Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 3

I-landsproblem
Ja, då var det dags igen! Milla, den okrönta drottningen av horribla actionposer, är tillbaka i en ny film i Resident Evil-serien som pissar på sina fans (tur jag inte är en av dem) med ett manus som mest liknar en sås som skärt sig och extremt fånig action med poser hämtade ur förtexterna till valfri säsong av Top Model. I skrivandets stund har inte filmen haft premiär än - bara några klipp och några trailers har släppts:
 
Nå. Än så länge har jag inte sett skymten av "Gå ner på ett knä - paus - titta upp"-posen jag tog upp i Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 1 men det känns som att trailern är vad som är kvar av filmen då man klippt bort alla såna eftersom Milla ääälskar den posen. Speciellt efter att hon fått göra sin trademark-pose: "Jesus Milla-skuttet" som jag gick in på i Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 2. Finns faktiskt inte något sånt HELLER i trailern men det finns tecken på att vi kommer få se det:

Jepp. Hon kommer garanterat hoppa ner för det där huset.
 
Lite mer "Milla leker Jesus"poser hintas i ett bakom kulisserna-reportage där vi ser Milla byta upp sig från att ligga i luften till att ligga i vatten som om hon var Jason Bourne:

Klassisk Milla.
 
 
Däremot så innehåller trailern och de klipp jag sett en ny pose jag inte gillar. Posen är inte ny och jag har alltid hatat den men den är ny i den här bloggen:
 
 
 
Den lodräta 360-sparken!
För när slagsmålet blir för intensivt så har nöden ingen lag och du bara måste ta till en spark som är överdrivet komplicerad och ser ut som du/din stunthen hänger i vajrar. Du ska HELST använda den medan du håller i andra vapen som skulle varit snabbare och smidigare men du gör den ändå för att du älskar posen.
 
Exempel:

Jo, den här bilden är filmad från sidan, de ligger inte på ett toalettgolv och krålar.
Men här ser vi Milla snurrar runt, sparka personen framför sig i hakan...
...för att sedan lätt som en plätt landa på fötterna. Helst ska varvet runt gå lite långsammare än det tar för den som blir sparkad att landa så det ser spektakulärt/"hänga i linor är ballt" ut.
 
Vi tar det igen. Ca 20 sekunder senare, från SAMMA SCEN - så ni verkligen ska kunna känna igen er:
Milla attackeras av två män som bestämt sig för att inte röra sig så snabbt så hon hoppar upp baklänges som om hon tänkt höjdhoppsfloppa över världsrekordet utan att ta sats och...
...sparkar mannen framför sig i hakan. Men medan hon ändå hänger däruppe så...
...kan hon lika gärna sparka den andra i huvudet.
 
Hänger ni med? Bra. För nu kommer överkursen och då vill jag först lära er en TILL actionpose jag hatar!
 
 
 
Kan inte hålla i vapen
...vilket kanske inte låter som en pose men i händerna på rätt filmskapare och Milla så kan det bli en egen konstart. Vi stannar kvar i scenen i den onödigt långa vita korridoren som inte kan fylla någon som helst vettig funktion.
 
Milla är i knipa! Hon måste ladda om sin pistol som hon ändå inte använder då hon tycker det är lättare med den lodräta 360-sparken och svinga med en cool kedja som man bara måste ha när man slåss mot artiga zombies (?) snällt låter henne ta dem en och en. Men en av dem är inte lika snäll och viftar sin arm så hon tappar hennes magasin och...

...hon tappar den tydligen uppåt i luften. Och Milla tittar på den som om Patrik Swayze i Ghost just uppenbarat sig för henne. Eller Jesus.
Magasinet flyger HÖGT upp i luften innan det vänder ner igen och...
...nähe? Det fortsätter uppåt så Milla måste fortsätta slåss mot de artiga zombisarna.
 
Hur länge är magasinet uppe i luften? Tja, det är svårbedömt då klippet lagts ut på internet för att locka publik så i den färdiga filmen är det kanske längre men i klippet som det är nu så är det där uppe i 15 sekunder. Under den tiden hinner hon spöa att par andra zombies - bland annat ta ut det tomma magasinet ur pistolen, kasta upp det i luften och sparka iväg det i ansiktet på en zombie innan hon lungt...
...tar det första magasinet när det väl bestämt sig för att komma ner.
 
 
Hänger ni med fortfarande? Jag tror er inte så här kommer en repetition!
 
I det här exemplet, från samma film, från ytterligare en av de få scenerna de släppt för att locka publik ser vi nån annan tjej göra en "Den lodrätta 360-sparken" på Milla så hon kan göra sin "Kan inte hålla i vapnet"!

Den här tjejen behöver dock stå på en hand när hon gör sin "Den lodrätta 360-sparken" och sparka vapnet ur Millas hand (varför har hon ens vapen?) men...
...hon landar lätt på fötterna...
...och fångar vapnet.
 
Jag ser att det är en av er där längst bak i klassrummet som fortfarande inte är säker på hur det här fungerar. Så, återigen: samma film men annat klipp som ska visa vilken cool film det är med massor av originell action:

Milla, längst till höger i bild, har två enorma automatpistoler som hon pepprar mot ytterligare en annan tjej i filmen så tjejen har inget annat val än att hoppa undan från kulorna...
...eller rättare sagt MOT kulorna och med "Den lodrätta 360-sparken" slår världsrekord i både höjd- och längdhopp. Tjejen kan alltså undkomma automateld i luften så hon behöver inte använda den här sparken för att ta ner Milla då hon hellre kan...
...avsluta hoppet med att sparka bort BÅDA pistolerna ur Millas händer. SERIÖST, varför har hon vapen?!
 
Varför inte bara sparka Milla i huvudet direkt? Jo, för då skulle hon inte senare kunna...
Fucka den här filmen, alltså - jag ger upp.
 
 
 
Tidigare inlägg:
 
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Actionfilm, Milla Jovovich, Pose, Resident Evil, Retribution;

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin