Dagens God Afton: Flicka byter kön - blir flicka.

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


Handuppräckning alla som tack vare Aftonbladets rubrikformulering tror att Burt Ward som spelade Robin i gamla Läderlappen-TV-serien (det GÅR bara inte att kalla den serien "Batman") bytt kön och på nåt sätt förvandlats till en ung tjej? Oj, det var många...

Okej, nu handuppräckning alla ni som trodde att seriefiguren Robin bytt kön och ska spelas av en tjej i en ny Batman-film? Inte lika många men det var ändå några av er.

Men ni har ändå fel. Visst; artikeln handlar om att seriefiguren Robin - pojken som alltid haft ett lite tveksamt förhållande med den äldre rika enstöringen Bruce Wayne nu ska gestaltas som en tjej i nya animerade The Dark Knight Returns. Aftonbladet kallar det för könsbyte vilket det skulle vara om det nu inte var så att i den grafiska novellen The Dark Knight Return från 1986 (!) som de nya filmerna baseras på så var Robin redan en tjej.
Så könsbytet Aftonbladet vill uppmärksamma är alltså att en tjej... blivit en tjej. Och det gjordes för 26 år sedan. Och har så klart inget med Burt Ward att göra.

Så ni har fel för Aftonbladet har som vanligt ingen koll på vad de skriver om. Men de vet hur man lockar folk att klicka sig fram till deras luftslott. Fan. Istället för att skriva om denna icke-nyhet hade redaktionen kunnat spendera sin tid med att faktakolla sina andra artiklar. Så skärp er! Ligg inte bara där och läs serietidningar hela dagarna! Jobba!
F.ö. så är The Dark Knight Returns den enda grafiska novell med superhjältar ALLA borde läsa. ALLA. Den får Christopher Nolans filmer att se ut som remakes på gamla TV-serien och han borde skämmas för att ha snott "Dark Knight" till sina titlar.


bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin