Två nya frågor till SF Bio

I-landsproblem
...som jag är säker på att jag kommer få svar på.


Nej, det är inte ett kubistiskt konstverk - det är biograf Royals tömda salong.


Har mailat detta till SF Bios informationschef Thomas Runfors idag:


Hej! Janne Widmark/Fantastic här igen.

@SFbio nämnde i förbifarten [på Twitter] att Filmstaden i Umeå håller på att digitaliseras vilket väckte några frågor hos mig:

Vad händer med de gamla 35mm-projektorerna? Jag frågade @SFbio det men fick inget svar. Ska de, som ryktet säger, skrotas?

Får jag komma med ett förslag som skulle vinna er sjukt mycket good will i kulturhuvudstaden 2014? Skänk dem till någon som behöver dem. Kanske filmfestivalen i Umeå (eller "Move" som den av någon dålig anledning kallas nu)? Folkets Bio?

Med tanke på hur mycket skit SF Bio fick efter att de körde innehållet i nedlagda Royal på tippen så Folkets Bio* inte skulle kunna ta över lokalen så skulle ni kunna få en rejäl klapp på axeln från kultur-Umeå.

Det skulle INTE konkurrera med er eftersom de kommer visa "festivalfilmer", som ni kallar dem, och de är ni ju inte intresserade av. (Intresserade är ni kanske men kan inte visa pga "
Dock vet vi att viss typ av film har svårt att fungera på bio utan kanske passar bättre på olika typer av filmfestivaler etc.".)

Låter det intressant?


Bonusfråga: Blir det inte sämre bild med digitala projektorer?


//Janne Widmark..............................

*Är det något Thomas Runfors vet så är det att Folkets Bio skulle sköta Royal bra: DRAMATISK TILLBAKABLICK. Iochförsig snackade han även då om att Filmstaden skulle kunna ha "en salong med så kallad kvalitetsfilm". HAHAHA! Jo.Fan. Glömde fråga om inte biobiljetterna blir billigare nu när de kör digitalt och slipper hålla på med filmrullar och frakt och sånt elände.


Är du nöjd/missnöjd med SF Bio?
Säg något till @SFbio på Twitter.
 
Tidigare inlägg:
Jag tror jag skaffat mig en nemesis: SF BIO
Svar från SF Bio (inte SF)
Best of SF Bio

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin