Tack för hjälpen, SF Bio! Tack.

I-landsproblem
Det här är ett sånt där blogginlägg som när jag läser andra skriva liknande så tänker jag "fan, vad jag hatar bloggar". Det är ett gnälligt och  själviskt "tyck synd om mig"-inlägg om ett problem många här i världen önskar de hade istället. Men nu är det en blogg jag har och jag är för cool för att spela cool. Men ni kan vara det och kolla på nåt annat om ni vill. Jag rekommenderar rubriken "TECKNINGARNA", om ni kollar lite längre upp.

Var på bio och det började bra. Jag köper biljetter på SF Bios smidiga hemsida och...
...behövde bara slå in 82 (åttiotvå!) siffror (ja, jag räknade) och använda 7 (sju!) olika kort för att köpa 2 (två!) biljetter. Jaja, det är ett pris jag gärna betalar eftersom jag är 5 mil från biografen, saknar körkort och vill inte åka hela den vägen bara för att finna att biljetterna är slut och åka "lika lång väg tillbaka". Jag överlever det. Jag får dessutom perfekta platser i mitten av salongen (vilket är bäst när man kollar på 3D - i vanliga fall ser jag till att sitta långt fram).

Väl i salongen började det också bra: En i personalen gick fram och sa "Tyvärr blir det ingen reklam innan filmen". Yay! Jag hatar bioreklam! Jag skulle vara 100% för reklam om reklamen betalade min biobiljett - som Spotify. Skulle gärna betala för reklamfri bio... som på Folkets Bio. Men hen fortsatte prata: "Så istället få ni kolla på en svart duk i tio minuter som OM det var reklam och... ja, prata lite med varandra."

Va? Varför... kan man inte bara rulla igång filmen istället för att vänta? Det finns säkert en konstnärlig förklaring. Eller en byråkratisk. Eller en logistisk. Men dock ingen LOGISK förklaring.

Jaja, jag får väl leka lite med mobilen tills filmen börjar då... 9 minuter senare stänger jag av mobilen. (HELT. Inte ens inställt på "tyst" för jag har bra anledning till det.) Filmen sätter igång! Yay! MEN det är något som inte stämmer... Ni som följer den här bloggen har kanske sett att jag tidigare tagit upp det här med att SF Bio valt att köpa in den billigare sämre typen av 3D-projektorer som gör bilden mycket mörkare? (Läs: HÄR.) Det verkar de ha fixat så här:Jepp. Det där är strålkastare som lyser på duken. Och ja: jag slår på mobilen för att ta det här fotot och ni som har iPhone vet hur lång tid det tar... Jag misstänker så klart att jag inte ska hinna men jag hinner. Jag hinner tillochmed bränna iväg två första försök med BLIXT på för att jag är en idiot. FÖRLÅT alla andra redan sura i salongen! Hela publiken vrider och vänder på sig, väntar på att någon i maskinrummet ska göra något... men inget händer och filmen rullar på.

Varför? För att vi är svenskar som inte vet hur man klagar (förutomiskitnödigabloggarnärdetredanärförsent). Trots att man många gånger fått höra att "om det är något problem så är det bara att komma ut och säga till så fixar vi det!" Vet dom inte att man tackas med kyssar och kramar från SF Bio om man hjälper dem att göra bioupplevelsen bättre för alla? Så jag tar en halstablett och ursäktar mig - "ursäkta... förlåt... ursäkta... Oj, hoppas det inte gjorde ont... förlåt..." - klämmer mig ut med jacka och läsk förbi nu svinsura biobesökare. Inte nog med att duken har lila spotlights på sig: en fet jävel klämmer sig ut förbi dem. Förlåt. Ursäkta.

Väl ute finner jag... ingen. Jag går runt i tomma korridorer där det inte finns någon. Går ut under repet som ska hålla folk ute och ser långa köer som leder fram till godisförsäljarna. Många barn... Jag får ångest och ORKAR inte tränga mig förbi dem för att klaga till någon som troligtvis bara har koll på popcornmenyer. Jag ser, längre bort, en äldre hen med SF-uniform vid en salong och jag vinkar för att få hens uppmärksamhet och får ett "JAG VET!" till svar innan hen försvinner. Jahapp.

Jag går tillbaka till salongen och strålkastarna är nu avstängda. Men jag vill inte återigen klämma mig in till min plats i mitten och göra biopubliken CHOCKSURA (för att ta till Aftonbladet-språk) så jag sätter mig på kanten. Där 3D inte är bäst. Där jag aldrig skulle bokat plats om det så var de sista lediga platserna.
Jag har missat början på filmen - så någon får gärna berätta för mig hur Loki kom tillbaka från den där LSD-dimensionen han slungades in i i Thor och varför Hawkeye var ond. Jag kan nu alltså lämna salongen och... vänta 3 timmar på att få åka buss 5 mil hem igen. Eller sitta kvar och se fast jag inte längre vet vad som hänt och har lite dåligt humör... men då dyker Scarlett Johansson upp i rött hår och jag fastnar. Stäm mig.

Pang boom krash - filmen är king. Hulk mot Loki kan vara det bästa som hänt en [mörk] bioduk.

Men jag går iallafall efter filmen för att fråga någon om jag kan få pengarna tillbaka. Mest för att se om jag har några rättigheter och för att det är en halvtimme tills min buss går. Det är långa köer till godiskioskerna igen så jag väntar tills jag ser någon annan i personalen. Då dyker hen som skrek "JAG VET!" åt mig och jag frågar, i mitt tycke artigt: "Vem ska jag prata med angående att få pengarna tillbaka pga en dålig visning?"
-"Varför dålig?"
"Jo, det var en strålkastare på duken så jag var tvungen att lämna salongen för att-"
-"Det där har aldrig hänt!"
"Vill du se en bild?" frågar jag och tar upp min mobil varpå hen ger mig ett "talk to the hand" och vänder mig ryggen.

NU är jag sur men biter ihop. Jag går till godiskiosken där det är långa köer. Så jag väntar... tills en i personalen blir ledig. Supersnäll och bemötande på alla sätt! Jag förklarar min situation men hen säger att jag skulle ha lämnat salongen och sagt till någon. Nu gick jag ju tillbaka och såg färdigt filmen! Då kommer "JAG VET" tillbaka och lägger sig i, upprepar det den supersnälla och bemötande sagt fast med ett finger i mitt ansikte. Jag förklarar att jag är manusförfattare och att de första fem minuterna i en film är de VIKTIGASTE i en historia. Det har "JAG VET" ett svar på:
"Inte i DEN filmen!" och vänder oss ryggen för andra gången och försvinner ner i sin gömma igen.

Jag får två alternativ av den supersnälla och bemötande: "Antingen så släpper jag in dig på nästa visning så får du se de första fem minuterna av filmen eller så får du en ny biljett till samma film."
-"Jag kan inte se början av nästa visning för jag måste med en buss hem och att åka in en annan dag, 5 mil tur & retur, för att se om en film gratis är inte GRATIS för mig! Det är ett heldagsprojekt för mig! Ska jag åka in för att se 20 minuter reklam och fem minuter film för att sedan resa mig upp och GÅ? Vet du hur sura folk blir i en biosalong när man gör så?!"
"Nu tycker jag inte du ska ta sån ton med mig" säger den supersnälla och bemötande och jag förstår hen. Jag är stor, skäggig och röd i ansiktet med en framstående ond finsk panna och inser att jag måste nog framstå rätt så "jag har mördat för mindre". Jag ber om ursäkt och ber att få en biljett så jag kan se om filmen.

Den supersnälla och bemötande hämtar en fribiljett så jag kan gå och se vad jag vill. För vissa är helt enkelt... supersnälla och bemötande. Tack.


Hoppas jag kan använda den när jag köper biljett på hemsidan...Bra blogginlägg från Skräckel:
Biolotterietbloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin