Umeå Filmfestival är tillbaka! Igen!

I-landsproblem
 
...typ.
 

Ni vet att jag älskar dig Move men... jag har lite [ledande] frågor: Visst görs det massor med reklam för Move? Och alla vet vad "Move" är nu? För jag har en känsla av att det är exakt likadant som förra året.
 
Pressutskick ute? Posters? Lite sköna skvaller om nån film som kanske ska visas? Nånting? Det är lite drygt en månad kvar och jag vet ingenting trots att jag redan nu hänger på låset och vill släppas in NU. Nu vet vi enbart att det ska visas fotbollsfilm på festivalen och det är väldigt lätt att tro att det BARA kommer vara fotbollsfilm då. Så även om ni skulle teasa oss med att säga att det ska gå en svintråkig tjeckisk film om navelsvamp så skulle man ändå få en "jaha, dom visar annan film också!"-känsla.
 
Jag har aldrig gått på och skulle säkert gå vilse på House of Metal men jag vet ÄNDÅ när det är och man kan redan se vilka som är bokade till festivalen i mars 2013! På Moves hemsida är det inte mycket info att hämta och gudarna ska veta att inget är skrivet för att locka filmbesökare. Det står lite info och jag är säker (100% faktiskt) att filmquizet och att feministisk filmfastande Wanda Bendjellou kommer vara svinbra men hur är det med FILMERNA?
 
Jag vill skriva "det är inte för mycket begärt att få se ett program nu!" men jag vet att det faktiskt är det - trots att alla stora festivaler brukar vilja ha sålt sina biljetter långt innan festivalen börjar. Jag begär bara om att få kittlas lite med en eller två titlar! Jag har hört cirka tusen fler grejer om VAFF än om själva filmfestivalsdelen av Move...

Kom igen nu, se till att folk som inte är med i nån Facebookgrupp man i bästa fall kollar en gång får veta att det är på gång! Få oss filmälskare att drägla och spara pengar i tid så man har råd att se ALLT på festivalen (det är ändå SJUKT många fattiga filmintresserade studenter i våran fina studentstad). Överraska oss inte med en presskonferens EN DAG före festivalen som ni gjorde förra året.

Hemlighetsmakeri och exklusivitet var kanske ett coolt sätt att dra folk till ravepartyn på 90-talet men det funkar inte riktigt med en filmfestival. Se nu till att det inte blir som förra året då jag gick omkring ensam i ett mörkt Folkets Hus (seriöst: se till att tända upp Folkets Hus i år) mellan filmerna jag såg. Filmerna var jäkligt bra men ingen visste att de visades.
 
 
 
Känns som jag med detta inlägg gjort mer reklam än Move gjort...
 
 
 
Förra årets inlägg om Move:
Umeå Filmfestival är tillbaka!
Move
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin