Mupparna är för smala för Sverige? - Del 2

I-landsproblem
UPPDATERING från förra inlägget:
(Ordet "uppdatering känns som om det kommit in någon ny viktig info men så är det inte.)

Min vän Sven (visst har alla en "min vän Sven"?) nämnde att The Smurfs-filmen inte stötte på patrull och det fick mig att vilja gnälla ännu mer. En film som är baserad på en gammal serie från 50-talet som inte riktigt varit på tapeten i Sverige sedan... Mupparna gick på TV här?

Den filmen gick väl bra i USA men sågades ÖVERALLT, vann inga Oscars (var nog aldrig på tal ens) och gjordes av klåpare som köper in varumärken och spyr upp färdigtuggad barnmat på bioduken. Har jag inte helt fel så gick den gick upp relativt fort på biograferna i Sverige i FYRA (4) olika versioner; vanlig, svenskdubbad, 3D och en svenskdubbad 3D version.

Smurfarna har ju inte ens EN SVENSK KOCK!

Vad f-n är det som får SF/distributörerna att känna att den filmen hade högre förväntningar?! Var det att den headlinade med en skådis från How I Met Your Mother? För det gör The Muppets också... Är det för att Smurfarna är blå som vår regering medan Kermit & C/o är kommunister?

En fråga om hudfärg?

Eller, HEMSKA TANKE; kan det vara så att SF/distributören inte vågade satsa på The Muppets... pga The Smurfs? Det är lite som att dra tillbaka War Horse för att Sherdil floppade... om jag får överdriva lite.

...............................................

Glöm inte min Mupp-tävling: Skicka mig ett tweet till @jannefantastic med ett förslag på en mupp-relaterad tävling och hashtagen #KermitFantastic så kan du vinna säsong 3 a The Muppet Show på DVD. Sista inlämningsdag är imorgon. Vinnaren meddelas på lördag!

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

 

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin