Eastwooding en svensk stol

I-landsproblem
 
Alla snackar om Clint Eastwoods tal till en tom stol där en osynlig President Obama (som bara republikaner kan se) sitter. "Haha! Gam'gubb'n snacka med en tom stol! Va' knasigt!" Nja, jag tycker det enda som var konstigt med det var att vi fick se en republikan visa upp en fantasiförmåga. När Will Ferrell gör stort sett samma sak i sin enmansföreställning You're Welcome America så vinner han priser istället.
 
 Det kallas "enmansshow".
 
Allt annat överskuggades i media eftersom vi bara bryr oss om Pale Rider tala inför en ack så pale publik eftersom han är den enda av talarna som vakterna på Spy Bar skulle släppa in utan att fråga vem han är. Men det fanns annat än spöket av en kändis som gjorde bort sig på det där konventet som var mycket värre... speciellt om man för ett ögonblick tror sig att vi svenskar skulle vara så himla mycket bättre än de "korkade amerikanarna". Så sätt dig ner i IKEA-stolen Sverige, jag har lite funderingar...
 
 
I pauserna spelades tuff rock för att visa att publikhavet av vita äldre kränkta män måste vara en hallucination, musik som Stevie Wonders Signed Sealed Delivered (för att han bokstavligt talat inte kan se att det bara är vita äldre kränkta män i publiken?) eller liveframträdande av gamla American Idol-stjärnan Taylor Hicks som framförde Taking It To The Streets för det är ju det Mitt Romney är känd för, hans street cred som är ungefär på samma nivå som när J.Lo sjöng Jenny from the Block.
Men hur skulle det se ut om du gjorde det, Sverige? Tja, när Reinfeldt skulle presentera regeringsförklaringen 2008 så gick han upp på scenen för snabbt då det visade sig att Moderaternas kulturpolitik inte dödat all kultur än då det skulle spelas musik först. Han fick stå där tyst och "kungahus-le" åt musik han inte vill höra innan han kunde börja tala om hur de ska dra ner på flum-kultur. Sen har inte något svenskt parti riktigt behövt dölja sin bleka publik eftersom du, Sverige, "inte tänkt på det" än.
 
 
En av många talare innan Mitt Romney var hans son Craig Romney. Stort sett det enda som uppmärksammades där var hur killen smackade medan han talade och var nära till tårar när han pratade om hur hans Joakim von Anka-rika pappa räddat dem från misären genom att födas med silversked i mun. Fint. Det var alltså med för att "förmänskliga" den så farligt robotliknande Mitt - de vill ju inte att någon ska missta honom för en bankomat som tar ditt kontokort när kontot är tomt. Men Craig började med att snacka lite spanska:
 
...då stödet från de latinamerikanske medborgarna är lika med noll eftersom Mitt skiter i dem eftersom de anses vara ett "problem" men deras röster tar han gärna emot. "Titta, min son pratar spanska! Wow, det är PRECIS som att svarta röstar på Obama pga hans hudfärg!".
Ja, det är lätt att skratta åt det men det är bäst du sitter kvar i stolen, Sverige. Grejen är att de KAN göra det. Du kan inte. Hur skulle det se ut om Fredrik Reinfeldts lilla rasist till son skulle ställa sig upp i talarstolen inför pappas tal och prata Samiska för att locka deras röster? Nä.
 
 
De plockar fram en annan framgångsrik republikansk talare: Amerikas före detta president! ...-s bror, Jeb Bush. Mycket talar för att republikanerna kommer satsa på honom som presidentkandidat 2016 (för ingen tror att Mitt Romney kommer 1.) vinna i år och 2.) om han gör det dumpar de honom 2016. Och eftersom amerikanare vilkorslöst älskar Bushkis så kommer de garanterat rösta på det även en tredje gång. Jeb klampar upp på scenen och säger att hans bror minsann höll Amerika säkert medan han satt i Vita Huset.
 
 
Ja, och alla de andra gångerna orkaner och grejer dök upp. Kul.
Är du så mycket bättre, Sverige? Nä. Det finns väl inte ett enda parti i det här landet (förutom Miljöpartiet) som inte låtsas att varje gång en ny ledare väljs in så ska hen sitta där i all framtid. "Partiet är säkert nu med X som ledare! Och så kommer det förbli!". Eloge till jänkarna igen för att faktiskt visar att de tänker framåt - trots att budskapet klingar "vi har fler idioter på lagret".
 
 
Amerikanarna vräker ur sig "AMERICA!" så ofta de kan och lyckas bygga upp världens största självförtroende. De säger det så ofta att det känns som om landet förvandlats till Being John Malcovich och krypt in i sitt eget hål och väl därinne kan de bara se sig själv säga "America. America America. America?"
I Sverige vågar vi knappt nämna ditt namn för några idioter har stulit dess innebörd - shalalala - så vi väljer att hellre säga saker som "vi i Alliansen" eller "vi rödgröna". Nä, det är bara ett gäng rikspuckon som inkluderar ALLA i sina tal - fast de vill exkludera en hel del av oss.
 
 
 
Så vad vill jag ha sagt, Sverige? Är amerikanarna bättre än oss och att vi skulle försöka bli lite mer som dom? Nä, jag menar bara att alla är idioter.
 
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin