Dagens God Afton...press: Luktar Expressen

Dagens God Afton
Från dagens Expressen.se:


Det är skönt att det fortfarande finns kvällstidningar som går till botten med en historia. Scoopa upp det bara!


BONUS: Dagens Stefan & Christer:
"Har vi någon som kan intervjua Carl Bildt angående Lundin Oil?"
-"Sten är ute och sniffar svinröv."
"Så han är redan där?"

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Gud kommer

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Är det en bra grej? Jag menar... Nuförtiden är det inte många svenskar som ens tror på Gud men låt oss för stunden påstå att han finns. Vad är Guds stora bedrifter i sänghalmen egentligen? När han låg med en 12 år gammal flicka som trots att hon blev på smällen påstod hon att hon fortfarande var oskuld. FATTA hur dålig man måste vara i sängen då! Inte för att 12-åriga flickor är experter på det. Sen dess verkar han gett upp sex helt och hållet...

...vilket jag tror de flesta 12-åriga flickor är glada för.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Äre int' coola nyheter?

Filmerna
Ain't It Cool News är troligtvis den största sidan för er som vill ha era filmnyheter med lite extra nörd på toppen. Och nu blev det liiite nördigare efter att Muldoon lagt upp ett gäng animerade kortfilmer han gillar och valde att slänga upp TVÅ av mina där! Sjukt kul.

Från Ain't It Cool News "Get Animated with this week's SATURDAY SHORTS":


FAT ACTION HERO: THE WORST ENEMY

Here we are with Janne Widmark's (@JanneFantastic) interesting answer to the age old question "Why are their no fat action heroes?" It's more a visual experience than a structured story to invest in and while it may lack the level of story that most shorts I've screened had, it's kind of damn awesome and just fun to watch.And after I checked out FAT ACTION HERO, I found myself checking out what else Janne had up on his YouTube account and found this bonus video, THE HANGING TREES. It's incredibly short and I might be reading a tab into it, but it feels like there's a much larger story here than we're privy too and I'm a sucker for films like that, one where it hints at something much bigger and asks you to use your imagination to build part of that story.

Nerdgasm. Trots att jag ju egentligen är manusförfattare så är det sjukt kul att få höra att han gillar den för att den är "awesome" trots att den saknar riktig story för... det är lite grann därför jag gör dem. Visst har jag lagt in undertext och sånt också för jag är helt arbetsskadad MEN det är för att få höra någon säga "awesome" jag gjort dem.

Och ifall The Hanging Trees är del av något större? Ja. Det är alla mina filmer. Jag drivs lite av känslan av att mina historier - hur banalawsome (jag tar patent på det ordet nu) eller komplicerade de än är/försöker vara så finns det mer (annat än tjockisskämt). Karaktärernas historia slutar/börjar inte här. Men ni kommer aldrig få se resten.


Här är några sköna kommentarer från Aint It Cools läsare:


Tigger_tails:
"Fat Action Hero: Very cool... the heart of John McClane in Kevin Smith's body (in a world where Die Hard 4 does not exist). The kill scenes are great, and would make for great live action fare.

I don't understand the end... is he relieved, or disappointed?
"

"The Hanging Trees:

- would make a great name for a band, at least if the Screaming Trees didn't already exist first

- a graphic novel brought to life

- cool pompadour in 1080p

- good use of minimal color palette"fuzzy_dunlop:
"I smell franchise (Nick Frost, Simon Pegg as sidekick, Edgar Wright directing).

"But I like the stairs!"

"Why, Fatty?"

"They're FUN!! wheezewheezewheeze"


justmyluck:
"FAT ACTION HERO: THE WORST ENEMY

I thought this was great — distinguished by the purposeful choreography and minimal graphics.

THE HANGING TREES

Striking and minimalist, again."


industriousangel:
"Fat action Hero - ok, I guess. But the Hanging Trees was really nice, even if a little too long. No, seriously - cut 5 seconds, this gets even better!"


gutshot
"every fucking video was cutouts with pivit points, getting slid around the screen. look up the 12 basic principles of animation on Wikipedia. that is shit every actual student of animation is told, and almost none of those are present in any of these animations. stick figure fights from like 8 years ago are better than any of these in pure animation skill.

give me something like Egoraptor, or alex butera or harry partridge, or fucking something worth watching..."(Kanske uppdaterar med några nya kommentarer senare?)Gå till Ain't It Cool och kolla in hela inlägget där ni kan/ska se de andra animerade kortfilmerna också!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Face/Off

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Shit, vilken tur att vi äntligen får se dessa bilder på hur Hitler skulle kunna förändra sitt utseende! De här bilderna gjordes tydligen 1944 för att man skulle kunna finna Hitler om han skulle försöka fly. Det får mig att tänka på en sak...


Publicerad i Aftonbladet: 2011-03-21

Visste Aftonbladet redan då att Juholt kanske skulle hamna i problem? Han har inte tvingats fly än men...

Hursomhelst så vet vi att i dagens moderna samhälle så räcker det inte att raka mustaschen och kamma sig lite annorlunda för att undgå misstankar. För vad du än gör med ditt utseende så kommer det väcka Aftonbladets intresse - det spelar ingen roll om det är något nyhetsvärde eller inte.


"Inte? Jamendå gör vi nåt om det!"


 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Hatar att bli förbannad på folk som vill rätt: Umeå International Short Film Festival

I-landsproblem
Jag blev så sjukt glad när jag fick veta att det fanns en kortfilmsfestival i Umeå! Vi är så jävla bra på det här i Västerbotten och sedan Umeå Filmfestival körde in i ett isberg försvann vår scen likt Galaxen för Umeås musikscen.

Jag lovar att det inte ett internt inlägg för Umeåbor som minns 90-talet - förlåt.

Men jag är förbannad för att jag fick reda på det IGÅR och festivalen börjar IMORGON. Men det är inte ens det värsta... Kommer ni ihåg när jag glatt skrev inlägget "Herr Nyfikenheten och Katten är färdig!" och i förbifarten nämnde att "en liten premiärvisning på filmen här i Umeå på fredag". Den lilla visningen är på festivalen!? Hade jag vetat det - vilketmantyckerattjagborde - så hade jag självklart skrivit plats och tid så alla kunde komma och se!

Så jag gör det nu:

Herr Nyfikenheten och Katten har premiär Fredag 24/3 kl. 20:00 i filmblocket som heter "Premier" där filmarna kommer vara med och snacka och flörta med er så ni kan bjuda dem på en öl efter visningen.

Den visas även Lördag 25/4 kl. 15:15 men då är filmarna eventuellt bakis.

OCH
DET
ÄR
GRATIS

Hur har arrangörerna tänkt? Att det gick bra när Refused hade en hemlig spelning? Varför göra om SAMMA misstag som "Umeå Filmfestival Ligth som jag vägrar kalla Move" som var så hemlig så att inte ens Umeås egna filmare visste att den börjat och där de höll en enda presskonferens SAMMA DAG som festivalen satte igång? Jaja, nyheten verkar iallafall nått Västerbottens-Kuriren dagen innan den här gången:


1995 startade jag Västerbottens Amatörfilm Festival (som fortfarande lever) och drog fulla salonger (större än den salong som ska fyllas nu) och då fanns det inga sociala medier med gnälliga bloggar och Facebook-grupper. Jag hade bara min skolas kopieringsapparat och ordet "GRATIS" att locka med:


Klicka för större GRATIS

Dom där gjorde jag på rasterna/under mindre viktiga lektioner. Själva programmet gjorde jag på Folkets Bio Umeå med GNUGGBOKSTÄVER för skrivaren till datorn hade pajjat (har tyvärr inget sparat ex). Umeå International Short Film Festival har en hemsida. På engelska?! Vilket får mig att tro att vi i Umeå är de sista om att få veta om det här/ingen vet något. Det gör det även lite svårare att tipsa om lokalt producerade filmer man sett därför att jag har ingen aning om vad vissa filmer döpts om till.

För helvete, jag älskar er alla som arrangerat det här! Det är FANTASTISKT att vi FÅR det här (för det är verkligen en gåva) men det skulle vara så mycket roligare att kunna dela det med folk som man inte måste "desperata kvarten"-ragga upp/gå själv. Och det är KNAPPT att jag vet om det ens.

Festivalens program (på engelska)

Mitt filmtips:

Flickan & Sirenen Teaser ( The Girl & the Siren Teaser) from Jakob Arevärn on Vimeo.


Visas i samma filmblock som Herr Nyfikenheten.


Gå och se kortfilm nu. Det är GRATIS.
Tidigare blogginlägg:
Hatar att bli förbannad på folk som vill rätt: Transportforskningsenheten

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det börjar se mörkt ut på SF Bio.

I-landsproblem
*Ny info har kommit så jag markerar vissa textstycken med ett * och rättelse längst ner, okej?

Jag vet att det är många som läser min blogg för att få läsa min ebrevväxling med SF Bio (nä, det är det inte) så här kommer det mera!
Den här gången handlar det bl.a. om varför du kommer få mycket mer tecknade filmer, dyrare biljetter och sämre 3D på köpet! BONUS: Se hur SF slänger pengar i sjön! Dina pengar!


SF Bios informationschef Thomas Runfors har svarat på mina senaste två frågor:

Vad händer med SF Bios 35mm-projektorer när de byter ut dem mot digitala projektorer och skulle de kunna tänka sig donera dem till t.ex. Folkets Bio eller något event till Kulturhuvud 2014?

I måndags fick jag svar men jag är febrig och ser typ Telletubbies i mitt snurrande sovrum så mitt svar har dröjt.


.....................

From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/23/12 12:09 PM
To: Janne Widmark
Subject: SV: Digitalisering i Umeå?


Hej Janne!

Digitaliseringen pågår nu över hela landet och vi behåller några av de gamla 35mm-projektorerna, andra säljs eller skrotas. Mig veterligen har det inte kommit någon förfrågan från någon i Umeå om att ta över någon projektor, men om så sker får vi väl ta ställning till det då. Dock tror jag att de flesta ändå vill köra digitalt framöver, så intresset för gamla projektorer är tämligen svalt.

Svaret på din bonusfråga: Nej, det blir bättre.

Hälsningar

Thomas Runfors
...........................


Så ifall det är någon som är sugen på en 35mm-projektor så kontakta SF Bio! De kommer vara sjukt värdefulla inom nåt år efter de har skrotat alla.

Min bonusfråga var om inte digitala projektorer var sämre än 35mm? – en fråga jag baserat på att digital upplösning är på 2K medan analog upplösning är stort sett oändlig. Men jag har fått höra att skillnaden faktiskt inte märks så jag köper det! Tydligen ska bara de mörka partierna se ”lite annorlunda ut”. Inte sämre, bara annorlunda. Man ska alltså inte kunna se någon skillnad. I stand corrected! Allt som är bättre går jag med på!

Men för vem är det egentligen bättre för? Om publiken inte ska märka någon skillnad – varför göra det? Jo, för att kunna visa 3D i alla salonger ** – och då vet vi vilken TYP av film vi får i salongerna (tur att jag gillar tecknat och 3D). Men jag ska inte göra det här till en smakfråga just nu.
Tar du ett steg närmare dödar jag dig, Smurfjävel.

Nu är det så att SF Bio har sparat in pengar genom att köpa in den sämre typen av 3D, Master Image, istället för Dolby 3D. Skillnaden? Med Master Image måste man byta från vit till silverduk och det innebär att du bara kan utvinna ca 10 % av det ljus du får mot en vit duk *. Så vad händer då med en bild där det mörka redan ser ”lite annorlunda ut” om bilden blir ännu mörkare? Wow. Nu ser jag verkligen fram emot att se Prometheus i 3D. Men det är säkert ”bättre” i 2D? Som du säkert redan kan ladda hem i samma upplösning som du får se filmerna på bio.

Så SF Bio har inte gjort den här förändringen för publikens skull. Har de gjort det för sin egen skull då? Tja, de har ju så klart sparat in pengar på att köpa den billigare 3D-tekniken och iochmed digitaliseringen så (nu gissar jag bara) sparar de pengar på frakt då filmerna nu kommer på USB-minnen istället för stora filmrullar. Plus att tekniken blivit så enkel att personalen som numera bara anställs för att sälja popcorn kan trycka på ”play” innan visning.

Favorit i repris: Så fort godiset är sålt...
...släcks lyset och SF Bio-personalen går hem.

Kommer det påverka biljettpriserna något?

Min gissning: Nä, vi kommer nog få betala 140 spänn för att se Madagascar-uppföljare i 3D för all evighet.

MEN jag kan faktiskt motivera till varför de inte bör sänka biljettpriserna just nu! Jo, iochmed att SF Bio byter till digitala 2K-projektorer NU så kommer de snart tvingas uppgradera till nästa format vilket kommer att vara MINST 4K . Sen kommer ju Peter Jackson med den där Hobbit-filmen som ska visas med det ännu nyare formatet där filmer visas 48 bildrutor i sekunden istället för de 24 vi kör med idag. Den kommer lagom till Jul. Så det är lite som att köpa ett Playstation 2 idag alltså.

Men å andra sidan så behöver inte SF Bio oroa sig för pengar då de tar ut en så kallad VPF (Virtual Print Fee) från distributören. Tror att kostnaden är ganska saftig (typ 5400 för en sättning per salong och vecka?). Så om man byter salong efter en vecka tas avgiften ut igen. Detta medför att vi kommer under närmaste 3 åren inte se så mycket kvalitetsfilm i Umeå. Men SFI har uppmärksammat detta problem och ett stöd kommer för detta. Det är också så att detta system är importerat från utlandet och alla distributörer har skrivit på avtalet med SF och i avtalet står det att bryter SF avtalet och visar en säg SVENSK FILM utan att ta ut avgiften så faller det hela och jänkarna slipper betala för sina filmer. I korta drag SF är bakbunden av Amerikanska studios, vilket de bara är glada över. Återigen är SF Bio "tvingade" av "marknaden"...

Jag vet inte riktigt vad allt det här med VPF betyder men...
det LÅTER skrämmande. Lite maffia-fasoner, liksom.

Samtidigt sitter vi i publiken och undrar varför filmen ser så mörk ut i salongen. ”Det är nog för att de tvingar oss att ha solglasögon på oss inomhus!”

Så min STORA fråga är: Varför måste man byta ut systemet i ALLA salongerna? Skulle inte det vara win-win om man behöll några 35mm-projektorer tills vidare, liksom?Vill tillägga att jag har fått hjälp med detta inlägg från folk som har tidigare jobbat inom biograf-sverige............................................
*Procentssatsen 10% är väldigt ungefärlig då man inte kan mäta ljuset mot en silverduk.

**Det blir inte troligtvis inte 3D på samtliga salonger men digitalt blir det iallafall.


Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.
 
Tidigare inlägg:
Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF BIO
Svar från SF Bio (inte SF)
Två nya frågor till SF Bio
Best of SF Bio

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Herr Nyfikenheten och Katten är färdig!

Filmerna

Äntligen är Frida Hammars Herr Nyfikenheten Och Katten, den lilla barnfilmen för vuxna om döden, färdig! Det har tagit sin tid att ratta pixlarna rätt men nu sitter de där de ska. Tror jag. Har faktiskt ingen aning då jag skippat att se på en "tjuvkiks-kopia" eftersom vi ska ha en liten premiärvisning på filmen här i Umeå på fredag. Då jag är manusförfattare så har ju jag sluppit brottas med pixlarna och kompromissmonstret den här gången så det ska bli spännande att se vad som finns kvar. Kan bara säga att det känns tryggt att veta att de som skött brottningsmatchen inte jobbar för Västtrafik.


Herr Nyfikenheten och Katten -teaser from HannaSofia on Vimeo.


Men vad ska jag ha på mig? Känns som dress coden är "bibliotekarie med Converse-skor och röd slips" men jag har ingendera. Kattpäls? Spelar ingen roll. Jag är ju som sagt manusförfattaren och manusförfattarens roll på en premiär är att sippa på en drink i ett mörkt hörn och gömma sig i skuggan av skådespelarna. Hm. Undrar hur jag ska göra det nu när det är digitala skådisar?

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens Kollektivet Barata: Skådespelare. Behövs dom?

I-landsproblem
Slänger upp ett par inlägg ur Biblioteket Barata lite då och då. Varför? Det är ju bara internt och korkat. Precis därför.


Inget större fel på handstilen men jag textar ändå för att göra det lite läsvänligare för er som är för unga för att förstå text på papper - och så ni ska slippa läsa allt i caps lock:

"Dec -99

Who's That Knocking at My Door?, The Last Temptation of Christ, Mortal Thoughts, Death Watch, Exposed& The Two Jakes lånar Adam genom Johan (det är även hans filmer).

Därför att Adam är inne på skådespelare i film. Han tror dessa har betydelse och har därför bestämt sig för att se allt av vissa sådana. I detta fall Harvey!

(Även Flesh For Frankenstein slank med på ett av banden)"
Jag vill understryka för mina skådespelarvänner att det INTE är jag som skrivit texten.


Andra inlägg i BB:
Dagens Biblioteket Barata: Roger känner Barry.
Dagens Biblioteket Barata: 80-tals stämning
Dagens Biblioteket Barata: Roger Returns
Dagens Biblioteket Barata: VHS-plopp

Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: På bättringsvägen!

Dagens God Afton
Från gårdagens Aftonbladet.se:

Och från dagens Aftonbladet.se:Ja, jag har tyvärr sällan någonting positivt att säga om våra kvällstidningar men jag tycker min blogg blivit så jäkla gnällig den sista tiden att jag tänkte krama saft ur ett halmstrå här och klappa Aftonbladet på axeln för att de uppdaterade sin porriga rubrik till en sexig rubrik.

Jag VET hur tungt det måste varit för dem att släppa taget om chansen att införa ett nytt behändigt ord ("porrpressad") till svenska folket för jag har själv försökt sprida ordet "porrporrad" utan att finna en situation där det fyller någon som helst funktion. Så jag känner med er, Aftonbladet. Starkt av er att göra en pudel. ÅH! en "PORRPUDEL"! Skit i "porrporrad" - det var ju bara dumt.

Och kudos för att ni förvandlat "en elegant slampa" till en bölande Camilla Läckberg. Det är en mycket bättre kvinnosyn. Tur att ni inte skrev att hon blev förbannad eller nåt sånt - den känslan tillhör oss grabbar. Skål!

Jag känner verkligen att ni har vuxit som kvällstidning. Verkligen. Bra jobbat. Ni är inte riktigt framme än men man ska stötta en bebis första stapplande steg framåt. Ser varmt fram emot när ni tar steget ifrån att pressa våra kändisar att vara sexiga för att få nämnas i er tidning:

Tidigare "Dagens God Afton"-inlägg på ämnet:
Aftonbladets Vulgära Säljknep
Star-kvalité
Inga jämförelser
Sex Säljer... sport.
Svenska Mr. SkinTack @LunkiAndSika för bilderna från Aftonbladet.se!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Två nya frågor till SF Bio

I-landsproblem
...som jag är säker på att jag kommer få svar på.


Nej, det är inte ett kubistiskt konstverk - det är biograf Royals tömda salong.


Har mailat detta till SF Bios informationschef Thomas Runfors idag:


Hej! Janne Widmark/Fantastic här igen.

@SFbio nämnde i förbifarten [på Twitter] att Filmstaden i Umeå håller på att digitaliseras vilket väckte några frågor hos mig:

Vad händer med de gamla 35mm-projektorerna? Jag frågade @SFbio det men fick inget svar. Ska de, som ryktet säger, skrotas?

Får jag komma med ett förslag som skulle vinna er sjukt mycket good will i kulturhuvudstaden 2014? Skänk dem till någon som behöver dem. Kanske filmfestivalen i Umeå (eller "Move" som den av någon dålig anledning kallas nu)? Folkets Bio?

Med tanke på hur mycket skit SF Bio fick efter att de körde innehållet i nedlagda Royal på tippen så Folkets Bio* inte skulle kunna ta över lokalen så skulle ni kunna få en rejäl klapp på axeln från kultur-Umeå.

Det skulle INTE konkurrera med er eftersom de kommer visa "festivalfilmer", som ni kallar dem, och de är ni ju inte intresserade av. (Intresserade är ni kanske men kan inte visa pga "
Dock vet vi att viss typ av film har svårt att fungera på bio utan kanske passar bättre på olika typer av filmfestivaler etc.".)

Låter det intressant?


Bonusfråga: Blir det inte sämre bild med digitala projektorer?


//Janne Widmark..............................

*Är det något Thomas Runfors vet så är det att Folkets Bio skulle sköta Royal bra: DRAMATISK TILLBAKABLICK. Iochförsig snackade han även då om att Filmstaden skulle kunna ha "en salong med så kallad kvalitetsfilm". HAHAHA! Jo.Fan. Glömde fråga om inte biobiljetterna blir billigare nu när de kör digitalt och slipper hålla på med filmrullar och frakt och sånt elände.


Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.
 
Tidigare inlägg:
Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF BIO
Svar från SF Bio (inte SF)
Best of SF Bio

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Hatar att bli förbannad på folk som vill rätt.

I-landsproblem
Idag funderade jag på att gaffa-tejpa min brevlåda i ett desperat försök att slippa spampost. Var det reklam? Nej. Det var femte jävla gången som Transportforskningsenheten (TRUM) på Umeå Universitet skickat mig ett frågeformulär om Botniabanan. Som jag aldrig åkt.Det är BRA att de frågar folk och utreder Botniabanan men jag har ett tips till TRUM: skaffa en jävla email. Utnyttja er hemsida. På det sättet sparar ni pengar och mitt spamfilter kan äta upp det. Ni tillhör Umeå Universitet för Guds skull så ta ett steg in i 2000-talet. Men FEM utskick i pappersformat - plus bifogat kuvert som jag ska skicka tillbaka - känns overkill. Det är 10 brev för något jag inte kan svara på.

Speciellt med tanke på att jag är "en av 1400 slumpmässigt utvalda personer i Umeå". 1400 x 10 brev = 14000 = onödigt. Inte för att peta på klichén om vad det är för typ av människor som går på Umeå Universitet men: var är trädkramarna när jag behöver dom?

Jag förstår att ni tycker det är viktigt att jag svarar eftersom jag inte går att ersätta (smickrande) för det skulle förstöra er forskning. Men det finns ett stort problem: efter ni skickat det här formuläret till mig för TREDJE gången...

...så svarade jag på skiten.

Därför svarade jag inte fjärde gången och det är därför jag inte kommer svara den här femte gången. För OM jag skickar in igen så fuckar jag upp er forskning genom att göra det två gånger - men nånting säger mig att den redan är uppfuckad då ni verkar ha tappat bort mitt svar. Grattis. Jag tror kidsen kallar det "FAIL".Jag hoppas verkligen att ert projekt går bra, jag backar det på alla sätt jag kan - dock i form av en person som aldrig åkt Botniabanan. Inte för att jag är emot det utan för att jag aldrig behövt göra det ÄN.


..................................


Däremot HATAR jag busstationen i Nordmaling (där Botniabanan går igenom). Var är det formuläret?


Nordmalings busstation: "Där inget filter i världen kan återskapa illusionen av service eller ett färgfoto."

Nordmalings busstation: "Där vi ser till att kunderna alltid vet att det är deras fel."Nordmalings busstation: "Där Conny vet att man inte kan hämta bokade biljetter då det egentligen är en kiosk förklädd till busstation." (Vem fan är Conny?)Jag vill be personalen på Nordmalings busstation om ursäkt då jag upprört dem med min fråga om varför min buss 100 som ska avgå 10:30 inte står med. Jag förstår att gubben som jobbar där vände mig ryggen och lämnade mig där mitt i en mening. Som tur är fick jag hjälp av en städare med Down's syndrom som tog min hand och ledde mig till rätt utgång där det fanns ett litet klistermärke där det stod "Härifrån avgår Buss 100".


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Dagens Biblioteket Barata: VHS-plopp

I-landsproblem
Slänger upp ett par inlägg ur Biblioteket Barata lite då och då. Varför? Det är ju bara internt och korkat. Precis därför.

Blev så SJUKT nostalgisk då jag blev påminnd om de gamla VHS-plopparna. Vet du inte vad det är så fråga dina föräldrar.Andra inlägg i BB:
Dagens Biblioteket Barata: Roger känner Barry.
Dagens Biblioteket Barata: 80-tals stämning
Dagens Biblioteket Barata: Roger Returns
Dagens Kollektivet Barata: Skådespelare. Behövs dom?

Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: tjejnöje och killnöje

Dagens God Afton
Från gårdagens Aftonbladet:


En sida för alla. Inte samma sida dock.

Frågesport för herrarna OCH damerna som läser min blogg: gissa vilken sida som är för killar och den som är för tjejerna?

Ledtråd: En sida har en av världens sexigaste män snacka blåtiror och hur han tycker det är mäktigt att slåss på film med Sveriges egna pillertrillare Ola Rapace. Den andra sidan handlar om mammor, har ordet "kärlek" i rosa snirklig kursiv text och rosa grafik (skall dock inte förväxlas med sportbilagan). Som en bonus har den sidan en kritisk text om Sveriges egna pillertrillare Kikki Danielsson.

Vinnaren får högre lön för lika arbete. Igen.Och nu; över till utrikesnyheterna med Jon Stewart:
The Daily Show with Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Women's Vote
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

Gårdagens inlägg om hur Expressen
gör skillnad på tjejsport och killsport:
Dagens God Afton...press: Tjejsport/killsport

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton...press: Tjejsport/killsport

Dagens God Afton
Från dagens Expressen.se:


Sida vid sida! Tillsammans gör de inte nåt.

Nu borde ju inte jag uttala mig om det här eftersom jag inte kan nånting om sport. Det kanske SKA vara så här? Sportnyheter om killar handlar om värvningar och sportnyheter om tjejer ska handla om... hår. Ja, så måste det vara. De få sportutövande tjejer jag känner (ironiskt nog fler än de sportkillar jag känner) pratar BARA om hår, smink och har kuddkrig i omklädningsrummet. Nä, just det - de gör de inte. Jag blandar alltid ihop det med klichén av tjejer. Tur jag inte är ensam.bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Plus i kanten för killar?

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet:


Klicka för större skillnad.

Kan någon förklara varför Aftonbladet tycker att Magdalena Anderssons jäkligt bra utbildning får tre plus medan Anders Borgs jäkligt bra utbildning får fyra? Känns som svaret är sjuuuukt tragiskt."Jag har penis."

UPPDATERING: På Aftonbladet.se står det 5 plus till Maggans utbildning och 3 till CyBorg. Tryckfelsnisse, alltså. Inte lika roligt...


Tack @Leatherfacesays för bilden ur Aftonbladet! Följ honom!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Svar från SF Bio (inte SF)

I-landsproblem

Ni som läst mitt förra inlägg kanske minns att det hette "Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF" och att jag misstänkte att de inte skulle svara. Jag hade fel:

From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/16/12 12:11 PM
To: Janne Widmark
Subject: SV: SV: Har blivit hänvisad till dig!

Hej!

[1] Tråkigt att svaret inte dög, men vi har ändå fått bra feed-back från annat håll så helt värdelös är nog inte texten.

[2] Du verkar tycka att vi skyller på distributörerna/publiken när vi försöker förklara hur branschen fungerar. Men vi är ett affärsdrivande företag som drivs helt utan bidrag och det är endast genom att visa filmer som drar publik som vi kan överleva. Det finns ingen kulturnämnd som betalar vår hyra om besökarna uteblir eller några statliga bidrag som bekostar våra teknikinvesteringar.

[3] Och visst har vi en vision – den lyder så här: ”SF Bio skall vara det mest framgångsrika och attraktiva biografföretaget i Europa”. Detta innebär att vi skall på bästa sätt skall visa de filmer distributörerna tillhandahåller och som man vill se på bio.

[4] Måste också rätta dig på ett par saker. Vi ”tvingas” inte att visa några svenska långfilmer – varken i nuvarande filmavtal eller i det kommande som börjar gälla 2013.

[5.] En annan sak som också kan vara värt att notera är, att SF Bio AB (som jag tillhör) och AB Svensk Filmindustri (SF) är två helt skilda bolag med helt olika verksamhet. Du brukar skriva SF i dina kommentarer även när du uppenbarligen menar SF Bio.


Hälsningar

Thomas Runfors


.........................................

Jag ska hålla mig kort då ditt svar har raderat alla mina tvivel om att SF Bio skulle ha egen vilja och "lyder bara order" från distributörer som tvingar er att visa film ni inte vill visa/vet något om. (Dessutom fick jag sagt det mesta i mitt förra inlägg.)


1.) Jag undrar lite vem det är som gillat SF Bios text (som ni kan läsa i förra inlägget)? Min mamma tycker jag skriver jättebra. Det kanske inte syns för hon är dålig på att använda Internet och inte retweetar/trycker inte på "gilla". Men hon gör det. Jag lovar. Min svenskalärare i gymnasiet höll tyvärr inte med...

2.) Må så vara att ni bara får in pengar på att sälja godis.

Vad är det första vi ser i Bioklubbens reklamfilm?
SPOILER: det är en popcornmeny.

Som en actionhjältinna (Ja!)...
...tvingar en biografbesökare att äta.

Inför ett barn.

WTF?!

Det är lite som våra kvällstidningar som går runt på att skriva Se & Hör-skvaller för att kunna gömma en nyhet nånstans innan sportbilagan. Men ni skyller fortfarande på publiken (som ger er finansiellt stöd genom att se era filmer) och ni ger dem BARA vad de betalar för. Tänk om ni hade en vision som gjorde att de betalade för något NI kan stå för OCH tjäna pengar på det?

Märk väl att jag inte bett er visa "arty farty-filmer" eller "festivalfilmer" (som ni kallar dom) i mina inlägg utan bara resonerat logiskt kring era konstiga val. Jag har snackat om...
  • ...The Muppets (som bombade välförtjänt efter hur ni misskött den filmen).
  • ...att bara visa dubbad "barnfilm" i en studentstad.
  • ...anställa personal som vet mer om film än popcornmenyer.
  • ...låta internationella hits vänta på hyllan så länge att alla som är intresserade redan laddat ner dem medan världsomfattande katastrofer får plats.
Inget av de exempel jag angett borde vara ekonomiska hinder för er - de borde hjälpa er. Vill jag se filmer som är ekonomiskt farliga för er så går jag till er största konkurrent Folkets Bio.

3.) Ja, jag inser att jag typ försöker få McDonalds att tänka nyttigare medan de pekar på bollhavet och säger "barn gillar oss" och lyfter upp en inplastad sallad som svaret på allt.

4.) Jo, ni TVINGAS på samma sätt som publik och distributörer ("branchen" som ni kallar dem) "tvingar" er att visa de filmer de vill att ni ska visa. För tack vare filmavtalet (som vi har nu) så får svenska filmproduktioner  BIDRAG för att kunna visa sina filmer hos er. Vilket SF Bio inte gillade enligt SvD.

Här vill jag tillägga att jag är en svensk filmare som faktiskt tycker att man inte borde visa alla svenska filmer på bio eftersom allt för många bara håller "direkt till DVD"-nivå PLUS att de skulle tjäna på att skita i biodistribution i vissa fall. Hey, det funkar ju helt okej för många bättre utländska filmer som SF Bio inte tar upp på bio!

5.) Tack för rättelsen! Jag har självklart ändrat SF till SF Bio i mitt förra inlägg vilket gjorde STOR skillnad. För SF. Inte så stor för SF Bio. Men rätt ska vara rätt. Fråga: Borde inte SF.se heta SFbio.se? Det är nog där jag förvirrat mig mest eftersom jag använt den sidan en hel del som källa till mina inlägg. Då skulle dessutom Svensk Filmindustri ta över er gamla adress så de slipper kalla sig SFI.se som de gör nu.Hoppas att ni är snälla mot mig och inte drar av bonuspoäng från mitt bioklubbkort. Jag är ju Guldmedlem, ju!


För att lätta upp stämningen lite så bjuder jag här på lite filmfestival i sammarbete med SF Bio! Glöm inte popcornen!


GLÖM.

INTE.

POPCORNEN.


Så här känns det när jag går på bio:
...så fort godiset är sålt så släcks lyset och personalen går hem.


SF Bio gillar VERKLIGEN när du köper... popcorn:

Fint va?

Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.


 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens Biblioteket Barata: Roger Returns

I-landsproblem
Slänger upp ett par inlägg ur Biblioteket Barata lite då och då. Varför? Det är ju bara internt och korkat. Precis därför.

Roger kommer tillbaka tomhänt men med hjärtat fyllt av kärlek:
Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Bonus: Anders CyBorg (skrotad idé)

Teckningar
Det här var min första idé kring min bild på Anders Borg men det blev töntigt och övertydligt så jag släppte det och gjorde den som ni såg i förra inlägget istället - trots att det innebar att bilden inte skulle ha en "pop"-färg (tror det kallas "color blocking" inom modevärlden?) som de andra. Men va' fan - ni får se den ändå:


Klicka för att hitta Sarah Connor.Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens Biblioteket Barata: 80-tals stämning

I-landsproblem
Slänger upp ett par inlägg ur Biblioteket Barata lite då och då. Varför? Det är ju bara internt och korkat. Precis därför.Inget ont om Anders handstil - det här var 1999 då vi ännu inte förstört allt vad handstil heter med Facebook, Twitter, personsökare och sånt som kidsen använder idag - jag misstänker att han tvingades skriva det här ståendes i hallen på väg ut ur Kollektivet Barata. Men jag renskriver "ba' för att":

"1/12 Jag Anders har lånat amatörfilmer för att visa för folk som inte sett dem, ("snöfall" & "aldrig mer hjälte", "apberget")
Min flickvän tyckte att "Tillbaka till framtiden" (1, 2, 3) var kula att titta på, även om de är 80-tals stämning."Hoppas Anders kom tillbaka med amatörfilmerna och skrev vad hans flickvän tyckte om dem... Misstänker att de var kula att titta på trots att det är 90-talsstämning.


Amatörfilmstrivia: Olof Wretling från Klungan, Mammas Nya Kille, Sommar (och Vinter) i P1 och barnprogrammet Pappas Pengar spelar skurk i Aldrig Mer Hjälte som i slutet [SPOILER] sprängs i en bil och han regisserade Apberget. Det gick nerför för honom sen.
Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF BIO

I-landsproblem
UPPDATERING: Har fått in en rättelse från SF Bio om att jag kallar dem "SF" (Svensk Filmindustri) när jag borde kalla dem "SF Bio":

"
SF Bio AB (som jag tillhör) och AB Svensk Filmindustri (SF) är två helt skilda bolag med helt olika verksamhet. Du brukar skriva SF i dina kommentarer även när du uppenbarligen menar SF Bio."

Självklart har jag rättat det nu och som ni ser ändrar det ingenting av vad jag ville ha sagt. Stort av SF Bio att rentvå SF. Ska villigt erkänna att jag brukar göra misstaget att kalla SF för SFI vilket Svenska För Invandrare inte brukar gilla.

..................................


Det här kan bli en lång serie inlägg om olika människor och företeelser som bestämt sig för att hata mig. Men vi börjar med SF Bio. (Och nej, det har inget att göra med min beef med dem gällande hur de misskötte The Muppets.) (Okej, lite.)


Via Twitter har jag och @Leatherfacesays (trevlig prick, retweetar ofta) försökt föra en diskussion med @SFbio angående SF Bio:s visioner eftersom jag känner de numera fungerar mer som en godiskiosk som tvingas visa film. Bara en sån sak att jag kan fråga personalen i kassan om skillnaden mellan olika menyer och få ett rakt svar men frågar man dem något som har med film att göra så måste de kolla upp det på datorn. 


Och det visar sig att de "tvingas" mer än jag trodde till alla deras val.
Stackarna.

Distributörer "tvingar" dem att visa filmer, "tvingar" dem att köra 100+ kopior på Sean Banan Inuti Seanfrika (trots att jag via hörsägen hört att Bananens producent blev övertalad till det från en SF (Bio? Vet faktiskt inte.)-gubbe som sa "jag vet vad kidsen vill ha"), de tvingas att bara ha ca 5% filmer regisserade av kvinnor på repertoaren, de "tvingas" av PUBLIKEN att ta in filmer som floppat över hela världen för "det är många som gillar Adam Sandler".Ja, jag är en av dem som gillar honom men en koma-patient kan räkna ut med sitt avdomnade arsle att en film som Jack & Jill kommer floppa i Sverige. Varför? Hur ska man veta det i förväg? Jo: för den hade premiär för 5 månader sedan i USA, floppade, vann storslam på Razzie Awards (vann alla tio kategorier!) och fått rekordlåga omdömet 3% fresh på Rotten Tomatoes. Sa jag att det var 5 månader sedan den släpptes på bio i USA? ÄNDÅ kickar den filmen ut andra titlar ur deras utbud, gärna titlar SF Bio haft uppe på SF.se men sedan plockat bort lite i smyg.


Vad skrattar ni åt?

Tänkte dela med mig av den maildiskussion jag haft med SF Bios informationschef Thomas Runfors. Den är onödigt långt formulerad men ni kan skumma igenom det. (Eller skippa den helt - upp till dig. Det är ett i-landsproblem, trots allt.)


Skickat: den 12 april 2012 15:43
Till: Runfors Thomas (SF Bio)
Ämne: Har blivit hänvisad till dig!

Hej Thomas!

Har haft en diskussion med @SFbio över Twitter om SF:s roll i vad som visas på SF:s biografer då många filmer inte kommit upp på era biodukar samtidigt som många skitfilmer fått chansen (och med det menar jag filmer som sågats och floppat världen över MÅNADER innan de kommit upp här så det fanns ett facit och det är inte baserat på MIN smak: t.ex. Jack & Jill).

Diskussionen ledde alltid till att @SFbio skylde på distributörerna och jag frågade:
"Men vad ville NI? Har ni någon som helst kvalitetstänk eller är det distributören ni lyder? Får aldrig höra det."

@SFbio:
"Det finns rätt många faktorer att ta hänsyn till. Vad distributörerna vill. Vad som drar besökare. Hur mkt lediga salonger/dukar som finns. Att kunna erbjuda film för olika smaker/målgrupper. M.m."

Detta ledde till att [@Leatherfacesays frågade]:
"jag vet att det kan vara svårt att få kopior som liten biograf, har själv varit föreståndare för en sån. SF är ingen liten biograf, ens i Umeå. Det handlar om vilken vision man har. Utan konkurrens verkar det stagnera. sedan kan man undra över SF generellt hur visionerna ser ut? Genustänk? Etnicitet? Länder? kollar man kommande 54 filmer på #SFUmeå är tre regisserade av kvinnor t.ex."

Här lovade @SFbio att kontakta någon (antar att det är du?) för att kunna ge oss svaret på de frågorna. Så hur ser visionerna ut? Och är det BARA distributörerna som bestämmer vad som ska visas i era salonger?PS: Ditt svar (eller avsaknad av svar) kommer troligtvis publiceras i våra bloggar. Men lugn: vi har inte många läsare. ;)

....................................

From: Runfors Thomas (SF Bio)
Sent: 04/13/12 09:27 AM
To: Janne Widmark
Subject:
SV: Har blivit hänvisad till dig!

Hej!

Tack för ditt mail! Frågan om filmvalet på våra biografer intresserar givetvis många och just nu sitter jag och försöker formulera några rader som jag tänkte vi skulle lägga ut på vår sajt. Vi får ofta frågor om hur vi väljer film, vad som styr vårt val etc och det vore naturligtvis bra om vi på ett enkelt sätt kunde förklara hur branschen fungerar.

Nedanstående text är ett ”work in progress” och jag tar mig friheten att ”testa” den på dig. Du verkar vara mer insatt i dessa frågor än många andra, så jag ber om ursäkt om svaren för din del är lite förenklade och du får gärna återkomma om något är oklart eller om du vill ha ett utförligare svar i någon fråga.

Tilläggas kan, att vi gör ingen skillnad på filmer när det gäller vilket kön regissören har eller etnicitet bland skådespelare. Dock vet vi att viss typ av film har svårt att fungera på bio utan kanske passar bättre på olika typer av filmfestivaler etc.

Vänliga hälsningar
Thomas Runfors


Här kommer texten:

För att en film skall kunna visas på bio krävs att det är en distributör (filmbolag) som bestämmer sig för att satsa på en biograflansering. Det krävs då att man tar fram filmkopior, filmaffischer, satsar pengar på marknadsföring, promotion och annonser, samt allt annat som gör att man väcker intresset för att man vill se filmen på bio. En del filmer låter höra talas om sig långt innan de har premiär och kanske har hjälp av stora marknadsföringsbudgetar från stora filmbolag. Andra filmer görs med relativt små medel och har inte möjlighet att synas på samma sätt.

För oss på SF Bio är det viktigt att erbjuda olika typer av film för att tillgodose så många som möjligt. Samtidigt är vi ett företag som lever på våra intäkter och vi måste därför också se till att det kommer så många biobesökare som möjligt. Ingen biografägare har råd att visa film som inte lockar besökare, men en bra mix på en Filmstad kan göra att de bredare filmerna bär upp kostnaderna för de smalare filmerna.

Till Sverige kommer det ca 1000 nya filmer varje år. Om alla skulle visas på bio skulle det vara omöjligt att visa dem mer än ett par föreställningar för varje film. Därför är filmbolag och biografägare överens om att ca 200 filmer på år är vad som får plats på biograferna om man skall erbjuda publiken en rimlig möjlighet att se dem.

Vi tycker också att det är viktigt att svenska långfilmer får plats. Vi är ett litet land i filmvärlden (0,7 % av världsmarknaden), men med stolta filmtraditioner – alltifrån Sjöström och Bergman till Espinoza och Hallström – och vi vill fortsätta att se svenska filmer på bio. Ett tjogotal svenska långfilmer brukar få biopremiär varje år.

Vissa filmer går längre och vissa försvinner snabbare från repertoaren. Naturligtvis så kan en film som fortsätter att dra folk ligga kvar längre på bio, medan en film som inte lockar så många besökare snabbare kan försvinna. Filmer med små budgetar tas också fram i färre antal kopior och brukar skickas runt i landet, de stora filmerna brukar man däremot satsa på ett stort antal kopior så att så många som möjligt har tillfälle att se dem redan från premiären.

Filmbolaget väljer många gånger att låta filmerna gå direkt till DVD, och då har man bedömt att filmen inte kan bära sina egna kostnader för att lanseras på bio. Ibland kan man också ta fram ett par kopior och testa om filmen fungerar på bio innan man bestämmer sig för att lansera den bredare – eller låta den gå direkt till DVD (eller kanske Video On Demand – VOD).

En biofilm kostar mycket pengar att göra. Amerikanska storfilmer kan kosta 100-tals miljoner dollar och svenska filmer brukar kosta mellan 20 – 50 miljoner kronor. För att en film skall ha en rimlig chans att spela in sina kostnader, brukar man vilja optimera intäkterna i varje visningsfönster. Först går det alltså på bio i ett par månader, senan släpps den kanske på köp-DVD, hyr-DVD, VOD och betal-TV för att till sist hamna som en gratis film på en TV-kanal.

Biofönstret gör också att filmen blir attraktivare i de kommande visningsfönstrena och ger de som investerat pengar större möjligt att få tillbaka vad de satsat – vilket oftast leder till nya satsningar.

Ibland händer det att en film inte kommer till just din stad. Det kan ha flera orsaker, men oftast är det en film som tagits fram i få kopior och som inte fungerat så jättebra på bio. För även om recensenter kan hylla vissa filmer är det ändå i slutändan publiken som avgör vad som kommer att fungera på bio.
.............................

Skickat: den 13 april 2012 1:25
Till: Runfors Thomas (SF Bio)
Ämne: Re: SV: Har blivit hänvisad till dig!

Ska jag vara ärlig så dög det där inte som svar alls. Det var bara samma gamla "det är distributörerna/publikens fel". Vad vill NI? Vad har ni för visioner som ni önskar ni kunde genomföra? Det där var bara brasklappar som inte svara på något angående er policy. Vem är det som ska läsa det där? Ingen kommer säga "jaha, det är så det funkar" efter man tagit sig igenom den där texten, sorry.


//Janne Widmark


Jag räknar inte med något svar...


Vill dock understryka att SF Bio stolt säger att de visar "ett tjogtal svenska filmer" men har jag inte helt fel (vilket jag ABSOLUT kan ha) så TVINGAS de till det iochmed det filmavtal vi har nu... Får se hur det blir med den saken när nästa avtal blir klart. Just sayin'.


Märk väl att jag inte ens NÄMNT vår diskussion om hur SF Bio behandlar publiken i Umeå (en av Sveriges studenttätaste städer?) som skit genom att bara ge oss "barnfilmer" i flera utgåvor (vanilj & 3D) men bara svenskdubbat, popcornfilmer och "Smultronstället"-filmer som Oscarvinnaren The Artist X antal månader efter filmen gjort succé VÄRLDEN över... i ca en vecka.

Att vänta så länge med en film är synonymt med att kasta pengar i sjön, SF Bio. Folk har laddat ner de filmerna för lääääänge sen och de som får lida är såna som jag som vill se film på bio och inte på DVD eller nedladdat (jag vet att jag tillhör en minoritet men min hybris säger att jag är EGENTLIGEN er huvudmålgrupp). Jag utmanar SF Bio att ta en uppenbar kioskvältare - låt säga nästa Twiligt-film - och vänta med den i ett halvår, visa den i en vecka utan annonser så ska vi se om den går bra. Vågar ni det? Klart ni gör, ni gör det ju med filmer som vinner Oscar för bästa film!


Lycka till med godisförsäljningen!


Dom säljer typ film här också! Biljett? Kan jag inte bara få den i iPhonen, liksom?


Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.
 
......................


Fortsättning foljer:
Svar från SF Bio (inte SF)
Två nya frågor till SF Bio
Det börjar se mörkt ut på SF Bio
SF Bio - Epilog.
Best of SF Bio 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dagens Biblioteket Barata: Roger känner Barry.

I-landsproblem
Tänkte slänga upp ett par inlägg ur Biblioteket Barata lite då och då. Varför? Det är ju bara internt och korkat. Precis därför.

Först ut är Roger och det saknas datum men det är nån gång mellan 14-24/11-1999:

Dr. Strangelove, Dazed and Confused och Barton Fink. Lämnar tillbaka Barry Lyndon.
Andra inlägg i BB:

Dagens Biblioteket Barata: 80-tals stämning
Dagens Biblioteket Barata: Roger Returns
Dagens Biblioteket Barata: VHS-plopp
Dagens Kollektivet Barata: Skådespelare. Behövs dom?

Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Biblioteket Barata

I-landsproblem
Videobiblioteket Barata, alltså. I mitt gamla kollektiv så hade vi sjukt många VHS-filmer (fråga dina föräldrar vad en VHS var) och lånade ut så pass mycket att vi var nog värre än dagens fildelare.Tanken var att det skulle funka som Twitter men eftersom Twitter inte fanns på den tiden så tilläts mer än 140 tecken:

Första inläggen:
Varför vi hette Kollektivet Barata? Det måste jag väl ha bloggat om tidigare?

Eller?


Dagens Kollektivet Barata: Skådespelare. Behövs dom?

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Den hemliga illustrationen: Vad gör man inte för Love?

Teckningar
För lite drygt ett år sedan hörde min gamla vapendragare Love Larson av sig och sa: "Hej gamle lök. Kan du rita en skitsnygg bild som jag kan ha på min hemsida med blandade figurer o karaktärer som jag gjort?"

Klart som fan jag ville det! Love är en sån som lever upp till sitt förnamn PLUS att det lät som en kul utmaning. Nörd-prickarna över ö:et (i nörd) kom när han skickade lite referensbilder:


"Lite klassiskt hollywood-jänkigt fast med Widmarks
stil och smak samt utan Love i mitten?
"


Jag har växt upp med Stan Winston och Tom Savinis filmer (det gjorde ni också - vare sig ni vet det eller inte) och att se deras härligt 80-tals airbrushade bilder gjorde att det kändes som om jag var tvungen att göra bilden åt Love.


Tom Savini, Love & Loves bästa effekt hittills.

Men jag har inte fått visa upp teckningen förrän nu. Varför? För att en del av bilden är baserad på ett hemligt "bakom kulisserna"-foto på Stellan Skarsgårds uppfuckade ansikte från David Finchers The Girl With The Dragon Tattoo. Love, som skötte specialeffekt-sminket där, var en av fem personer på inspelningen som hade tillstånd av bolaget Sony att fota men det är inte förrän nu han fått tillstånd att VISA bilderna. Inte ens i tecknat format.

Och jag ville inte vara "den" som bränner hans nya Hollywoodkarriär på att visa upp HANS hemliga bilder. (Men jag SKRÖT ändå om det.)

Men här är den - äntligen:

Klicka för större dos Love

Fritt fram att gissa varifrån alla karaktärerna kommer ifrån!
LOVES HEMSIDA
Love och jag amatör-splattrar 1996 vilket kostade Love ett ben (1:55).

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Sämsta Klick...

Dagens God Afton
...fällan.

Från dagens Aftonbladet.se:

Åh, jag hatar Aftonbladet-TV så mycket. Mer än AIDS. För AIDS backas inte upp av Aftonbladet.se (än). Var ska jag börja?

Bilden: Filmen inslaget kretsar kring är Laxfiske i Jemen men tydligen så tyckte de att en bild som ser ut att föreställa Fergie photoshoppad framför en drös skägg representerar filmen bäst. För är det något Lasse Hallströms film förknippas med så är det dess sexappeal. Jo, bilden ÄR med i filmen men det känns som den valts ut för att funka som en "klickfälla".

"Åh! Rumpa på bild! Måste klicka!"


Och jag kan ha fel men jag har fått för mig att många tjejer (och en del killar) finner filmens stjärna Ewan McGregor grymt sexig. Varför inte locka med honom?

Rubriken: "Filmhistoriens Sämsta Attentat..." låter väldigt lockande! Vill bara tillägga att den fullständiga meningen i inslaget (som inte dyker upp förrän 7 jävla minuter in i skiten) är: "Man ska inte avslöja för mycket men jag tror filmen innehåller filmhistoriens sämsta attentatsman" OCH SEN SÄGER DE INGET MER OM DET. För de vill inte avslöja för mycket.

Jamen fucking självklart är det värt att göra en rubrik av det! För att bara skriva "Aftonbladet-TV snackar om Laxfiske i Jemen" är inte informativt nog. Vill dom hellre ha folk som klickar in på Aftonbladet-TV för sexiga brudar och ordet "attentat" under en bild av en massa skäggiga snubbar i turbaner istället för att bli "störst i Sverige" på web-TV med hjälp av vad dom faktiskt har sagt?

Jag tror de omedvetet svarar på min fråga i inslaget då de sitter och skämtar om att filmen nog skulle kunna vara en bra sk dejtingfilm men att titeln kanske inte lockar: "Försök sälja in den här filmen på första dejten!" Ja, men försök sälja in den med ett löfte om sex och terroristattentat så lockar den säkert nån till en biodejt. En biodejt som kommer bli grymt besviken på filmen...

Ingressen (Undertiteln?): "Och en sak kommer vi garanterat att minnas..." Jag är ingen journalist och jag pallar inte att se om inslaget bara för att faktakolla (något jag nog har gemensamt med många journalister) men jag kommer verkligen inte ihåg vad det är de garanterat kommer minnas.

Det värsta med det här är: överlag är det inget större fel på själva inslaget! Visst, jag har noll respekt för Jens Peterson och de andra som snackar film där men jag gillar att lyssna på vem som helst som snackar om film. Stort sett. Men att de direkt efter Laxfiske i Jemen-inslaget pratar om "hur man väljer att presentera och sälja in filmer"...


För helvete, Aftonbladet.Tidigare "Dagens God Afton"-inlägg på ämnet:
Aftonbladets Vulgära Säljknep
Star-kvalité
Inga jämförelser
Sex Säljer... sport.
Svenska Mr. Skin

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Fat Action Hero: The Worst Enemy

Filmerna

Ja, jag har gjort en till liten "jagvetintevad" av mitt förra animationstest. (Kanske är det bara ett till animationstest?) Det enda jag vet är att den här veckan skulle jag egentligen varit skådis igen (jag vet inte varför) i en musikvideo men det sket sig pga skivbolag som plötsligt inser att de även måste betala för budgeten de dittills bara kommit överens om. Ska hålla bandet utanför det här men jag kan säga att det var för ett gammalt gubb-metalband så... jag kan inte säga att jag sörjer själva musikupplevelsen. Men det gav mig en vecka "ledigt" så...

Men tanken var att jag skulle spela en actionhjälte av nåt skäggigt slag. Och jag tackade ja för att jag ville verkligen se en actionfigur som inte var nån töntig hunk utan en fet jävel som kicka ass. Ser jag en till ung het actionfigur a la Orlando Bloom eller Taylor Grisnäsa så spyr jag. Så även om jag helst hade sett någon annan göra rollen så kunde jag inte säga nej. Jag är ju som byggd för rollen. Jag ser ju ut som halva rollistan i Sons of Anarchy fast i Glada Hudik-kläder. Så även om jag antagligen hade fått hjärtinfarkt och stroke (och drunknat) under inspelningen hade det varit värt det. Allt för konsten, right? Och gamla gubb-metalband.


Tavlorna med Carl Bildt, Larry Clark, Anna Karina, Elizabeth Taylor, Richard Widmark och Jane Russel har inget som helst symboliskt värde om ni nu inte hittar nån smart koppling till det som sker. Isåfall snor jag den kopplingen med ett "precis så tänkte jag".

Ja, mer genomtänkt än så är inte filmen. Jag ville helt enkelt bara se fet action.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!