlägg på ämnet:
Aftonbladets Vulgära Säljknep
Star-kvalité
Inga jämförelser
Sex Säljer... sport.
Svenska Mr. Skin
På bättringsvägen!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!