Twittrade hela #Oscarsgalan

I-landsproblem
Grattis The Artist som nu säkert kommer ses av ALLA... som inte redan laddat ner den eftersom de, olikt SF, inte orkar vänta med att se Oscarsnominerade filmer förrän EFTER galan. De kommer nu verkligen hårdlansera filmen under "Smutltronstället" som den smalfilm en Oscarsvinnare bara kan vara. Ungefär som när The Hurt Locker inte hade premiär förrän drygt ett år efter sin amerikanska premiär.

Nu har jag inte sett The Artist för jag vill se film på bio. Så därför var Oscarsgalan inte lika spännande eftersom det var som att kolla på melodifestivalen utan att fått höra Ranelid sjunga om säd. Så därför livetwittrade jag och en miljard andra spektaklet istället. Slog ihop mig med Lunki and Sika-killarna (bara Sika dock för Lunki har bara koll på vilka Britpop-frillor som är inne så han missade att det var) och twittrade under deras användare @LunkiAndSika istället för min @JanneFantastic.

Så för er som inte förstår er på Twitter (mamma) så får ni några av mina favorit-tweets från natten här. Ni som har Twitter får gärna retweeta - speciellt om det är något osmakligt. Lunki and Sika behöver "the Lennart Holmlund bump".


Röda mattan:

 Och nu satte det igång på riktigt!

Jag kikade på Filip och Fredrik och måste säga att @bitterfittan har rätt. Medan Filip & Fredrik fyllde ut sin tid med att snacka om Adam Sandler eller "man har inte sett Nicolas Cage på film på ett tag" så snackade Twitter om saker som faktiskt hade med Oscarsgalan att göra.

Vi fortsätter... Bara en miljard tweets kvar nu:


Woody Allen vinner för bästa manus:


Några tysta minuter följt av...Och sen gick vi fan och la oss!


Läs även Sikas favorit-tweets från Oscarnatten:
Golden Tweets


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Lennart Holmlunds moment 22

I-landsproblem
Ja, det jag skrev om Lennart Holmlund sist blev lite långt. Och då hade jag ändå kapat det en hel del för det blev rätt så grötigt och osammanhängande. Så det här är ingen uppföljare; ni kan se det mer som ett KORT extramaterial på DVD:n. (Ni kommer fatta varför jag klippte bort det.)


Lennart försöker förstå vad ordet "avgå" betyder.När du, Lennart, säger att;

"Nu glorifierar alla media [Whitney]
som inte kunnat ta hand om sin dotter
utan snarare inlett sitt barn i narkotikamissbruk"


...så antar jag att du menar att Whitney fick sin dotter till att börja knarka? Det var hennes fel, alltså? Krockar inte det med det du säger senare (och jag citerar rakt av från din blogg så det inte blir fel):

"Att bruka droger kan aldrig skyllas
på någon annan än personen själv."

Så det är alltså inte Whitneys fel eftersom hon - precis som sin dotter - gjorde valet heeeelt själv om att leka med lite mer lattjo lördagsgodis? Eller menar du att man kan skylla drogmissbruk på andra och då... Nä, jag ger upp.

Kanske dags att kolla upp hur det här med missbruk funkar?Det tidigare inlägget:
Holmlund aka @v75kungen är mitt missbruk

Följ #HolmlundRiot på Twitter

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Holmlund aka @v75kungen är mitt missbruk

I-landsproblem
Jag vill börja med att säga att jag tycker du har rätt, Holmlund.

Ja, du får plocka upp hakorna (för du har fler än en) nu för det kommer snart att komma ett Tony Irving-stort "MEN". Jag tycker du har rätt i att Whitney Houston var en dålig mamma som knarkade när hon hade barn. Det är barnmisshandel på alla sätt och vis - svårt att förneka.

MEN (jag sa ju att det skulle komma snart) att säga att den sorg folk känner och visar efter Whitney Houston på minsta lilla sätt skulle vara att hylla ett missbruk är bara sinnessjukt. Inte ens hennes langare gillar att hennes kropp inte längre pallade hans varor. Det finns ingen som saknar knarkaren Whitney. Det finns inga folksamlingar som gemensamt visar sin sorg för hur duktig hon var på att poppa piller eller vad fan hon gillade.

Att du, Lennart, själv hyllar Elvis Presley som även han knarkade ihjäl sig är ironiskt. Alla vet att det var av knarket han dog av (förutom de som tror han fortfarande lever - är det kanske så du tänker, Lennart?) - han hade barn, han behandlade sina fruar som skit (enligt Priscilla Presley's bok Elvis & Jag men vad vet hon?) och han snodde låtar från svarta. Samma som Whitney (fast hon snodde låtar från vita - hello Dolly!). Men jag är inte dum i huvudet som tror att du hyllar hans knarkande - jag fattar att det är hans musik och höftvickningar du går loss på.

Eller? För du verkar inte vilja försöka formulera dig i dom banorna heller då du i Västerbottens Folkblad kommer med bortförklaringen:
- "Man var så ung när han dog. Jag vet inte om han söp med Lisa Marie."
Öh... Jag börjar misstänka att det enda du vet om din favoritartist är att han vickade på höfterna. Men okej, du har handlat Elvis i god tro. Hur Whitney levde verkar du dock ha järnkoll på.

Jag gillar MÅNGA artister som knarkar arslet av sig
- det stryker jag inte under stol med (vaddetnubetyder)
...men det är inte deras missbruk jag gillar.
Och ingen av dem får mig att vilja knarka ihjäl mig lika mycket som du.

Du säger även i VF att du vill polisanmäla... någon? Aftonbladet och Virtanen för att de har citerat dig? Att de påstår att du har gjort vad? Du HAR ju sagt allt det där! Läs din egen blogg innan du använder "Om de uppfattar det så kan de inte ha läst bloggen" som försvar (hoppas jag citerade dig från VF rätt där?). Du har försökt det förut utan att det på minst sätt lät lika charmigt som när Stenmark sa "Det är ingen idé att förklar´för de som int´förstår". (Det är för att INGEN fattar vad du skriver Lennart!)
Den gången gick du faktiskt ännu längre än att anklaga en känd artist för att vara dålig mamma då du då spottade på de som kände sorg med Norge efter Utöya genom att sätta upp Norge-flaggor på sina Facebookbilder med orden: "Vad många som har tagit fram den norska flaggan. Nu kanske det varit tillåtet men inte när skidsäsongen kommer igång".

Så när Virtanen tycker du borde avgå för att ha hånat de som sörjer Whitney så kan jag tycka att det känns lite löjligt eftersom det får en sån uppmärksamhet eftersom Whitneygate känns mer som ett "Aftonbladet-scoop" (ett kommunalråd gör något som platsar på deras Nöjes-sidor). För att jämföra det med nöjesvärlden: Om du skulle avgå (vilketaldrigkommerhända) på grund av det du sagt om Whitney är lite som när Martin Scorsese inte fick en Oscar förrän han gjorde The Departed = lite för sent och inte lika välförtjänt, liksom.

I VF fortsätter Holmlund med att säga "Om jag skulle ha gjort så många fel som Aftonbladet skulle jag ha fått avgå för länge sedan". Jo, men nu är Aftonbladet bara en skvallertidning och ifall ett kommunalråd bara gör HÄLFTEN så många fel som Aftonbladet så ska de avgå. Så varsågod.

När jag läste det här underbara tweetet kunde jag inte annat än bara lite trött sucka och hålla med:

Ja, vi har blivit FÖR vana med dina påhitt, Lennart. Du har på nåt sätt lyckats vara vår egen Hanna "Jag vill bara knulla" Widerstedt längre än Berlusconi satt i makten så det är ett UNDER att vi alla inte bor i våra bilar och lever på snö för att komma undan.

Vi har vant oss vid att du aldrig kommer be om ursäkt för att du jämför Utöya-dådet med att bryta av en nyplanterad björk i Umeå, sorg med skidsäsongen, Whitney, låsa in alla veganer och slänga bort nyckeln...

...ja, det är så mycket att vi inte längre känner lukten av skit för all Holmlund. Det sistnämnda ("låsa in alla veganer och slänga bort nyckeln") försvarade du dessutom i P4 Morgon på fettsidagen med att påstå att det uttalandet fick de militanta veganerna att lägga ner stridsyxan - "tack gode Gud!", lägger du dessutom till. Ett uttalande du inte ångrar, alltså.

Hm. I så fall säger jag:
Släng Holmlund i fängelse och slägn bort nyckeln!
"Släng Holmlund i fängelse och släng bort nyckeln!" och sen sätter jag mig ner och väntar på att det ska funka.

Jag skämtar tyvärr... Vill ju inte att du ska stämma mig för att komma med såna hemska uttalanden. Du vet... såna som du brukar säga.

Vidare i P4 Morgon berättar du, appropå missbruk, hur hårt du kämpar för att stoppa rökning eftersom cannabisrökare sällan börjat knarka utan att ha rökt. Mycket möjligt. Bra tanke det där med att förbjuda allt som leder till missbruk. Så... appropå missbruk: hur är det med spelmissbruk? Hur många är det som lider av spelmissbruk som börjat med att t.ex. spela på V75? Jag vet inte - jag frågar. Och eftersom du, Lennart Holmlund, kallar dig för @V75kungen på Twitter (inget skämt) så har du kanske lite info om det? Eller är det som med Elvis att du inte har koll på det där?

Åh, Lennart.
"Det går aldrig att ångra det man gör i efterhand" har han sagt om och om igen. Hur skulle det vara om vi nästa val fick honom att ångra det?


Jag väntade länge med att skriva nåt om det här - till viss del för att det är för mycket att klämma in i ett inlägg (som ni ser...) men mest för att det finns de som redan gjort det bättre den här veckan. Jag har i texten länkat till de flesta men här är några till:

Lisalee For President om Holmlund
En skrämmande människosyn av Daniel Nordström
The Local
Skämmes Socialdemokraternas Holmlund!
”Man kan inte ha den synen på människor”

Några av mina gamla Lennart-inlägg:
Lennart Holmlund och Norska Flaggan
Rebellerna Intar Stadshuset
Löken

Och här har ni Lennarts senaste svar på svaret på svaret:
När man kritiserar media då ageras det....

Sen kan ni följa min Twitter-hastag #Holmlundriot där jag "retweetat" (fråga era barnbarn) några tweets angående Lennart senaste veckan.

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Klüft på Kontoret

I-landsproblem


Kontoret blir lite roligare (men inte mycket) om man låtsas att Sissela Benn spelar Carolina Klüft som lagt träningsskorna på hyllan. Nä, ska ni se Benn i kontorsmiljö i nånting bra så ska ni hålla er tills Flimmer har premiär.bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Whitney Houston Mordhotad

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Åh nej! Först dör stackarn och sen skickar de henne till Newark. Där hon riskerar att bli mördad. Hm. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag att hon inte kommer förlora någon sömn över den hotbilden. Och jag tror att det är liiite för sent för Aftonbladet att oroa sig för Whitney Houstons hälsa.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Sex Säljer... sport.

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Att Bingo Rimér satsar på en porrskådis kan man ju skämta om om man vill men nu tror jag tanken är att Aftonbladet.se vill att man ska läsa om något chockartat nakenfotografen planerat göra, nåt så chockartat att han måste bära mask, rent av. För hur ska man annars locka folk att läsa om... en pokertidning han ska jobba med? För det är vad artikeln handlar om. Som ligger under Aftonbladets rubrik: "SPORTBLADET".

Jag är övertygad om att Aftonbladets sportintresserade läsare FAKTISKT är intresserade av nyheten om en pokertidning än att luras in till artikeln med löften om porr och Bingo Rimér. Varför inte locka dom med det då? Kanske dags för Aftonbladet att skaffa en ny rubrik som helt enkelt handlar om utvik och liknande så de som vill ha det kan få det utan att behöva leta sig igenom Aftonbladet.ses andra delar?

Men min största fråga är varför Bingo Rimér valts ut att marknadsföra en tidning om poker istället för utvikningsbrudar eller, om vi nu ska hålla oss till sport; bingo?
Tidigare "Dagens God Afton"-inlägg på ämnet:
Aftonbladets Vulgära Säljknep
Star-kvalité
Inga jämförelser


Bättre inlägg från Ajour:
Obetydligt skillnad mellan annons och artikel

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Ännu mer spam i mobilen... FreeprizeUK go fuck yourself.

I-landsproblem
För ett tag sedan fick jag ett spam i mobilen som sa att jag vunnit pengar i Coca-Cola Mobile Tombola - en tävling jag inte ens deltagit i och insåg väl rätt så snabbt att det var spam så jag skrev en kort grej om det HÄR. Det visade sig snabbt, då inlägget blev det mest populära inlägget som inte har med Kissie att göra, att många hade fått samma SMS och inte visste om det var på riktigt eller inte.

Nu har jag fått det här:

Ser väl trovärdigt ut, eller?

Så nu slänger jag upp den här varningen: om du inte ens deltagit i en tävling så har du inte vunnit något. De kommer troligtvis be dig betala en summa pengar för att du ska få hämta ut din vinst - en vinst du aldrig kommer få se igen.

Dessutom: hade de gett bort 2 miljoner så där så skulle de haft råd att anställa någon som åtminstone kan formulera ett SMS och vet vad ett mellanslag har för funktion. Och hur man stänger av CAPS LOCK. Och gramatik.

Visst; vi har blivit så vana att läsa dåliga formuleringar eftersom textspråket långsamt water boardas till döds av Twitter och SMS och "äh, jag översätter det bara snabbt i google translate" att det kanske ser rätt ut men läs det här i bloggform istället för SMS-form och säg sen till mig "det kanske är ett professionellt bolag som verkligen ger bort två miljoner!":
"CONGRAT!!YOUR MOBILE NUMBER HAS WON FOR YOU $2,000,000 USD IN THE FREELOTTO MOBILE PROMO.FOR CLAIM,SEND EMAIL: freeprizeuk7@live.com & CALL +447024036781"

Skulle inte tro det, va?


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dagens God Afton: Aftonbladets Vulgära Säljknep

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:

Hej, kära "Oj, vilken vecka"-redaktionen. Skulle ni kunna svara på hur det här på något sätt skiljer sig från Ryanairs "märkliga påhitt"? Eller de ca 10-15 gånger varje dag som Aftonbladet.se själva väljer sexvinkeln på något för att få folk att klicka sig in och bli "störst i Sverige"? Ja, förutom att Ryanairs utvikningskalender är till för att göra reklam för dem OCH att pengar går till välgörenhet, förstås... Det är ju svinigt av dem då utvik inte har ett skit med att flyga att göra men... visst vet ni att ni försöker kalla er en nyhetstidning då och då?

Visst, det är BRA när man tar upp frågan kring sexism och marknadsföring och då har man rätt till att citera källan, visa vad de andra gjort fel men när eran länk tar en till ett klipp som är över en minut på flygvärdinnor som viker ut sig på en strand så tror jag att ni själva sysslar med lite "märkliga påhitt", okej?

Kanske ska ta steget fullt ut och börja köra "naked news" istället?


Karin Magnusson för Web-TV in i 2010-talet?

Hoppas jag får många läsare med de här bilderna...
Då finns jag till slut på riktigt!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Missade min egen premiär!

Filmerna
Hade sett framför mig en utrullad röd matta där jag, Anki Larsson och Lennart Jähkel försöker hålla koll på Göran Forsmark... Men inte fick jag veta nåt! Jag visste inte ens att filmen jag är med i bytt titel från "My Blue Hawaii" till Renoveringen. Visst, jag var hemma med bihåleinflammation premiärdagen så jag är inte allt för förkrossad att jag inte fick vara med men ÄNDÅ! Även om jag var så kass att jag förstörde filmen vill man ju få stå till svars för det! Ser jag ut som Carl Bildt eller? Nu får jag iallafall använda den där gamla skådis-klyschan: "Nä, jag kan inte se mig själv på film" (fast jag egentligen kollar på allt jag gjort dagligen - min skärmsläckare är DET HÄR).


Jag vet inget om de andra filmerna så fråga inget. Kul att se sitt namn tillsammans med de där yngre skådespelarna som fortfarande har mycket att lära.

Jaja, jag fick iallafall hänga med min kära film-mamma Anki när jag var på Göteborg Filmfestival. Ironiskt nog såg vi två filmer om vuxna män bor med sina något överbeskyddande föräldrar: Danska Teddy Bear och Todd Solondz Dark Horse. Min film-mamma är bättre än deras.
Trevligt även om det inte blev någon röd matta för mig. Hon hade ju redan haft en annan premiär dagen innan med Patrik Eklunds SJUKT bra film Flimmer som ni ska se när den kommer, okej? Och till alla er recensenter som lite slarvigt kommer att jämföra den med The Office bara för att det utspelar sig mestadels på ett kontor vill jag bara på förhand be om att dra åt helvete. Speciellt med tanke på hur svenska The Office; Kontoret, kommer dra ner den jämförelsen i smutsen. Det här är en helt egen varelse som står på sina egna jävla ben, okej?

Får hoppas att det dyker upp fler chanser att få se Renoveringen på... och att någon hör av sig när det händer.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!