SF Bio - Epilog.

I-landsproblem

Ja, jag har ju haft mailkontakt med SF Bios informationschef Thomas Runfors som några få av er har läst här. Som ni märkt har det varit ganska tyst om det efter mitt senaste inlägg (som ni bör läsa HÄR) för drygt två veckor sen. Inte för att Thomas inte har svarat utan mest för att det svar jag fick inte riktigt svarade på några frågor. Mest för att han inte tyckte att jag frågade några frågor:


............................
From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/26/12 02:12 PM
To: Janne Widmark
Subject: SV: SV: Digitalisering i Umeå?

Hej! Bland diverse spekulationer, gissningar och synpunkter har jag lyckats urskilja två frågor:

1. Om digitaliseringen kommer att påverka biljettpriset något?

2. Varför man måste digitalisera alla salonger?

Och mina svar:

1. När det gäller biljettpriset så kostar digitaliseringen ca 800 000 - 1 miljon kronor per salong. De avgifter som filmbolagen bidrar med i form av VPF är ett bidrag från deras sida eftersom deras kostnader för bl a framställning och filmkopior minskar. Men det täcker inte på långa vägar våra kostnader, dock har vi inga planer på att varken höja eller sänka biljettpriset p g av teknikskiftet. Dock tar vi ut en extra avgift för 3D-filmer, men det tror jag att alla biografägare gör.

2. Man kommer inte längre att satsa på att ta fram kostsamma analoga 35mm-kopior varför vi måste digitalisera alla salonger om vi skall kunna fortsätta att visa nya filmer. Självklart finns det äldre filmer kvar i 35mm, men det är ju inte vår grej att visa gamla filmer. Vi vill visa nya filmer och det tror jag också att vår publik förväntar sig.

Dina övriga kommentarer får stå för dig och dina anonyma källor.

 Hälsningar Thomas R


..................................


Ja, jag kan förstå att mitt inlägg var rörigt och det kan vara lätt att missa att huvudfrågan gällde om digitaliseringen och valet av den billigare & sämre 3D-tekniken SF Bio valt att köpa in gör bilden mörk och... sämre. Det är lätt att missa i ett blogginlägg som heter "Det börjar se mörkt ut på SF Bio". Så jag skickade ett nytt mail för att förtydliga:


...................................

From: Janne Widmark
Sent: 05/01/12 11:13 AM
To: Runfors Thomas (SF Bio)
Subject: Re: SV: SV: Digitalisering i Umeå?

Hej!

Jag ber om ursäkt för att mitt förra brev blev så rörigt - skulle nog inte skrivit det med feber.


De frågor jag och "mina anonyma källor" har är:

1. Varför köra på det sämre 3D-systemet (Master Image, istället för Dolby 3D) som gör bilden mörkare?

2. Hur påverkas 2D-visningar av att projeceras på silverduk?

3. Är det inte att slänga 1 miljon/salong i sjön om det kommer ett nytt system inom ett år bara? Hur ska SF Bio kunna visa t.ex. The Hobbit-filmerna i 48fps och 4K med enbart 2K-system?


Bonusfråga: När tror SF Bio att en prissänkning
[kommer] för kunderna som möter upp kvalitétssänkningen vi upplever? 1990 kostade en biobiljett 45 kronor och nu betalar vi 140 spänn.

Bonusbonusfråga: Varför kostar 3D mer? Är det glasögonen så lovar jag att många skulle behålla sina glasögon till nästa visning eller kanske köpa egna i era godiskiosker.


MvH
//Janne Widmark

........................Men dessa frågor har jag inte fått något svar på så... Ja, jag får väl helt enkelt hitta på saker själv med mina anonyma källor och... stå för det? Så här kommer mina "svar" som PÅ RIKTIGT bara är "diverse spekulationer, gissningar och synpunkter". Okej om jag låtsas att det är era svar? Great!

1. Vi är snåla och våra kunder vänjer sig snabbt vid skit och kommer ändå inte märka någon skillnad. Du ska vara glad att vi inte gör något viktigt som att jobba på barnsjukhus eller nåt sånt.

2. De blir skitbra! Hahaha! Förlåt jag kunde inte hålla mig för skratt där. Men seriöst: det blir sämre men precis som om du står i ett mörkt rum så vänjer sig dina ögon efter ett tag och du märker knappt någon skillnad. Det är därför vi även tänkt spara in ytterligare pengar på att ta bort alla lampor på SF Bios biografer.

3. Vem gillar inte att köpa ny prylar för andras pengar!? Erkänn att du som köpt en iPad 2 redan förhandsbokat iPad 3-10 "baraföratt"... The Hobbit kommer vi helt enkelt visa i 2K upplösning i 24 fps men skriva på affisherna att det är någon ny hokus pokus teknik från "skaparna av Avatar" eller nåt sånt. Har funkat förr.

Bonusfrågan: Trots att biobiljetter är nog den produkt på marknaden som blivit dyrast med tiden (förutom cigaretter pga skatten) så är vi inte oroliga. Folk kommer hit vad vi än gör och kommer inte börja ladda ner film eller nåt sånt. Det är bara en fluga. Eller hur?

Bonusbonusfrågan: Vi är unga. Vi behöver pengarna. Vi vet inte vad vi gör...Men det där är mina medvetet korkade svar och inte SF Bios. Skulle vara hemskt om det var så, eller hur?Det kan låta som om jag är på krigsstigen mot dig, SF Bio (gårdagens blogginlägg hjälper nog inte heller) - men så är det inte. Förutom en handfull (snarare en famnfull) människor så är nog FILM det jag älskar mest. Så när jag går på er så här så är det mer i form av släktingen som oroar sig och bryr sig om en kusin som stinker sprit på barnkalaset. Jag tror du behöver hjälp, älskling.
Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.

Tidigare inlägg:

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin